tiistaina, kesäkuuta 19, 2012

Kokoomuksen bolshevistinen järjestökulttuuri

Facebookissa oli mielenkiintoista keskustelua Kokoomuksen puoluekokouksesta ja Kokoomuksen nykyisestä järjestökulttuurista, johon kuuluu kaiken kritiikin ja itsenäisen ajattelun tukahduttaminen.

Kokoomuksen nuorisojärjestön puheenjohtaja Antti Häkkänen:
 
Ilta-Sanomissa allekirjoittaneelle annetaan virallisen tunnelmanpilaajan titteli. Mielihyvin, sillä juuri puoluekokouksessa on tarkoitus tuoda esiin erilaisia näkökulmia ja käydä poliittista keskustelua, eikä pelkästään nauttia maisemista. "Tunnelmanpilaajana puoluekokouksessa olivat Kokoomusnuoret ja heidän puheenjohtajansa Antti Häkkänen. Häkkäsen ja hänen joukkojensa mielestä puolueen pitäisi reivata kurssiaan oikealle, kuntauudistus on huono ja pakkoruotsi pitäisi poistaa"
 
 
Kokoomusnuoret sai muutettua voimakkaalla kampanjalla ja järkevillä argumenteillaan puolueen linjaa muun muassa siten, että nyt Kokoomus kannattaa yhteisöveron poistamista kasvun vauhdittamiseksi ja kuntaliitosten viiden vuoden irtisanomisaika pitää muuttaa paljon lyhyemmäksi. Erittäin järkeviä linjan muutoksia, jotka tapahtuivat hyvin pitkälti Kokoomusnuorten voimalla. 
 
 

Kokoomuksen puheenjohtajan, pääministeri Jyrki Kataisen avustaja, Kokoomuksen nuorisojärjestön  entinen puheenjohtaja Juho Romakkaniemi:
Heh, tuollaistahan se on aina ollut! Jyrki ja Kalle Euro aikanaan 90-luvulla vaativat homoseksuaaleille parisuhdelakia kaulakkain puolueokouspöntöstä ja puoluejohto oli hädissään. Minun ja Mykkäsen aikana vaadittiin läänien lakkauttamista, ...Euroopalle perustuslakia ja Suomen liittymistä Natoon. Viimeisin oli pj-kaudellani 2002 puoluekokouksen isoin asia iltapäivälehdissä. Ja puoluejohto oli hädissään, silloinkin puoluejohtaja Itälä vetosi pöntöstä puoluekokousväkeen! Eli tyyli on sama -asiat vain olivat silloin ennen fiksumpia... ;-)


 
Hahaa, Juho puhut muuten asiaa, mutta tuskin moni on samaa mieltä, että Jyrkin ja Kallen pöntössä halailu menee järkevyydessä nykyisten Kokoomusnuorten voitokkaan yritysvero-aloitteen edelle ;)
 
 
 
Pelkäänpä Juho, että Jyrki ei aikanaan puoluetta valitessaan ymmärtänyt vielä puoluekentästä paljoakaan. Huti tuli.
  Janne, olipa harvinaisen typerä ja tietämätön kommentti. Mutta en jaksa provosoitua tätä vastausta enempää jutuistasi. Sanonpa vain että kokoomuksen aatehistoriaa hyvin tuntevana ja liberalismin aatehistoriaa tutkineena esitän huomiona, että lähes jokainen Kokoomuksen oikeaa laitaa edustava - ja varsinkin koko historiankin huomioon ottaen kaukaa oikealta ohi menevä - itse tekee sen virhepäätelmän, että kokoomus on liian vasemmalla. Vaikka se möllöttää juuri siinä missä se aina on ollutkin.
 

Juho, olen ollut Kokoomuksessa suunnilleen yhtä kauan kuin sinäkin, ja nähnyt aivan riittävän läheltä siirtymän vasemmalle. Minkä tahansa muun väittäminen muistuttaa orwellilaista historian uudelleenkirjoittamista.
 
 
 
Kokoomuksen nuorisojärjestön entinen puheenjohtaja Wille Rydman: 
Heh, arvostan Juhon älykkyyttä ja vielä enemmän sitä, miten taitavasti hän osaa asetella sanansa parhaan mahdollisen vaikutelman antamiseksi. Totuutta on kuitenkin aimo annos enemmän Heikkisen blogitekstissä kuin Romakan kuvauksessa. Kataisen kaudella niin erityisavustajakunta, puoluetoimisto kuin ryhmäkansliakin on tehokkaasti puhdistettu kaikista sellaisista toimijoista, jotka edes teoriassa voisivat olla potentiaalisia toisinajattelijoita. Juho tietää tämän tietysti itsekin. Juhon väite siitä, että kokoomuksen linjassa ei olisi mikään muuttunut, ei kestä mitään kriittistä tarkastelua. Katainen on vahvalla kädellä siirtänyt puoluetta vasemmalle. Niinistön - jopa Itälän - ajoista ollaan kuljettu aimo annos sosialidemokratian suuntaan Kataisen tahdittamana.
 
 
 
Vai jopa sosialidemokratiasta ohi? Näin olisi ainakin, jos Paavo olisi vielä ohjaksissa.
 
 
 
Puoluejohto on myös sitkeästi pyrkinyt puhdistamaan kokoomusnuoria kiusallisesta aineksesta, joskin laihoin tuloksin. Katainen tuli vuonna 2009 esittelemään KNL:n liittohallitukselle kalvoja, jotka olivat suoraan vastaehdokkaani pj-kampanjasta lainattuja. Viesti oli selvä: valitkaa Sandström, älkää Rydmania. Puoluesihteeri Tujunen puolestaan etsi kissojen ja koirien kanssa Häkkäselle vastaehdokasta, ettei Häkkästä vain oltaisi valittu KNL:n puheenjohtajaksi. Tuskinpa Katainen tästä toiminnasta oli tietämätön. Eli Juho: eipä se Heikkinen ihan tyhjästä väitteitään ole keksinyt.
 
(lihavointi M. Ellilä)

 
Siis kolme vuotta sitten Kokoomuksen puheenjohtaja, nykyinen pääministeri Jyrki Katainen, silloinen valtiovarainministeri, kävi häiriköimässä oman puolueensa nuorisojärjestön kokousta vastustaakseen  nuorisojärjestön pj-ehdokasta, joka kuitenkin sittemmin tuli valituksi.
 
Alexander Stubb, Kokoomuksen näkyvin poliitikko Kataisen jälkeen, hyökkäsi tämän Kokoomuksen nuorisojärjestön puheenjohtajaksi valitun Wille Rydmanin kimppuun julkisesti antamalla Helsingin Sanomille haastattelun, jossa väitti Rydmanin edustamalla poliittisella linjalla olevan vain yhden promillen kannatus Kokoomuksen keskuudessa. 
 
Tämä Stubbin väite oli tietysti aivan totaalinen orwellilainen valhe, koska Kokoomuksen nuorisojärjestön puheenjohtajaksi valittu henkilö väistämättä nauttii nuorisojärjestön jäsenistön enemmistön kannatusta. Ei ole mahdollista, että Kokoomuksen jäsenistöstä vain yksi promille kannattaisi linjaa, jota kannattaa yli 50 % Kokoomuksen nuorisojärjestön jäsenistöstä. Pravda ei tätä tietenkään maininnut, vaan antoi Stubbin kertoa valheitaan täytenä totena koko sivun mittaisessa haastattelussa. 
 
Rydmanin yllä kertoman mukaan Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen ja Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen vastustavat puolueen nuorisojärjestön nykyistäkin puheenjohtajaa Antti Häkkästä ilmeisesti samoista syistä kuin Rydmania.

Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen myös kielsi Kokoomuksen nuorisojärjestön lehden jakelun Niinistön vaalikampanjatilaisuuksissa, vaikka ko. lehteä oli painatettu 30 000 kpl nimenomaan jaettavaksi presidentinvaalien yhteydessä. Kokoomuksen puoluesihteerin mielestä ja ilmeisesti myös puheenjohtajan eli Kataisen mielestä puolueen nuorisojärjestön linja on niin erilainen kuin puolueen yleinen linja, että puoluetoimiston täytyy sabotoida nuorisojärjestön toimintaa.
 
 
 
Kokoomusäänitorven eli Nykypäivä-lehden päätoimittaja Tapani Mäkinen kirjoittaa kolumnissaan, että "(t)ulokset heidän (kokoomusnuorten) näkyvistä kampanjoistaan jäivät kuitenkin laihoiksi". Eriskummallinen tulkinta. KNL:n ehdokas valittiin puolueen varapuheenjohtajaksi, vaikka pääministeriä myöten yritettiin painostaa kokousväkeä siihen, ettei MITÄÄN henkilövaihdoksia saisi tehdä. KNL sai aloitteistaan kaksi läpi vastoin puoluejohdon tahtoa. Henna Virkkusenkaan auktoriteetti ei riittänyt, kun kokoomusväki nuorten johdolla äänesti mm. viiden vuoden irtisanomissuojasta luopumisen puolesta.

Kaikissa tavoitteissaan kokoomusnuoret eivät toki onnistuneet, mutta monella mittarilla onnistumisia oli enemmän kuin vaikkapa kahden vuoden takaisessa puoluekokouksessa. Mikä tärkeintä, kokoomusnuoret eivät ole enää yksin tyytymättömyydessään puolueen nykyistä politiikkaa ja sen kritiikkiä sietämätöntä johtamiskulttuuria kohtaan. Puoluekokouspuheenvuoroista näkyi, että tyytymättömyys lisääntyy jatkuvasti myös varttuneemman kokoomusväen keskuudessa.

Hyvä niin. Viime vuosina kokoomus on ajautunut yhä etäämmälle siitä, millainen puolue oli vaikkapa ex-puheenjohtaja Niinistön aikana. Vähitellen tämä on alkanut suivaannuttaa myös puoluekenttää. Kokoomusnuorilla on ollut tärkeä rooli kentän herättelemisessä.

Hatunnostoni kaikille, jotka päätoimittaja Mäkisen lannistusyrityksistä huolimatta tekevät pyytetöntä työtä kokoomuksen paremman tulevaisuuden puolesta. Jos samalla sinnikkyydellä jaksetaan vastaisuudessakin, niin koittaa vielä päivä, jolloin kokoomuksen politiikassa "hyvän meiningin" tavoittelu ei enää korvaa poliittista asiasisältöä.
 
 
 
 
Puolueen lehtikin siis hyökkää nuorisojärjestöä vastaan. Kokoomuksessa on selvästi meneillään puoluetoimiston offensiivi nuorisojärjestön tuhoamiseksi. Syynä moiseen sabotointiin on tietysti se, että nuorisojärjestö ei edusta samaa sosialistista linjaa kuin puolueen puheenjohtaja, pääministeri Jyrki Katainen.  
 
 
 
Hyvä Wille. KNL on tällä hetkellä ainoa järjen ääni puolueessa.
 
 
 
Erik Sjöberg
Hieno kommentti Wille, jatkakaa samaan malliin vaan,vielä se aurinko paistaa teillekin. Kokoomuksen nykyjohdossa vallitsee hiljaisen hymistelyn ja samanmielisten aikakausi jossa erimieliset kitketään pois toiminnasta. Äänestin joskus kokoomuksen ehdokkaita eduskuntaan, en enää koska kokoomus todellakin on eri puolue nykyään. Onneksi teillä nuorilla tuntuu olevan se oikea kokoomusaate mielessä ja osaatte ajatella myös ns.maalaisjärjellä. Nyt vaan nuoria kuntavaaliehdokkaita esille ja seuraavissa eduskuntavaaleissa myös niin pikkuhiljaa se muutos tapahtuu ;-)Jari Vento 
Olen luullut markkinatalouden olevan eräs tärkeä arvo Kokoomukselle. Kataisen johtama Kokoomus on pikemminkin valtionhoitajapuolue ja valtiososialismin pää äänenkannattaja yhdessä Urpilaisen ja demareiden tuella. Yrittäjät ja markkinataloud...en kannattajat tarvitsevat oman puolueen. Kokoomuksen peruskannattaja on nykyisin poliisi, sairaanhoitaja, palomies, sotilas tms. kunnan ja valtion työntekijä ja se näkyy Kataisen hallituksen politiikassa. Toinen suunta on EK:n talutusnuorassa toimiminen. Kokoomus ei ole yrittäjien puolue.

 

 
 
 
Onneksi edes Kokoomuksen nuorisojärjestössä on muutamia omilla aivoillaan ajattelevia ihmisiä, jotka eivät kannata Kataisen linjaa eli veronkorotuksia ja kymmenien miljardien eurojen antamista suomalaisten veronmaksajien kukkarosta Etelä-Euroopan konkurssivaltioille.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 kommentti:

Miltton Friidman kirjoitti...

"No mutta pitäähän EU:ssa olla mukana jotta päästään niihin pöytiin joissa päätöksiä tehdään."

Päästään pöytiin tekemään mitä? Istumaan ja kuuntelemaan? Ottamaan käskyjä?