keskiviikkona, heinäkuuta 16, 2008

Italian mustalaisista

Italiassa lähes kaikki mustalaiset ovat kiertolaisia vailla vakituista osoitetta ja henkilöllisyystodistuksia, joten viranomaiset aikoivat ottaa ylös mustalaisleirien asukkaiden nimet ja sormenjäljet väestörekisteriä varten.

Europarlamentti haluaa KIELTÄÄ tämän, koska se olisi "rotusyrjintää":Romanien sormenjälkien kerääminen kuohuttaa tunteita Italiassa
15.7.2008 7:08

EU näpäytti Italiaa rasismista.

Roomalaisella metroasemalla seisoo liukuportaiden alapäässä nuori tyttö silmät alaspäin luotuina. Kaulassaan hänellä on pahvikyltti: "Minulla on nälkä".

Raitiovaunussa alle 10-vuotias poika kiertää kannettavan syntetisaattorin kanssa käsi ojossa. Joku antaa säälistä pari euroa, useimmat yrittävät katsella mihin tahansa muualle.

Heitä näkee Italiassa kaikkialla. Ja nyt heiltä kaikilta halutaan ottaa sormenjäljet.

Suuri osa Italian romaneista, joista yli puolet on alaikäisiä, elää suurten kaupunkien laitamille rakennetuissa hökkelikylissä. Europarlamentti älähti viime viikolla Italialle, joka aikoi rekisteröidä jokaisen näissä "romanileireissä" asuvan ja ottaa kaikilta - myös lapsilta - sormenjäljet.

Operaatio ehti alkaa jo Napolissa ja Milanossa, ja sen oli määrä siirtyä Roomaan maanantaina. EU totesi Italian toiminnan olevan etniseen taustaan perustuvaa syrjintää, ja kehotti maata keskeyttämään sormenjälkien oton toistaiseksi.

Unohdetut lapset

Italian hallitus on torjunut närkästyneenä rasismisyytökset. Sisäministerin Roberto Maronin mukaan rekisteröinnin tarkoituksena on suojella romanilapsia, joita saatetaan pakottaa kerjäämään tai tekemään rikoksia.

Maronin mukaan on sietämätöntä, että monet romanilapset joutuvat elämään "rottien ympäröiminä". Leireissä kun ei ole viemäröintiä eikä juoksevaa vettä.

Italian ulkoministeri Franco Frattini puolestaan on huomauttanut, ettei ihmis- ja elinkaupalle ole mitään otollisempaa kohdetta kuin lapset, joiden olemassaolosta ei tiedetä.

Monien italialaistenkin mielestä sormenjälkien ottaminen menee kuitenkin liian pitkälle. Yli sata Italian parlamentin jäsentä lähetti vastalauseeksi omat sormenjälkensä pääministeri Silvio Berlusconille.

Sisäministeriö kiirehtikin pehmentämään linjaansa. Se ilmoitti, että sormenjäljet otetaan vain tapauksissa, joissa henkilöllisyyttä ei voida muuten todistaa.

Romanit syntipukkina

Berlusconin johtamalla oikeistohallituksella on kovat paineet ratkaista niin sanottu "romaniongelma", josta tuli tärkeä vaaliteema Italian huhtikuisissa parlamenttivaaleissa. Romaneja syytetään yleisesti kasvaneista rikosluvuista ja lisääntyneestä turvattomuudesta.

Italian tiedotusvälineet ovat kantaneet oman kortensa kekoon mainitsemalla aina, mikäli rikoksesta epäilty on romani: "Lapsia pakotettiin murtautumaan taloihin, kahdeksan romania pidätetty". "Kaksi romania pidätetty Cataniassa, yrittivät varastaa 3-vuotiaan lapsen".

Viime aikoina kansalaiset ovat alkaneet ottaa lain omiin käsiinsä. Näin kävi esimerkiksi toukokuun puolivälissä Napolin lähellä, jossa 16-vuotias romanityttö oli joutua lynkatuksi yritettyään varastaa vastasyntyneen vauvan. Raivostuneet Ponticellin alueen asukkaat kostivat myöhemmin tuhopolttamalla osan paikallisesta romanileiristä.

Italian hallitus on ilmoittanut jatkavansa rekisteröintiä. Syyskuussa on tarkoitus aloittaa ohjelma, jolla romanilapset saataisiin koulunpenkille. Suunnitelma ei vakuuta kaikkia.

- Mitä, jos sanan romanilapset tilalle laitettaisiinkin sana juutalaislapset, kysyy katolinen viikkolehti Famiglia Cristiana.

Lähteet: AFP, Reuters, ANSA, La Repubblica, Corriere della sera
Nimimerkki Breini kommentoi asiaa näin:

Nämä ihmisoikeus(ääni)torvet saisivat keksiä tilalle keinon, jolla henkilötunnuksettomat ihmiset saadaan muuten rekisteröityä kansallisiin väestötietojärjestelmiin: mikäli tällaista ei tehdä, rikosten selvittämisprosentti pienenee ja hyvin tod.näköisesti rikollisuus lähtee kasvuun.


Näin juuri.

Useimmat Italian mustalaiset yrittävät asua Italiassa täysin väestörekisterin ulkopuolisina anonyymeinä henkilöinä ilman mitään henkilöllisyystodistusta. Tästä syystä heiltä täytyy ottaa sormenjäljet.

Juuri kukaan muu kuin mustalaiset ei yritä asua Italiassa ilman henkilöllisyystodistusta. Jos kukaan muu ei käyttäydy samalla tavalla kuin mustalaiset, ketään muuta ei tarvitse kohdella samalla tavalla kuin mustalaisia. Jos et asu Italiassa ilman henkilöllisyystodistusta, sinulta ei tarvitse ottaa sormenjälkiä. Nimenomaan tästä syystä Italiassa ei tarvitse ottaa sormenjälkiä keneltäkään muulta kuin mustalaisilta.

Tämä vain ei mahdu europarlamentin ääliöiden aivoihin. Tällaiset kehitysvammaisen tasolla olevat idiootit ovat päättämässä meidän asioistamme, koko Euroopan asioista.

On todella törkeää, että mustalaisten nimien ja sormenjälkien ottamista ylös vastustetaan "ihmisoikeuksien" perusteella. Ei ihmisoikeuksiin kuulu mitään vanhempien oikeutta pakottaa lapsensa kadulle kerjäämään, varastelemaan ja myymään itseään. On aivan sairasta, että joku kehtaa puolustella mustalaisvanhempien oikeutta tehdä lapsilleen näin.

Vain mielipuolet kehtaavat väittää, että italialaisten viranomaisten toimenpiteet mustalaisten merkitsemiseksi väestörekisteriin olisivat muka rasismia. Sehän nimenomaan olisi rasismia, jos mustalaisten lapset jätettäisiin lain ja järjestyksen ulkopuolelle. Laki ei salli vanhempien pakottaa lapsiaan kadulle kerjäämään, varastelemaan ja myymään itseään. Olisi rasismia, jos tämä laki ei koskisi mustalaislapsia.

Myös aikuisten mustalaisten osalta olisi rasismia jättää heidät väestörekisterin ulkopuolelle. Olisi rasismia, jos yksi etninen ryhmä kaikista muista poiketen olisi järjestäytyneen yhteiskunnan ulkopuolella, vailla henkilöllisyyttä ja oikeustoimikelpoisuutta. Sehän olisi apartheidia. Tätä kuitenkin ne europarlamentin ääliöt kannattavat.

Miksi EU:n parlamentti on täynnä tuollaisia vajaaälyisiä pellejä, jotka eivät tajua mistään mitään?

Ei kommentteja: