Saul Schubak
Björn Wahlroos tuki aloitettamme yhteisöveron poistosta tekemässäni haastattelussa uusimmassa Kokoomusnuori lehdessä: "Nyt luultavasti fiksumpi tapa tehdä se (parantaa yrittäjyyden edellytyksiä), on poistaa yritykseen jäävän rahan verotus, eli yrityksen verotusta keventämällä tai yrityksen verotus poistamalla"
Pekka Räsänen
Ei ehkä kauhean yllättävää?
Mikko Ellilä
Yritysten voitot ovat yksi pääomatulojen muoto. Ei ole mitään järkeä verottaa yritysten voittoja eri tavalla kuin muita pääomatuloja.Olisi paljon parempi alentaa pääomatulovero yritysveron tasolle ja sen jälkeen alentaa molemmat esim. 20 prosenttiin kuin jättää pääomatulovero entiselleen ja lakkauttaa yritysvero.
Altti Salomäki
Kenen pääomatuloja yrityksen sisälle jäävät voitot muka ovat? Ei niitä pidä verottaa.
Santeri Everi
Millä tavalla yritysten voitot ovat pääomatulon muoto? Ei mitään järkeä.
Mikko Ellilä
Jaaha. Pitää näemmä vääntää rautalankaa. Yritykset ovat osakkeenomistajiensa OMAISUUTTA. Yrityksen voitto on TUOTTOA yritykseen sijoitetulle PÄÄOMALLE. Niinpä se on juurikin PÄÄOMATULOA eli OMAISUUDESTA saatavaa tuloa.
Mikko Ellilä
Jos yritysten voitot olisivat verovapaita, mutta pääomatulovero olisi yhä olemassa ja koskisi myös osinkoja, yritysten investointien rahoittaminen lainalla tai osakeanneilla olisi kalliimpaa kuin niiden rahoittaminen yrityksen omilla voitoilla. Tämä vääristäisi rahoitusmarkkinoita. Yritykset ottaisivat liian vähän lainaa (joko pankkilainojen, omistajilta otettujen lainojen tai bondien muodossa) ja järjestäisivät liian vähän osakeanteja. Yritykset tekisivät liikaa omalla tulorahoituksella kustannettuja investointeja. Seurauksena olisi pääomarakenteen vääristyminen. Investoinnit suuntautuisivat tehottomasti.
Yrityksen voiton on päätetty olevan tuloa, vaikka yhtä hyvin sitä voitaisiin käsitellä omaisuutena siihen saakka, kun se otetaan yrityksestä ulos. Yhtä hyvin voitaisiin verottaa mitä tahansa arvonnousua kerran vuodessa.
Jukka Michelsson
Eiköhän se nollan prosentin vero kompensoi aika hyvin tuon "epäkohdan", että yritykset käyttävät investointeihin verrattaen enemmän tulorahoitusta. Ei se edes ole merkittävä tekijä pääomarakenteen kannalta.
Jukka Michelsson
Toi yritysten voittojen verottaminen on kaiken lisäksi tuplaverotusta, kun ensin yritys maksaa voitoista verot ja sen jälkeen osakkeenomistaja osingoistaan.
Jukka Michelsson
Toi on sama ku jos ensin sun palkasta peritään vero ja sen jälkeen sama tulovero uudestaan joka kerta ku käytät tilillä olevia rahojasi.
Mikko Ellilä
Osinkoja ei tietenkään pidä verottaa, koska osingot ovat yrityksen osakkeenomistajien saama osuus yrityksen voitoista, joita on jo kertaalleen verotettu yritysten tuloina. Kokoomus kuitenkin, Sauli Niinistön ollessa valtiovarainministerinä, kannatti tätä samojen rahojen verottamista kahteen kertaan.
Jukka Michelsson
No kokoomus nyt kannattaa mitä tahansa mikä saa ne näyttään demareilta. Retoriikalla kalastellaan "omien" ääniä ja teoilla toisten.
Mikko Ellilä
Ahon ja Lipposen hallitusten aikainen yritys- ja pääomatuloverotusjärjestelmä oli sellainen, että yritysvero ja pääomatulovero olivat samansuuruisia ja osingot olivat verovapaita. Tämä oli hyvä systeemi. Lipposen toisen hallituksen loppuaikana Kokoomuksen entinen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Sauli Niinistö ryhtyi kannattamaan osinkojen verottamista yritysten osakkeenomistajien pääomatuloina huolimatta siitä, että samoja tuloja verotetaan myös yritysten voittoina.
Vanhasen ensimmäisen hallituksen aikana, jolloin Kokoomus oli oppositiossa, toteutettiin tämä Niinistön kannattama malli. Lisäksi eriytettiin yritysvero ja pääomatulovero toisistaan eli korotettiin pääomatulovero korkeammaksi kuin yritysvero.
Kokoomus aikoo nyt jatkaa tällä samalla tiellä vielä pidemmälle eli alentaa yritysveron nollaan ja jättää pääomatuloveron ennalleen ja säilyttää osingot pääomatuloveron alaisina yritysten osakkeenomistajien tuloina. Tämä kaikki on täysin järjetöntä. Tässä mennään nimenomaan täysin väärään suuntaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti