keskiviikkona, lokakuuta 19, 2011

Hallituspuolueiden kansanedustajat antoivat 28 miljardia Kreikalle

pääministeri Jyrki Katainen ja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen ja kaikki heitä tukevat kansanedustajat eli KAIKKI Kokoomuksen, SDP:n, Vasemmistoliiton, Vihreiden, RKP:n ja Kristillisdemokraattien kansanedustajat antoivat 28 miljardia euroa Suomen veronmaksajien rahoja Kreikan hallitukselle
Uusi Suomi:

Eduskunta on yksiselitteisesti tiennyt, mihin se on antanut hallitukselle luvan, kun sopimusta uudesta Euroopan rahoitusvakausvälineestä (ERVV) laadittiin. Tätä mieltä on valtiovarainministeriön lainsäädäntöneuvos Seppo Tanninen.

Ministeriön Tanninen on hämmästynyt eduskunnan ERVV-lain esityksessä olleen virheen saamista mittasuhteista. Hän vahvistaa Uudelle Suomelle, että lakiesityksen johdantoon kirjoitettu virke on virheellinen.

Itse laki samassa esityksessä on kuitenkin täsmällinen: Suomi antaa takauksen ERVV:n ottaman velan nimellisarvolle ja velan ehtona olevalle korolle. Tannisen mukaan tämä on "yksiselitteisesti" kerrottu esimerkiksi suurelle valiokunnalle ja eduskunnalle jaetuissa kirjelmissä.

- [Hallituksen lakiesityksen] Johdannon sisäinen virhe on itse asian kannalta täysin irrelevantti, Tanninen sanoo.

Helsingin Sanomat kertoo tänään, että Suomen osuus Euroopan väliaikaisen vakausrahaston ERVV:n lainatakauksista on kaikkiaan noin 14 miljardia euroa sekä tuon kokoisen lainan päälle tulevat korot.

Lehden laskelmissa 30 vuoden ajalle annettu laina 3,5 prosentin korolla tuottaisi yhteensä noin 28,7 miljardin euron takausvastuun Suomelle.

Valtiovarainministeriön kirjelmä 18.8.2011: "Takaukset annetaan jatkossa ERVV:n varainhankinnan pääoman nimellisarvolle, minkä lisäksi takaus kattaa korot."

Hallituksen lakiesityksen johdanto 30.9.2011: "Voimassa olevassa puitesopimuksessa korot kuuluvat takauksen piiriin, ehdotetussa uudessa puitesopimuksessa ne jäävät takauksen ulkopuolelle."

Lopullinen laki: "Takauksia saa olla voimassa enintään nimellisarvoltaan 13 974,03 miljoonan euron määräisten velkojen ja niihin liittyvien sopimusten vakuutena."
Hallituspuolueet eli Kokoomus, SDP, Vasemmistoliitto, Vihreät, RKP ja Kristillisdemokraatit siis antoivat Kreikalle ym. konkurssivaltioille 28 MILJARDIA EUROA.
Tämä summa on yli puolet Suomen valtion budjetista.

YKSIKÄÄN em. puolueiden kansanedustajista ei vastustanut tämän summan antamista Kreikalle ym. konkurssiin menneille valtioille.

1 kommentti:

Matti kirjoitti...

Hallituksen pitäisi perustaa eurososialistinen neuvostotasavalta, johon eurofanaatikot voisivat liittyä. Järkevät suomalaiset eivät kannata tuollaista ylivelkaantumista ja verotuksen kiristämistä maailmanennätystasolle. Hallitus haluaa lamauttaa Suomen talouden kiihdyttämällä luokkasotaa pääomaa vastaan: pääomaverotusta kiristetään jo ensi vuonna. Hallitus haluaa ottaa velkaa niin paljon kuin sinne vain halutaan lainata. Suomen valtion velka voi kaksinkertaistua 100% bkt:stä, mikä merkitsee velkakriisiä. Hallituksen mielestä suomalaiset ovat vero-orjia, joiden omaisuus pitää anastaa ja siirtää Etelä-Euroopan hallitusten ja byrokraattien mällättäväksi.