lauantaina, joulukuuta 11, 2010

Poliittiset vallanpitäjät ovat imbesillejä, ks. Katainen

Kauppalehti:


Kataisen kommentit ällistyttävät toimittajia
Tiistai 30.11.2010 klo 19:04

Valtiovarainministeri Katainen sitoutuu Irlannin tukemiseen, vaikkei tiedä rahoitustuen ehdoista.

Jyrki Kataisen (kok.) johtaman valtiovarainministeriön tempoileva toiminta Irlanti-tuessa on saanut asiaa seuraavan STT:n toimittajan leuan loksahtamaan muutamankin kerran viime päivinä.

Loksahdus numero 1

Sunnuntai-iltana Katainen marssii toimittajien eteen Brysselissä ja kertoo, että EU-ministerit ovat sopineet Irlannin rahoitustuen ehdoista. Kun häneltä sitten kysytään Suomen osuuden koosta, ministeri kertoo, ettei hän tiedä.

Paikalla olevat toimittajat hämmästelevät Kataisen vastausta, Suomen osuus kun on lehtien lukijoiden kannalta ylivoimaisesti tärkein Irlanti-tukeen liittyvä tieto.

Paikalla olevista valtiovarainministeriön virkamiehistä ei ole paljoa enempää apua. Tukipakettiin liittyvät laskukaavat ovat niin monimutkaisia, että Suomen osuutta ei pysty tässä nyt sanomaan, toimittajille kerrotaan. Pienen tiukkaamisen jälkeen osuudeksi kerrotaan ”selvästi alle miljardi”.

Hieman myöhemmin toimittajille lähetetään tekstiviesti, jossa osuuden kerrotaan jäävän alle puoleen miljardiin.

Veronmaksajan mielessä herää kysymys: Miten ihmeessä valtiovarainministeri voi hyväksyä rahoitustuen ehdot, jos hän ei tiedä millaisella summalla Suomi on pakettiin osallistumassa?

Loksahdus numero 2

Tiistaina Brysselin-kirjeenvaihtaja saa lukea hallituksen hyväksyneen eduskunnalle annettavan tiedonannon, jossa Suomen osuuden kerrotaan olevan 740 miljoonaa euroa.

Suomen osuus on siis puolentoista vuorokauden aikana noussut mystisesti neljännesmiljardilla. Se ei ole ihan pikkusumma.

Veronmaksajana mielellään näkisi, että valtiovarainministeriöllä on selvät pasmat Irlanti-tuen kaltaisissa tapauksissa. Nyt tällaista vaikutelmaa ei pääse syntymään.

STT, Tuomas SavonenKommentteja Kauppalehden keskustelupalstalta:

30.11.2010 19:11

Ziisus siis oikeesti jätkät,eikö sinne saa ketään asioista joitain ymmärtävää töihin?30.11.2010 19:19

Eikö Kauppalehti uskalla itse arvostella The Ministeriä kun laitetaan nämä piruilut stt:n toimittajan piikkiin?


30.11.2010 19:25

Siis voi *ittu! Täysin pöyristyttävää toimintaa. Siis kukaan hallituksesta tai virkamiehistä ei ole tiennyt paljonko sinne hukataan rahaa, mutta hyväksytty on. Tässä näkee millainen asenne noilla julkisen puolen eläteillä on meidän veronmaksajien rahoja kohtaan. Pitäisikö mulla olla samanlainen asenne verojen maksua kohtaan. Eikö tässä ala pikkuhiljaa täyttymään virkarikoksen merkit.


30.11.2010 19:45

Tätä on vaikeaa uskoa todeksi. Onko tämä todella totta? Valtiovarainministeriö on täynnä hyvin koulutettuja kansantaloustieteilijöitä ja varmaan juristejakin. Suomella ei ole tärkeistä neuvotteluista vastaavalla Ministerillä riittäviä tietoja puhumattakaan neuvotteluiden jälkeen käsitystä sopimistamme asioista ja niiden kustannusvaikutuksista. Ilmeisesti näin. Käsittämätöntä! Taas saadaan esimerkki siitä että julkishallinnossa ei paljoakaan välitetä "pienistä summista" eikä ymmärretä oikeasti ettei raha tule tyhjästä ainakaan normaaleille ihmisille. Me maksamme tämän leikin ja kannamme vastuun viimeksi. Mistä me oikein maksetaan meidän virkamiehille ja -naisille?


30.11.2010 21:20

yllä Katainen on kova jätkä - NOT.

Uskalsi vaatia Irlannilta takuita lainalle. Isot pojat eivät pitäneet siitä. Nyt se ei edes pääse kuuntelemaan miten paljon pitää maksaa. Joutuu lukemaan sen lehdestä kuten me muutkin.Tästä tulee mieleen eräästä amerikkalaisesta sarjakuvasta lukemani repliikki: That's when I realized Congress is strictly farm league shit. Poliitikot, mm. valtiovarainministeri Jyrki Katainen ja ylipäätään kaikki ministerit ja kansanedustajat ja pääministeri ja tasavallan presidentti, ovat helvetin tyhmiä idiootteja, maalaisjuntteja, pölvästejä, paskahousuja, kylähulluja. Poliitikot ovat täysin epäpäteviä idiootteja. Heillä ei ole mitään kompetenssia päättää mistään asioista. He eivät tiedä eivätkä tajua mistään mitään.

Poliitikot tekevät päätöksiä miljoonia kansalaisia koskettavista asioista tajuamatta lainkaan päätöstensä seurauksia ja välittämättä niistä lainkaan.

Suomen valtiovarainministeri Jyrki Katainen EI TIEDÄ, kuinka suurella summalla Suomen valtio tukee Irlannin pankkeja suomalaisten veronmaksajien rahoista. Häntä EI KIINNOSTA. Katainen VEIKKAA, että Suomi EHKÄ antaa Irlannille miljardin, ehkä puoli miljardia, ehkä kolme neljännesmiljardia. Katainen ei tiedä mistään mitään eikä häntä kiinnosta mikään.

Katainen on hullu, joka tuhlaa miljardikaupalla suomalaisten veronmaksajien rahoja, välittämättä mistään mitään. Poliitikot ovat raivohulluja, jotka eivät välitä paskaakaan veronmaksajien rahojen tuhlauksesta. Poliittiset vallanpitäjät ovat imbesillejä, jotka eivät tiedä yhtään mistään yhtään mitään.


Ei kommentteja: