torstaina, huhtikuuta 20, 2006

"Tasa-arvo, ihmisoikeudet ja demokratia ovat ristiriidassa monikulttuurisuuden kanssa"


Tasa-arvo, ihmisoikeudet sekä demokratia ovat ristiriidassa monikulttuurisuuden kanssa, joka tarkasti ottaen edellyttäisi myös edellämainittuja asioita suvaitsemattomien kulttuurien hyväksymistä keskuuteemme.

Tasa-arvo lienee melkolailla kulttuurisidonnainen käsite.

Monikulttuurisuus saattaa olla ristiriidassa myös ympäristön elinkelpoisuuden säilyttämisen kanssa. Bosnia ei ollut ihmisen kannalta kovin elinkelpoinen.

Monikultturistit lienevät haluttomia hyväksymään naisten aseman huonontamisen islamilaiselle tasolle. Kumminkin heidän aatteensa edellyttää myös sitä. Vai onko länsimainen monikultturismi sitä, että hyväksytään muista kulttuureista vain ne piirteet, jotka eivät ole ristiriidassa länsimaiden kulttuurien kanssa.

Monikulttuuri ja islam ovat ilmiöinä sukulaisia siinä mielessä, että molemmista on kahdet versiot. On islamia, joka näyttäytyy kivityksinä, kiihkoiluna, tappouhkauksina ja räjähtävinä pommeina. Sitten on sitä "oikeata" islamia, joka asuu länsimaisten idealistien kuvitelmissa. Monikulttuuri ilmenee todellisuudessa sosiaalisen koheesion rapautumisen seurausvaikutuksina ja etnisinä konflikteina. Ja sitten on idealistien versio, jota ei ole, mutta joka elää puheissa, visioissa ja mediassa. Todellisuuden esilleottamista pidetään suvaitsemattomuutena ja sensuroinnin arvoisena asiana.

5 kommenttia:

roskaposti kirjoitti...

Ei varsinaisesti liity aiheeseen, mutta eikö Phil Schwartzmann olekaan enään libertaari, kun linkki hänen blogiin on siirretty pois kohdasta "Libertaareja"?

Mikko Ellilä kirjoitti...

Päätin siirtää Schwarzmannin osastoon "Muut", koska hän on viimeaikaisissa postauksissaan sanonut kannattavansa mm. progressiivista tuloveroa.

o.h.i.a.l kirjoitti...

Eiköhän kuitenkin valtaosa muslimeista ole samanlaisia kuin me. Tunnen itsekkin kolme muslimia, jotka syövät makkaraa, juovat kaljaa, eivät ole ympärisilvottuja eivätkä käsitä huiveja. Pienet ääriryhmät pääsevät aina esiin. Perhana, olen jopa nähnyt egyptiläistä pornoa! Satelliittilautanen avartaa maailmankuvaa, ei niissä mainoksissakaan tytöt aina huivi päässä ole.
Siitä olen yhtä mieltä, että islam on pohjimmiltaan suvaitsemattomampaa ja väkivaltaisempaa ja se näkyy ääriryhmien toimissa.

Eipä muuta.

roskaposti kirjoitti...

Mitäs mieltä olette eläinten oikeuksista?

Törmäsin juuri yhden libertaarin kirjoittamaan artikkeliin, jossa kumotaan eläinoikeuksia vastustavat argumentit.

http://www.strike-the-root.com/4/graham/graham1.html

roskaposti kirjoitti...

Money, Banking and the Federal Reserve

http://video.google.com/videoplay?docid=-466210540567002553&q=%20mises