maanantaina, kesäkuuta 26, 2006

Sokea kana löytää jyvän: Helsingin Sanomat kritisoi islamilaista propagandaa

Nyt täytyy piirtää rasti seinään. Helsingin Sanomat ei enää kritiikittömästi ihaile "monikulttuurisuutta" eli islamilaisen diktatuurin esiinmarssia Euroopassa.

HS julkaisi juhannuksena kolumnin, jossa kritisoidaan islamilaista vihapropagandaa Saudi-Arabiassa (eli jihad-agitointia; Suomen ainoana islam-asiantuntijana mediassa ahkerasti esiintyvä professori Jaakko Hämeen-Anttila valehtelee tahallaan, että jihad tarkoittaisi vain yksilön oman pään sisäistä uskonkamppailua; 99,9% muslimeista kuitenkin tarkoittaa jihadilla uskonsotaa koko maailman valloittamiseksi ja vääräuskoisten alistamiseksi islamilaiseen diktatuuriin) ja monikulttuurisuuspropagandaa suomalaisissa koulukirjoissa.

Helsingin Sanomat - Sunnuntai - 23.6.2006

Opettavaisia marinoita

Tomi Ervamaa
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien ulkomaantoimittaja. Hän käsittelee tällä palstalla ällistyttäviä ja epämiellyttäviä asioita meillä ja muualla.Tulevaisuutemme kasvaa kouluissa. Siellä lapsukaiset imevät sukupolvien viisauden, aikakausien kumuloituneen henkisen rikkauden. Näin myös Saudi-Arabiassa.

Saudeissa on nyt käynyt nolosti. Tulivat ehkä luvanneeksi vähän liikoja.

Terroristit hyökkäsivät Yhdysvaltoihin 11. syyskuuta 2001. Lentokoneita kaapanneista 19 miehestä 15 oli syntyjään saudiarabialaisia.

Amerikkalaiset vähän hermostuivat. Sanoivat saudeille, että katsokaa nyt, mitä lapsillenne opetatte - kouluissanne lietsotaan vihaa. Saudi-Arabian hallitus lupasi, että koulukirjat uudistetaan ja vastedes opetetaan kansojen, kulttuurien ja uskontojen välistä yhteisymmärrystä, solidaarisuutta sekä empatiaa.

Amerikkalaiset viestimet ovat nyt lueskelleet saudiarabialaisia koulukirjoja luvatun uudistuksen jälkeen.

Luettavissa on omaperäinen näkemys siitä, miten rakennetaan henkisiä siltoja tässä globalisaation mullistamassa ja riitojen repimässä maapallopahaisessamme.

"Juutalaiset, sapatin kansa, ovat apinoita. Jeesuksen seurakunnan pakanat, kristityt, ovat sikoja", opetetaan saudiarabialaisille kahdeksasluokkalaisille.

Apinoiden ja sikojen kanssa ei tietenkään veljeillä. "Todellinen usko merkitsee - - että vihaat pakanoita, mutta et kohtele heitä epäoikeudenmukaisesti", kerrotaan neljäsluokkalaisille.

No, tuohan on kohtuullista. Ei kotieläimiäkään saa rääkätä.

Juutalaiset ovat saaneet saudiopettajien mukaan paljon aikaan, muun muassa seuraavaa:

He osallistuivat Ranskan vallankumouksen suunnitteluun ja junailivat ensimmäisen maailmansodan. He hajottivat Ottomaanien valtakunnan. He toivat kommunismin Venäjälle.

Nykyisin he kyllästävät yhteiskuntia alkoholilla, pornolla, prostituutiolla, perverssillä taiteella ja kirjallisuudella, ylipäätään kaikenlaisilla paheiden iljetyksillä.

Kovaa kamaa.

Katsotaanpa, mitä Suomen lapsille opetetaan esimerkiksi islamista.

Yltiöasiallista. Kuivaa. Lällyä verrattuna saudikirjallisuuteen.

Mitä sanoo lukiolaisille tarkoitettu Uskontojen virta esimerkiksi islamilaisen lain sharian kovimmista tulkinnoista?

"Joissakin islamilaisissa maissa - - on käytössä sharian mukaisia ankaria rangaistuksia, kuten kuolemantuomioita tai varkaiden ruumiinjäsenien amputointia. Näitä rangaistuksia vastaan on esitetty kritiikkiä, sillä tuomiot voivat olla ihmisoikeuksien vastaisia."

"On esitetty kritiikkiä"? Voivat olla ihmisoikeuksien vastaisia?

Majakka-sarjan teos Maailman uskonnot kertoo, että "heti ensimmäisellä vuosisadalla syntymänsä jälkeen islam alkoi voimakkaasti levitä syntypiirinsä Arabian lähialueille".

"Alkoi levitä?" No varmasti alkoi, kun levitettiin, miekalla ja pakolla, sotajoukkojen voimin. Maailman uskonnoissa kerrotaan myös islamilaisesta fundamentalismista. Sen "voidaan katsoa suojelevan islamilaista kulttuuria länsimaisia kulttuuri-ihanteita vastaan". Tekstin päällä on kuva Osama bin Ladenista.

Tosiaan, varmaan Osama ajattelee "suojelevansa islamilaista kulttuuria länsimaisia kulttuuri-ihanteita vastaan".

Hiljattain Irakissa tapettiin terroristiksikin mainittu Abu Musab al-Zarqawi. Ehdotan Maailman uskontojen seuraavaan painokseen tällaista muotoilua:

"On esitetty kritiikkiä, että Abu Musab al-Zarqawi värväsi väkeä silpomaan pommeilla siviileitä kappaleiksi ja leikkasi ihmisiltä päitä irti. Toisaalta voidaan katsoa, että hän puolusti mesopotamialaista kulttuuri-identiteettiä ylikansallisia, tasapäistäviä kulttuurivaikutteita vastaan."
P.S.

Jos joku ei usko professori Jaakko Hämeen-Anttilan olevan vastoin parempaa tietoaan valehteleva propagandisti, tässä muutamia juttuja hänestä:


"Islamin myönteisistä puolista kertominen on tärkeää, sillä kielteiset puolet tulevat esiin omalla painollaan. Islamilaista kulttuuria tuntevilla on siksi velvollisuus tuoda esille sitä, että islam on paljon laajempi asia kuin se kuva, joka meille välittyy uutisia katselemalla", toteaa keskiaikaista arabialaista kirjallisuutta ja islamia tutkiva Hämeen-Anttila.

Tutkijan itselleen asettamaa tehtävää islam-kuvan kirkastajana ei ainakaan haittaa...


Hämeen-Anttila on siis asettanut itselleen tehtäväksi vain "islamin myönteisistä puolista kertomisen" saadakseen luotua suurelle yleisölle mahdollisimman positiivisen kuvan islamista. Hämeen-Anttila siis jättää tarkoitushakuisesti mainitsematta kielteisenä pitämänsä aspektit islamista.


Moderates such as Kamran Tahmasebi say they have had enough of fanatic Islamism and its intimidation of the Muslim immigrants in Denmark. "It is an irony that I am today living in a European democratic state and have to fight the same religious fanatics that I fled from in Iran many years ago," Mr Tahmasebi says.

...


If Muslims here in Europe are being intimidated as much as they were in the countries that they fled from, why are our politicians, media etc. not aware of it. We hear nothing about it from professors like Jaakko Hämeen-Anttila, who is being nothing more than a mouthpiece (useful stooge) for the Islamists and their agendas.

One would have to ask why Hämeen-Anttila has not been vocal concerning the intimidation of European Muslims by their fellow Muslims? Is he himself intimidated, or in agreement?


Hämeen-Anttilan mielestä islam on rauhan uskonto, kaikki väitteet muslimien väkivaltaisuudesta ovat pelkkää rasismia. Samaan aikaan todellisuudessa muslimit esittävät tappouhkauksia kaikille, jotka uskaltavat arvostella fanaatikkoja. Terrorismia kannattavat imaamit ovat muuttaneet Lähi-idästä Eurooppaan ja uhkaavat tappaa kaikki terrorismia vastustavat islamilaisista maista kotoisin olevat maahanmuuttajat. Iranin teokraattista diktatuuria kannattavat imaamit tulevat Eurooppaan esittämään tappouhkauksia Iranin teokratian vuoksi Eurooppaan lähteneille pakolaisille. Jaakko Hämeen-Anttila taas rakastaa Irania ja käy siellä usein:


Professori on matkustanut paljon islamilaisessa maailmassa. Hän on käynyt miltei kaikissa itseään yhtään kiinnostavissa valtioissa. Iraniin professori matkustaa aina kun mahdollista. Kirjallisuudentutkijaan vetoaa erityisesti se, että Iranissa kauneudelle annetaan vielä paljon arvoa.


Jaakko Hämeen-Anttila siis rakastaa Iranin teokraattista diktatuuria ja käy siellä aina kun se on mahdollista. Hämeen-Anttilan mielestä "Iranissa kauneudelle annetaan vielä paljon arvoa" eli naiset pakotetaan pukeutumaan burqaan ja suklaapatukan näpistämisestä epäillyiltä pikkulapsilta leikataan kirveellä kädet irti.


Arabimaailmassa suosikkikohde on Syyria. "Olin kerran kutsusta puhumassa moskeijassa. Pitkän puheeni jälkeen 90-vuotias hengellinen johtaja ojensi minulle kukkia nuuhkittavaksi, jotta sain kerättyä voimani", muistelee professori vieläkin viehättävää tapaa.


Arabimaista Hämeen-Anttilan suosikkikohde on Natsi-Saksaa pahempi diktatuuri Syyria, ei siis vahingossakaan mikään Egyptin tai Tunisian kaltainen arabimaiden mittapuulla suhteellisen liberaali maa. Hämeen-Anttilan ihannevaltiot ovat Stalinin Neuvostoliittoon verrattavat Syyria ja Iran. Hämeen-Anttilaa kutsutaan tällaisiin maihin puhumaan moskeijoissa; tämä tarkoittaa sitä, että muslimit itse pitävät Hämeen-Anttilaa fundamentalistimuslimina. Hämeen-Anttila kehuu stalinistisia diktatuureja siitä, että niiden kannattajat "viehättävästi" arvostavat kauniita kukkapuketteja. Pohjois-Koreassakin on toki kauniita kukkaistutuksia Pjongjangin keskustan puistoissa.


Jokaisella matkalla on oma tarkoituksensa. "Käyn puhumassa yliopistoissa tai moskeijoissa, ja olenpa joskus ollut ihan lomallakin ilman mitään 'kunniallista' tehtävää", naurahtaa professori. Matkakumppanit osaavat jo varautua siihen, että ainakin yksi päivä kuluu kirjakauppakierrokseen autonkuljettajan kanssa. Kotiin palataan aina painavien kirjakassien kera.


Hämeen-Anttilaa siis useasti kutsutaan islamilaisiin diktatuurimaihin puhumaan moskeijoissa ja "yliopistoissa". Islamilaisten diktatuurien "yliopistot" ovat tunnetusti propagandalaitoksia, joissa koko ajan saarnataan jihadia. Hämeen-Anttilan ihannevaltion Iranin presidentti on toistuvasti vaatinut Israelin hävittämistä maailmankartalta ja sanonut pitävänsä holokaustia juutalaisten sepittämänä propagandavalheena (tällaista asiatietoa islamilaisten maiden "yliopistoissa" opetetaan; terrorismin puolesta agitoivien imaamien kutsumana vieraana moskeijoissa ja islamilaisissa "yliopistoissa" ahkerasti esitelmöivän Hämeen-Anttilan jutut ovat totuusarvoltaan samaa luokkaa kuin muutkin näissä "yliopistoissa" opetettavat tarinat).

Hämeen-Anttilan Suomeen raahaamat kirjakassit sisältävät varmaan samaa kamaa kuin mitä noissa islamilaisissa "yliopistoissa" opetetaan eli a) islamilaista teologiaa (Hämeen-Anttilahan on muslimi, joten toki hän haluaa lukea oman uskontonsa dogmatiikkaa), b) jihad-propagandaa tyyliin "tappakaa kaikki juutalaiset", c) bullshittiä tyyliin "holokausti on juutalaisten sepittämä propagandavalhe" eli Hämeen-Anttilan ihannevaltion Iranin virallista historiankirjoitusta.


"Olen aivan myyty keskiaikaiselle arabialais-islamilaiselle kulttuurille", sanoo professori Jaakko Hämeen-Anttila.


Sen kyllä huomaa. Olet myynyt sielusi keskiaikaiselle islamilaiselle kulttuurille eli olet sitoutunut levittämään muslimien keskiaikaista maailmankuvaa täytenä totena. Olet islamilainen propagandisti ja tavoitteenasi on keskiaikaisen islamilaisen diktatuurin valtaannousu Euroopassa. Haluat keskiaikaisen maailmankuvan omaavien muslimien hallitsevan Eurooppaa. Siksi levität tahallasi vääriä tietoja islamista estääksesi eurooppalaisia vastustamasta islamilaisen diktatuurin valtaannousua ennen kuin on liian myöhäistä.


Ja erityisen hauskaa on Öhrnbergin ja Hämeen-Anttilan tieteelliset erimielisyydet. Öhrnberg totesi moneen kertaan, että prof. Hämeen-Anttila olisi tästäkin asiasta täysin eri mieltä. Ja kerran ennen luentoa Hämeen-Anttila tuli luentosaliin todeten: "Älkää uskoko mitään mitä tämä mies sanoo."


En tunne Öhrnbergin näkemyksiä, mutta Hämeen-Anttilan käytös toisia islamilaisen kulttuurin asiantuntijoita kohtaan on mielenkiintoista. Hämeen-Anttila on siis täysin eri mieltä asioista kuin toiset islamilaisen kulttuurin asiantuntijat. Tämä viittaa siihen, että Hämeen-Anttila levittää tahallaan vääriä tietoja islamilaisesta kulttuurista.

Prof. Hämeen-Anttila on holokaustirevisionistien kaltainen poliittisesti tarkoitushakuinen valehtelija.

Ei kommentteja: