tiistaina, huhtikuuta 24, 2012

Keskustelua "rasistien" sananvapaudesta



Facebookista, keskusteluryhmästä nimeltä Kaljaajuovat, lihaasyövät heteromiehet:

 
Anna Sointula

Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että jokainen saa puolustaa omia mielipiteitään, mutta kannattaisi sitä ennen miettiä sen todellisia tarkoitusperää, kohdetta ja sitä keiden kustannuksella tällaista protestia luodaan. Sillä juuri nämä mediassa riehuvat vegaanilesbofeministihipit ajavat myös teidänkin oikeuksia ilmaista nämä mielipiteenne. Ja he ovat nimenomaan niitä, joita voidaan todella kutsua liberalisteiksi. Lisäksi ette tee itsestännä yhtään näitä vegaanilelbofeministihippejä parempia solvaamalla vasemmistolaisuutta tai seksuaalivähemmistöjä. Sillä tavalla te teette itsestänne rasisteja. Ja onko ihme, että tällaisia ihmisiä pidetään kaiken pahan alkuna ja juurena?


En ole solvannut seksuaalivähemmistöjä. Vasemmistolaisuuteen tai oikeistolaisuuteen tässä ryhmässä ei kukaan liene ottanut mitään kantaa.

Akuliina Saarikoski ym. vegaanilesbofeministihipit eivät todellakaan aja kenenkään oikeuksia eivätkä todellakaan ole mitään liberaaleja.

  



Tästä asiasta olen eri mieltä.





Useimmat liberaaleiksi itseään kutsuvat punavihreät ovat todellisuudessa totalitaarisen diktatuurin kannattajia, joiden mielestä kaikki "rasistit" ym. poliittisesti epäkorrektit henkilöt pitää tuomita ankariin rikosoikeudellisiin rangaistuksiin. He ovat siis sananvapauden vastustajia ja sensuurin kannattajia.


Anna Sointula

Adolf hitler tunnetusti kannatti tuollaista yksinvaltaa ja sensuuria, sekä vastusti sananvapautta. Minusta on erittäin huvittavaa, että vertaat näitä punavihreitä häneen, ehkä kaikkein tunnetuimpaan rasistiin, vieläpä tunnustaen, että juuri hänen kaltaisten ihmisten käytöstä he haluavat rangaista. Sillä ethän sinä voi väittää heidän todella olevan näin kaksinaismoralistisia. Sehän olisi jo naurettavaa :)



Miten niin en muka voi väittää, että punavihreät haluavat tuomita "rasistit" rikosoikeudellisiin rangaistuksiin? Sehän on täysin selvä asia, että punavihreät kannattavat rikosoikeudellisia rangaistuksia "rasististen" mielipiteiden esittämisestä eli "kiihotuksesta kansanryhmää vastaan". Kysypä vaikka heiltä itseltään.

Vertauksesi Hitleriin on hyvin ontuva. Punavihreät eivät halua rangaista vain Hitlerin kaltaisia ihmisiä, vaan kaikkia "rasististen" mielipiteiden esittäjiä, esim. Jussi Halla-ahoa, Teuvo Hakkaraista, James Hirvisaarta jne. Et kai tosissasi ole niin tyhmä, että pidät Halla-ahoa, Hirvisaarta ym. persuja/maahanmuuttokriittisiä Hitleriin verrattavina?!





Anna Sointula
  
Anteeksi, mutta kuulosti juuri siltä, että taisit itse juuri verrata heitä haneen. Sellainen ei olis itselleni tullut mieleenikään (:

Ja puheistasi kuulostat siltä, että sinä itse kannattaisit rasismia, koska et ilmeisesti kannata tämän rankaisemista? Sillä jos sinä pitäsit rasismia epähyväksyttävänä, et varmaankaan lähtisi heti kritisoimaan ehdotuksia tämän minimisoimiseksi, vaikka nämä keinot olisivatkin liian yliampuvia? Koska silloinhan sinä teet vastoin omia vakaumuksiasi. Ja ymmärrän kyllä, että nämä punavihreät eivät kannata sananvapautta siinä mielessä, ettei ole okein sanoissaan loukata ihmistä sellaisten asioiden perusteella, joita hän ei ole itse ollut kykenevä valitsemaan. Eli oletko sinä tosissasi niin tyhmä, että pidät rasistista sananvapautta ja seksuaalista vapautta jotenkin toisiinsa verrattavina?!






  
Sananvapaus on sananvapautta. Ei ole olemassa mitään "rasistista sananvapautta". On vain sananvapaus. Ihminen joko kannattaa sananvapautta tai sitten ei. Punavihreät eivät sitä kannata.


Anna Sointula

On kaksi aivan eri asiaa kannattaa sitä, että jokainen saa laukoa loukkaavia kommentteja perustuen esim. hänen ihonväriinsä, kuin kannattaa sitä, että myös näillä ulkomaalaisillakin olisi oikeus ilmaista mielipiteitään vaikkapa eduskunnassa.




  
Kukaan ei ole kieltänyt ulkomaalaisten oikeutta ilmaista mielipiteitään. Sen sijaan punavihreät haluavat kieltää maahanmuuttokriittisten mielipiteiden esittämisen rikosoikeudellisten rangaistusten uhalla. Kyse ei ole mistään "ihonväriin perustuvien loukkaavien kommenttien laukomisesta", vaan poliittisten mielipiteiden esittämisestä. Esimerkiksi kansanedustaja Heli Järvinen (vihr) kannattaa sitä, että kansanedustaja Jussi Halla-aholle (ps) on annettu rikosoikeudellisia rangaistuksia mielipiteistään. 





Anna Sointula

Onko sinun mielestäsi sitten erittäin suotavaa, kun tämä Halla-aho kirjoittaa, että hän iloitsisi Rosa Meriläisen raiskaamisesta?






Sehän ei mitenkään liity Halla-ahon mielipiteisiin muslimeista. Halla-aho sai rangaistuksen nimenomaan siitä, että oli kritisoinut islamia. Vihreiden naisten puheenjohtajan, kansanedustaja Heli Järvisen mielestä oli hienoa, että Halla-ahoa rangaistiin tästä. Punavihreät siis haluavat, että islamin kritisointi on kielletty rikosoikeudellisten rangaistusten uhalla.





Anna Sointula

Itseasiassa punavihreät ajavat sitä, että rasistinen kommentoiminen olisi rangaistavaa, eikä kyseessä ollut pelkkä islamin usko. Ja ihmettelen todella, miksi puolustelet tällaisia kommentteja, kun Halla-aho ei tästä kyseisestä tapauksesta saanut muuta kuin päiväsakot.






Halla-aho sai rikosoikeudellisen rangaistuksen nimenomaan siitä, että oli kritisoinut islamia. Sinä vähättelet tätä sensuuria sanomalla, että Halla-aho "ei saanut muuta kuin sakkoja". Etkö tajua, että ihmisten sakottaminen heidän mielipiteistään on sensuuria?!






"Itseasiassa punavihreät ajavat sitä, että rasistinen kommentoiminen olisi rangaistavaa"

Suomessahan "rasistiset" mielipiteet ovat jo nyt kiellettyjä rikosoikeudellisten rangaistusten uhalla. Suomessa siis vallitsee juuri sellainen sensuurilainsäädäntö, jota punavihreät kannattavat.

Hyvä, että nyt viimein myönsit punavihreiden kannattavan sensuuria ja vastustavan sananvapautta. Aiemminhan väitit päinvastaista.






Anna Sointula


nämä "mielipiteet" ovat kuitenkin lausuttu täysin ennakkoluulojen perusteella ja yleistäen. Tällainen tuomitseminen on kyllä mielestäni rangaistavaa, eikä tällöin siis kyse ole enää siitä kannattaako diktatuuria vai ei, vaan siitä, että ymmärtääkö ihminen sitä, mitä julkisen henkilön on suotavaa julkisuudessa sanoa, sillä tällainen vihamielisten kommenttien jakelu ei ole mitään rakentavaa mielipiteen ilmaisua, vaan se loukkaa toista ihmistä. Tällöin se on siis sananvapauden väärinkäyttöä, ja mielestäni on aivan turha vedota siihen.


Ja sanotko sinä todella esim. Halla-ahon kommenttien olevan "rasistisia" kun hän on ilmaissut, että kaikki neekerit tulisi hirttää yms. ?? Voitko todella väittää että tällainen käyttäytyminen on täysin suotavaa, ja voitko tosiaan ajaa sellaista asiaa, joka antaa ihmisten ymmärtää, että näin on sopivaa tehdä? Sillä niin kauan kuin suomessa ammutaan tai hakataan ihmisiä heidän uskonnon tai syntyperän vuoksi niin et voi tosissasi väittää, ettei "rasismi" ole ongelma. Koska useimmat nykypäivän rasistit omaksuvat vihansa juuri tällaisesta ns. propagandasta, vaikka sen tarkoitusperä saattoikin olla täysin erilainen.


Ainiin, ja Halla-ahoa ei tuomittu muusta kuin rasistisista kommenteista islamia kohtaan, mutta syytteet koskivat myös kommentteja mm. Somaleja kohtaan.










"nämä "mielipiteet" ovat kuitenkin lausuttu täysin ennakkoluulojen perusteella ja yleistäen."




So?




"Tällainen tuomitseminen on kyllä mielestäni rangaistavaa, eikä tällöin siis kyse ole enää siitä kannattaako diktatuuria vai ei, vaan siitä, että ymmärtääkö ihminen sitä, mitä julkisen henkilön on suotavaa julkisuudessa sanoa, sillä tällainen vihamielisten kommenttien jakelu ei ole mitään rakentavaa mielipiteen ilmaisua, vaan se loukkaa toista ihmistä."




Se, mikä on "rakentavaa" tai "loukkaavaa" on täysin epäolennaista sananvapauden kannalta.




"Tällöin se on siis sananvapauden väärinkäyttöä, ja mielestäni on aivan turha vedota siihen."




Sananvapauteen vetoaminen ei ole koskaan turhaa keidenkään muiden kuin sananvapauden vastustajien mielestä.




Sananvapauden väärinkäyttö on käsitteellinen mahdottomuus kaikkien muiden kuin sananvapauden vastustajien mielestä.




"Ja sanotko sinä todella esim. Halla-ahon kommenttien olevan "rasistisia" kun hän on ilmaissut, että kaikki neekerit tulisi hirttää yms. ??"




Halla-aho ei ole koskaan sanonut mitään tuollaista.




"Voitko todella väittää että tällainen käyttäytyminen on täysin suotavaa,"




Se, mikä on suotavaa, on eri asia kuin se, mikä on laillista. Esim. ei ole "suotavaa" sanoa, että haista vittu. Mielestäni sen pitäisi kuitenkin olla laillista.




Vain diktatuurin kannattajat ovat sitä mieltä, että sen, mikä ei ole "suotavaa", pitäisi olla rikosoikeudellisten rangaistusten uhalla kiellettyä.




"ja voitko tosiaan ajaa sellaista asiaa, joka antaa ihmisten ymmärtää, että näin on sopivaa tehdä?"




Sananvapaus on sopivaa ja suorastaan välttämätöntä. Kyllä minä todellakin kannatan sananvapautta.




"Sillä niin kauan kuin suomessa ammutaan tai hakataan ihmisiä heidän uskonnon tai syntyperän vuoksi"




Milloin tällaista on muka tapahtunut?




"Halla-ahoa ei tuomittu muusta kuin rasistisista kommenteista islamia kohtaan,"




Islam ei ole rotu, vaan uskonto. Näin ollen mitkään kommentit islamia kohtaan eivät edes teoriasa voi olla millään tavalla rasistisia.




"mutta syytteet koskivat myös kommentteja mm. Somaleja kohtaan."




Syytteet "kiihotuksesta kansanryhmää vastaan" hylättiin, koska Halla-ahon kommentit somaleista (suomen kielessä kansallisuuksien nimet kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella) olivat vain parodiaa sanomalehdissä esitetyistä kommenteista suomalaisia kohtaan.




Tietenkään rikosnimikettä "kiihotus kansanryhmää vastaan" ei pitäisi olla olemassakaan, koska ko. pykälän perusteella voidaan rangaista ihmisiä heidän mielipiteistään. Minä kannatan sananvapautta, joten en hyväksy ihmisten rankaisemista heidän mielipiteistään.


torstaina, huhtikuuta 19, 2012

Monarkia on perseestä

Iltalehti:


Jenni Haukio kuin prinsessa - katso upeat kuvat

Tiistai 17.4.2012 klo 21.54

Jenni Haukio edusti tummansinisessä juhlapuvussa puolisonsa Sauli Niinistön rinnalla.

Tummansinistä juhlapukua koristivat viimeisen päälle mietty hiustyyli ja meikki.



Presidentti saapui kuningasparin kanssa juhlaillalliselle.




Minusta se on törkeä loukkaus Suomea ja suomalaisia kohtaan, että Suomen presidentin vaimoa verrataan prinsessoihin. Monarkia on perseestä. Demokratia on parempi kuin monarkia.

Kuninkaalliset ovat idiootteja, joilla ei ole mitään arvoa. Henkilö nimeltä Carl-Gustaf Bernadotte on saanut Ruotsin valtionpäämiehen viran vain siksi, että on aikoinaan sattunut syntymään tietystä vitusta.

Hänen vaimonsa ja heidän tyttärensä ovat julkisuudessa vain siksi, että sattuvat olemaan hänen vaimonsa ja tyttärensä.

Tietysti Suomen presidentin vaimokin on julkisuudessa vain siksi, että sattuu olemaan presidentin vaimo. Kuitenkin itse presidentti on sentään kansan valitsema. Niinistö on presidenttinä siksi, että kansa on valinnut hänet; ei siksi, että hän on sattunut joskus syntymään jonkun tietyn ämmän vitusta.



maanantaina, huhtikuuta 16, 2012

Rautalankaa valtionkirkosta

Markus Jansson:

Kirkon kaikki erivapaudet ja oikeudet (mukaan lukien avioliittoon vihkiminen, se on juridinen toimitus joka liittyy valtioon) tulee poistaa ja kirkosta tulee tehdä yhdistys/osuuskunta muiden tapaan. Kirkko voi sitten sen jälkeen itse päättää, millä perusteella ja mitä palveluita se tarjoaa ja kenelle ja mihin hintaan ja miten ne rahoittaa.

Samalla tietysti eri kirkot voivat ryhtyä tarjoamaan esimerkiksi parisuhteen siunausta homopareille, monipareille, jne. Mikäli jotakuta johonkin kirkkoon kuuluvaa tuo harmittaa, hän voi vaihtaa kirkkoa kuten nyt voi vaihtaa S-ryhmän kaupoista K-kauppaan tai Lidliin.

Toisaalta kirkko X voi täysin yksiselitteisesti ilmaista, ettei se hyväksy vaikkapa naispappeja eikä homoparien siunaamista ja se ei sitten kuulu valtiolle eikä vähemmistövaltuutetulle pätkän vertaa... loppuisi vänkäys siitäkin asiasta.


Niin ja lienee selvää, että kirkkoon ei pitäisi voida liittää ketään ennen kuin ko. henkilö täyttää esimerkiksi 15v. Ei lasta voi puolueen jäseneksikään liittää eikä osuuskuntaan, joten miksi ihmeessä uskontokuntaan sitten. Samalla loppuisi vänkäys kikkeileiden silpomisista ja uskontojen opetuksesta kouluissa jne.

Miksi kirkko ja kirkkoihmiset eivät muuten kannata kirkkojärjestelmän liberalisointia? Silloinhan se saisivat juuri sellaiset kirkot ja uskontokunnat mitä haluavat. Vai onko niin, että kirkkoihmiset eivät halua uskontojärjestelmään vapautta, vaan nykysysteemi, jossa kirkolla on etuoikeuksia ja jäsenpakko lasten osalta, on parempi?



lauantaina, huhtikuuta 14, 2012

Oikeusministeri haluaa laillistaa törkeän pahoinpitelyn


Ev.-lut. kirkon lehti Kotimaa:



Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) kannattaa erillislain säätämistä poikien ympärileikkauksesta.

- Laillisuusperiaatteen tausta-arvojen, erityisesti ennalta-arvattavuuden kannalta, olisi perusteltua säätää poikien ympärileikkauksesta lailla. Toinen vaihtoehto voisi olla, että sosiaali- ja terveysministeriö laatisi ohjeet siitä, kuka on oikeutettu suorittamaan toimenpide ja millaisissa oloissa. Sääntelyn keskeisimpänä tavoitteena tulee olla pojan eduista huolehtiminen jolla turvataan se, että ympärileikkaus tehdään asianmukaisesti ja turvallisissa oloissa, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson toteaa Kotimaa24:lle.

Henrikssonin mukaan oikeustilan selkiyttäminen erillislailla tai sosiaali- ja terveysministeriön (STM) antamilla ohjeilla on perusteltua tulkinnanvaraisuuden vähentämiseksi.

- Kenenkään intressissä, kaikkein vähiten poikalasten intressissä, ei ole että toimenpiteen oikeuttamisen suhteen vallitsee tulkinnanvaraisuutta.

- Poikien ympärileikkaus on maailmanlaajuinen ilmiö ja se on tavanomainen toimenpide useissa yhteisöissä joko uskontoon, kulttuuriin tai perinteisiin liittyvistä syistä. Joidenkin arvioiden mukaan jopa 30 prosenttia kaikista pojista ympärileikataan. Ei ole perusteltua, että Suomessa suhtauduttaisiin eri tavalla tähän ilmiöön kuin muualla maailmassa. Turvallisissa oloissa kulttuurisista ja uskonnollisista syistä suoritettu ympärileikkaus on hyväksyttävää, Suomessakin.



On ilmiselvää, että terveen ruumiinosan irtileikkaus täyttää törkeän pahoinpitelyn tunnusmerkistön. Sukupuolielimien silpominen on täysin verrattavissa parin sormen irtileikkaamiseen. Suomen oikeusministeri haluaa siis dekriminalisoida törkeän pahoinpitelyn.

Tällä logiikalla joku voisi mm. hakata ko. oikeusministerin sairaalakuntoon saamatta siitä minkäänlaista rangaistusta, koska oikeusministerin itsensä mielestä törkeän pahoinpitelyn ei pidä olla rangaistavaa.




torstaina, huhtikuuta 12, 2012

Millaista on kommunismi

kuva punakhmerien Kambodzhasta, joka on Zeitgeist-kommunistien ihannevaltio Pohjois-Korean ohella



Guardian:

How one man escaped from a North Korean prison camp

  • "In 1998 Shin was working alongside thousands of prisoners building a hydroelectric dam on the Taedong river. Labour continued round the clock, with most of the digging and construction done by workers using shovels, buckets and bare hands. Shin had seen prisoners die in the camp before – of hunger, illness, beatings and at executions – but not as a routine part of work. The greatest loss of life occurred when a flash flood rolled down the Taedong in July 1998, sweeping away hundreds of dam workers and students. Shin was quickly put to work burying their bodies."

  • "The following year, secondary school came to an end. At 16, it was time for a permanent job. Shin's teacher handed down assignments without explanation, curtly telling students where they would spend the rest of their lives. More than half of Shin's class were sent to the coalmines, where accidental death from cave-ins, explosions and gas poisonings was common. Most miners developed black lung disease and died in their 40s, if not before."

  • "Park explained what life was like outside Camp 14. He told Shin about money, television, computers and mobile phones. He explained that the world was round.
    Much of what Park talked about was difficult for Shin to understand, believe or care about."

  • "Before Shin crawled through that electric fence and ran off into the snow, no one born in a North Korean political prison camp had ever escaped. As far as can be determined, Shin is still the only one to do so."


  • "Within two years, he was in South Korea. Within four, he was living in southern California, an ambassador for Liberty in North Korea (LiNK), an American human rights group."


Tuossa tuli terveisiä Zeitgeist-kusipäille ja muille kommunisteille.

keskiviikkona, huhtikuuta 04, 2012

EU ajaa suomalaisia kanaloita konkurssiin



EU ajaa suomalaisia kanaloita konkurssiin, nostaa kananmunien ja kananlihan hintoja ja sallii mm. puolalaisten ja ranskalaisten kanaloiden kilpailla epärehellisesti suomalaisia kanaloita vastaan rikkomalla suomalaisten noudattamia kanankasvatusdirektiivejä.

Bloggaaja
Kävin viime lauantaina kaupassa tarkoituksenani ostaa kananmunia. Ensimmäisessä kaupassa kananmunat olivat loppu. Ajattelin, että kananmunien kaltaisia peruselintarvikkeita pitäisi modernissa länsimaassa olla saatavilla. Seuraavasta kaupasta kananmunia löytyikin, mutta laatikon vieressä varoiteltiin saatavuusongelmista, jotka johtuvat EU:n häkkikanaloita koskevan direktiivin ottamisesta käyttöön.

Mtv3:n uutinen kertoo yhden syyn kananmunien heikolle saatavuudelle:

Vuodenvaihteessa voimaantullut EU-direktiivi kielsi perinteiset häkkikanalat. Isojen investointien edessä monet tuottajat lopettivatkin toimintansa.

Sääntely on tehty hyvässä tarkoituksessa, kuten aina. Keskitetylle sääntelylle tyypilliseen tapaan mahdollisia seurauksia ei haluttu tai osattu kuvitella tai sitten niistä ei yksinkertaisesti piitattu. Kananmunien tuotanto ei ole erityisen kannattavaa bisnestä, joten uudenlaisen kanalan vaatimat investoinnit olivat monelle liikaa. Seuraukset näkyvät kauppojen hyllyillä.




Yle:

Suomi lopetti häkkikanalat, monet maat niskoittelevat

Tämän vuoden alusta häkkikanalat on kielletty koko EU:n alueella. Noin puolet EU-maista ei kuitenkaan noudata uutta häkkidirektiiviä. Suomi noudattaa, ja moni munantuottaja on joutunut lopettamaan toiminnan.

Tämän vuoden alussa vanhanmalliset häkkikanalat kiellettiin koko EU:n alueella. Noin puolet EU-maista ei kuitenkaan noudata uutta häkkidirektiiviä, vaikka siirtymäaikaa oli peräti 12 vuotta. Laitonta tuotantoa harjoittavien maiden joukossa on suuria kananmunantuottajia, kuten Ranska, Italia, Espanja ja Puola.

Peräti kolmetoista EU-maata on laiminlyönyt uudet säädökset, joiden mukaan muniville kanoille on tarjottava mahdollisuus lajinomaiseen käyttäytymiseen. Vuoden alusta kananmunia on saanut tuottaa vain virikehäkeissä ja lattia- ja luomutuotannossa. Suomalaisten tuottajien ja alan etujärjestön mielestä säädösten lepsu valvonta vääristää kilpailua.

Kilpailu vääristyy

Suomessa kauppojen hyllyiltä löytyy vain kotimaisia munia. Teollisuuden raaka-aineena, munamassana tänne saattaa kuitenkin kulkeutua esimerkiksi Puolassa laittomissa häkeissä halvalla tuotettuja munia. Samaan aikaan suomalaiset tuottajat yrittävät saada kananmunista korkeampaa hintaa, koska vuoden alussa voimaan tulleen direktiivin noudattaminen on tuonut merkittäviä lisäkustannuksia.

- Eihän tämä reilulta tunnu. Kyllä sitä toivoisi, että kaikki olisivat samalla viivalla, kommentoi somerolainen maatilayrittäjä Lassi Palander, jonka laajennetussa ja uudistetussa kanalassa on yli 14 000 kanaa.

Kolmasosa lopetti toiminnan

Suomessa kolmasosa kananmunantuottajista lopetti toimintansa, koska uudet säädökset vaativat isoja investointeja. Jäljelle jääneet noin 300 tilaa käyttivät uusiin häkkeihin ja laitteisiin yhteensä 60 miljoonaa euroa.







maanantaina, huhtikuuta 02, 2012

Poliittisten nuorisojärjestöjen tukiaiset


Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki


Kansan Uutiset:

Nuorisoasioista vastaava ministeri Paavo Arhinmäki (vas.) myönsi lähes 12 miljoonaa euroa valtakunnallisille nuorisojärjestöille ja nuorisotyön palvelujärjestöille kuluvan vuoden toimintaan.

Kaikkiaan 11 727 000 jakautuu 69 järjestölle, jotka toteuttavat toiminnallaan nuorisolain tarkoitusta ja tuottavat palveluja nuorisotyön kehittämiseksi.
...

Jaossa on arvioitu järjestöjen toiminnan ajankohtaista yhteiskunnallista merkitystä. Lisäksi jakoon vaikutti järjestöjen aktiivisuus nuorten sosiaalisessa vahvistamisessa.




Opetusministeriö:

MYÖNNETYT AVUSTUKSET VALTAKUNNALLISILLE NUORISOJÄRJESTÖILLE JA
NUORISOTYÖN PALVELUJÄRJESTÖILLE 2012


Esim.

Kokoomuksen Nuorten Liitto 657 000
Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunta 82 000
Suomen Keskustanuoret 670 000
Keskustan Opiskelijaliitto 61 000
Sosialidemokraattiset Nuoret 562 500
Sosialidemokraattiset Opiskelijat 67 500
Vasemmistonuoret 318 500
Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto 83 000
Suomen Kristillisdemokraattiset Nuoret 47 000
Perussuomalaiset Nuoret 15 000




Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki siis jakoi oman puolueensa nuorisojärjestölle 318 500 euroa veronmaksajien rahoja eli 26 541, 67 euroa per kansanedustaja.

Samaan aikaan sama ministeri antoi perussuomalaisten nuorisojärjestölle 15 000 euroa eli 384,62 euroa per kansanedustaja.

Arhinmäki siis antoi omalle puolueelleen veronmaksajien rahoja n. 70 kertaa enemmän kuin kilpailevalle puoluelle.