Liberaalit suhtautuvat yrittäjyyteen lähtökohtaisen positiivisesti. Monille kuitenkin yrittäjyys voi olla pakon sanelema ratkaisu, joka johtuu työttömyydestä ja palkkatöihin kohdistuvasta tiukasta työmarkkinasääntelystä.
Täysin vapaassa markkinataloudessa palkansaajia voisi olla jopa enemmän kuin nykyisin ja yksityisyrittäjiä vastaavasti vähemmän. Useimmat ihmiset ovat mieluummin palkansaajia kuin yrittäjiä. Vapaassa markkinataloudessa palkkatöitä on jatkuvasti tarjolla kaikille työkykyisille, joten kroonista pitkäaikaistyöttömyyttä ei ole. Niinpä laissez-faire-kapitalismissa useimmat ihmiset valitsevat mieluummin palkkatyön, koska eivät halua ottaa yrittäjäriskiä.
Sen sijaan nykyisin Suomessa monet joutuvat ryhtymään yrittäjiksi, koska eivät onnistu saamaan palkkatöitä. Nykyisinhän nimenomaan palkkatöihin kohdistuu paljon enemmän regulointia kuin yrittäjyyteen, joten monet työttömät ryhtyvät yrittäjiksi voidakseen kiertää regulointia esim. tekemällä työtä pienemmällä palkalla ja ilman ylityökorvauksia eli alentamalla työnsä hintaa saadakseen työlleen enemmän kysyntää, mikä ei palkkatöissä ole mahdollista työehtosopimusten yleissitovuuden vuoksi ja esim. työaikalain vuoksi.
Tämä on täysin perverssi tilanne. Markkinataloudessa yrittäjien pitäisi tienata paremmin kuin palkansaajien, koska yrittäjien pitäisi saada kompensaatio riskinotostaan. Jos ihminen tienaa palkansaajana yhtä paljon kuin yrittäjänä, useimmat ihmiset ovat mieluummin palkansaajia, koska useimmat ihmiset ovat riskiaversiivisia ja haluavat yrittäjyydestä riskipreemiona enemmän tuloja kuin palkkatyöstä. Suomessa tilanne on nykyisin päinvastainen, eli monet yrittäjät ovat pienempituloisia kuin saman alan palkansaajat.
Tätä eivät tajua ne itseään liberaaleina pitävät henkilöt, jotka pitävät yrittäjiä jonain hienoina markkinatalouden sankareina tai luulevat yrittäjyyttä lähtökohtaisesti palkkatyötä paremmaksi asiaksi.
Kyseessä on hieman samantyyppinen harhakuvitelma kuin se, että esim. yksityisautoilu olisi lähtökohtaisesti markkinahenkisempää kuin joukkoliikenne. Monet kokoomuslaiset ym. "porvarit" kuvittelevat esim., että yksityisautoilun edistäminen esim. kaavoittamalla paljon parkkipaikkoja tai jopa julkisen sektorin rahoittamia parkkihalleja olisi muka jotenkin "oikeistolainen", "kapitalistinen" tai "porvarillinen" linja, ja että joukkoliikenne olisi lähtökohtaisesti "sosialismia" tai "vasemmistolaisuutta". Vastaavalla tavalla idiootit luulevat, että yrittäjyys on aina jotenkin lähtökohtaisesti "markkinahenkistä" tai "porvarillista", kun taas palkkatyö on muka jotenkin lähtökohtaisesti "vasemmistolaisempaa" tai vähemmän "markkinataloushenkistä".