torstaina, heinäkuuta 26, 2012

Suomessa yksikään poliitikko ei ole liberaaliTorstaisin klo 10.05 - 11.00

To 26.7.2012 klo 10.05

Miksi liberalismi ei toimi?
Kuuntele toistaiseksi
Lataa mp3 | Tilaa podcast
Liberalismin voi jakaa taloudelliseen ja asenneliberalismiin. Se on ollut voittava kanta länsimaissa vuosikymmenien ajan, mutta ei ilman ongelmia, kertoo kirjailija Tommi Melender.
Erityisesti arvoliberaalit henkilöt muodostavat helposti omia klikkejään, joissa konservatiiviset argumentit eivät tule kuuluviin. Konservatiivisia arvoja pidetään vanhoillisina, taantumuksellisina ja yksinkertaisesti väärinä.
Siksi liberalismia ei enää määritäkään tärkeä vapauden käsite, vaan tilalle on tullut väljempi käsite suvaitsevaisuus.
Eräänlainen lifestyle-politiikka onkin noussut yhä merkityksellisemmäksi, ja heitä edustavat esimerkiksi Mikael Jungner ja Alexander Stubb. Politiikassakin pitäisi olla siis positiivista menoa - tai sitten vastakulttuuria niin kuin Vasemmistoliitossa.


Liberalismi ei ole ollut koskaan vallalla missään. Liberalismi vastustaa mm. asevelvollisuutta ja valtionkirkkoa, jotka molemmat ovat Suomessa yhä olemassa.

Suomessa on myös sensuurilainsäädäntöä; Suomessa tuomitaan ihmisiä rikosoikeudellisiin rangaistuksiin heidän mielipiteistään pykälien "uskonrauhan loukkaaminen" ja "kiihotus kansanryhmää vastaan", kuten esim. Halla-ahon tapauksesta nähdään. Liberalismi kannattaa sananvapautta. Suomessa ei ole sananvapautta, koska Suomessa tiettyjen mielipiteiden esittäminen on laissa kielletty rikosoikeudellisten rangaistusten uhalla. Suomessa on siis äärimmäisen epäliberaali lainsäädäntö.

Suomessa ei siis ole toteutettu liberalismin perustavanlaatuisimpiakaan tavoitteita.

Jokainen, joka väittää suomalaisten poliitikkojen olevan liberaaleja, on yksinkertaisesti väärässä.
Suomessa ei ole yhtäkään poliitikkoa, joka olisi millään mittapuulla liberaali. 

Ylen toimittajat eivät tiedä liberalismista yhtään mitään. Jos he tietäisivät, mitä on liberalismi, he eivät kirjoittaisi tuollaista paskaa.


2 kommenttia:

Stefan kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Stefan kirjoitti...

En oikein ymmärrä.

Määritellään sanoja uudelleen ja Mikael Jungner ja Alexander Stubb ovatkin siis liberaaleja. Onkin kai ehdottamasti hyvä olla liberaali, koska em. mainiot herrat kerran sitä ovat.

Tämähän voi johtaa ihmiset liberalismin piiriin. Siis sen uudelleenmäärittelemättömän liberalismin. Järjenkäyttöä siis mainostetaan kiertoteitse. Onko YLEn toimittaja ajan tasalla?

Vastaus on ei, hän on vain tyhmä.