tiistaina, joulukuuta 22, 2009

Kokoomus korottaa veroja


Katainen kurittaa kapitalisteja

Perintöverotus kiristyy osalla kansaa, pääomaverotusta kiristetään ja varallisuusveroa pohditaan palautettavaksi. Näitä teemoja virittelee tällä hetkellä valtiovarainministeri Jyrki Kataisen johtama kokoomus.

Katainen puhui eilen Ylen A-Plus-ohjelmassa pääomaverotuksen kiristämisestä muutamalla prosenttiyksiköllä. Toisaalta pienimmät osinkotulot voidaan vapauttaa verosta. Työnteon verotuksen Katainen haluaisi pitää alhaalla.

Perintöverotus näyttäisi kiristyvän erityisesti taajamien ulkopuolella.

- Katainen tietää, että nyt ei kannata kapitalistia mielistellä, kun kansan olot kurjistuvat ja vaalit lähestyvät. Eikä korpikansastakaan niin väliä, kirjoittaa Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko näkökulmassaan.

Lue Huuskon näkökulma täältä.

Perintö- ja lahjaverotuksen käypää arvoa tavoittelevat arvostushinnat nousevat lehtitietojen mukaan vuodenvaihteessa paikoin jopa 38-51 prosenttia. Katainen puolustaa perintöverotuksen tulevaa kiristystä ja yhdenmukaistamista oikeudenmukaisuudella, sillä tähän asti veroa on maksettu hieman eri perustein eri kunnissa.


(lihavoinnit Mikko Ellilä)

Kokoomus siis menee perinteisen marxilaisen vasemmiston linjoille ja kannattaa kapitalistien verotuksen korottamista. Kokoomus kannattaa marxilaista luokkasotaa proletaarien puolesta kapitalisteja vastaan. Mitenkään muuten ei voida selittää sitä, että nimenomaan omistamiseen kohdistuvaa verotusta aiotaan kiristää: pääomatuloveroa ja perintöveroa korotetaan ja varallisuusvero aiotaan palauttaa.

Kokoomus on marxilainen vasemmistopuolue.

1 kommentti:

roskaposti kirjoitti...

Jos on pakko nostaa veroja, niin mieluummin sitten otetaan rikkailta. Tosin mikään pakko ei ole nostaa veroja, joten siinä mielessä asian voi unohtaa.