keskiviikkona, elokuuta 02, 2006

Helsingin Sanomat sensuroi tietoja muslimien mielipiteistä

HS:
Pysäyttäkää sota -verkoston mielenosoitus keräsi äänekkään joukon vaatimaan Israelin sotatoimien lopettamista.Miksi tästä HS:n julkaisemasta muslimimielenosoittajien kuvasta on puoliksi rajattu pois kyltti, jossa daavidintähden ja hakaristin välille on piirretty yhtäläisyysmerkki? Eikö Helsingin Sanomat halua kertoa totuudenmukaisesti, että tässä mielenosoituksessa olleet islamilaiset maahanmuuttajat loukkaavat juutalaisia vertaamalla Israelia Natsi-Saksaan?

Eikö Helsingin Sanomat halua paljastaa muslimien todellisia asenteita ja mielipiteitä, mm. fanaattista juutalaisvihaa?

HS:n lukijoiden myötätunto tuon mielenosoituksen järjestäjiä kohtaan olisi huomattavasti vähäisempää, jos HS olisi totuudenmukaisesti kertonut näiden mielenosoittajien olleen antisemitistejä.

Muslimien tavoitteena on tuhota Israelin valtio ja ajaa juutalaiset mereen. Israel ei hyökännyt Libanoniin silkkaa pahuuttaan, vaan estääkseen Hizbollahia jatkamasta Israelin pommittamista. HS:n kuvaamassa mielenosoituksessa olleet islamilaiset maahanmuuttajat eivät osoittaneet mieltään Hizbollahia vastaan silloin, kun Hizbollah ampui raketteja Israeliin tappaakseen juutalaisia siviilejä. Näiden mielenosoittajien tavoitteena ei ole rauha, vaan juutalaisten tuhoaminen. Nyt nämä muslimit osoittavat mieltään Israelia vastaan, kun Israelin armeija yrittää estää Hizbollahia tappaakseen juutalaisia siviilejä.

Miksi HS ei suostu antamaan tästä juutalaisvastaisten muslimien mielenosoituksesta totuudenmukaista kuvaa, vaan sensuroi kuviaan tarkoitushakuisesti?

Jatkokeskustelua eräästä vieraskirjasta:


Nimi : Herja
Mitä teen : Kommentoin

Viesti : "Eikö Helsingin Sanomat halua paljastaa muslimien todellisia asenteita ja mielipiteitä, mm. fanaattista juutalaisvihaa?"

Tuossa Ellilän laittamassa HS:n artikkelissa mainnittu "Pysäyttäkää sota"-verkoston joku jäsen oli maanantaina A-studiossa. Kun aktiiville kerrottiin haastattelussa näytetyn ostoskeskuksen olevan juutalaisen yhtiön omistama hän kommentoi, ettei israelilaiset ilmoittele yritysostoistaan.

En tiedä ilmoittelevatko muidenkaan maiden yritykset julkisesti ostoistaan ja omistajien uskosta, mutta Israelin kohdalla ymmärrän mainostamisen puutteen. Nimittäin kun rättipää aikoo räjäyttää itsensä ja sata viatonta ja valittavana on joko juutalaisten omistama ostoskeskus tai kristittyjen omistama ostoskeskus kumpaan luulette Hassanin iskevän?

Joka tapauksessa minusta Suomen mediassa on alkanut olla aika selviä tapauksia joissa muslimien ikäviä temppuja sensuroidaan samalla kun herätellään vainoharhaa paitsi Israelia myös juutalaisia kohtaan. Kyllähän tämä Lähi-Idän tilanne on aina vaatinut melkoista medialukutaitoa, mutta tämän viimeisimmän kriisin kohdalla tahti on hieman kiihtynyt.

http://www.yle.fi/yle24/videosali/index.php?a=11&t=3&q=6

Aktiivin haastattelu on tuossa ensimmäisenä

2. elokuuta 2006 11:45:23


...


Nimi : mulla on porkkanaa

Viesti : Ai niin, tuo A-Studio on aivan mahtava. Ei mainita sanallakaan Hezbollahin hyökkäystä Israeliin, tai sitä että Hezbollah tarkoituksella tapattaa siviilejä ja hyödyntää heidän kuolemiaan propagandassa. Eläköön antisemitismi.

Ja sitten vielä syynätään Israelin liiketoimintaa, ihan kuin siinä olisi jotain ihmeellistä että Israel käy kauppaa, tekee yhteistyötä muiden maiden yritysten ja hallitusten kanssa ja ostaa omaisuutta, kuten kaikki muutkin maat. Vainoharha on lievä ilmaisu.

2. elokuuta 2006 12:04:33


...


Nimi : Jarkko Sandell
Kotisivu : Burning Books
Mitä teen : Kommentoin

Viesti : "Kai te nyt ymmärrätte, että mielipiteet jakautuvat voimakkaasti islamin ja varsinkin muslimien suhteen?"

En tiedä, mistä tämä on peräisin, mutta kyllä islamistit ja muu uskonnollinen hihhulismi minusta näyttää olevan kovasti huonossa huudossa minkä tahansa eurooppalaisen kantaväestön keskuudessa.

Ei ole kauaakaan aikaa siitä, kun tällaista keskustelupalstaa ei olisi voinut kuvitellakaan. Tokihan näitä oli, mutta kyse oli marginaaliporukasta.

Monikulttuurihaihattelussa on kyse lähinnä vanhan, 60-70-luvun marxilaisten ahkerasta osallistumisesta päivän politiikkaan. Tämä sukupolvi onneksi on jo väistymässä.

Jokainen voi tehdä osaltaan jotain - kirjoittaa toimittajille, lehtiin ja ottaa työpaikoilla ja kouluissa. Sillä on vaikutusta.

Toiseksi, internetin merkitystä on vähätelty, ihmiset eivät elä enää pelkän YLEn ja HS:n propagandan varassa.

2. elokuuta 2006 13:37:12

Ei kommentteja: