keskiviikkona, marraskuuta 07, 2007

Vitun idiootit
Vekaranjärvellä joskus vuonna 1 ja 2 legendaarinen luutnantti "Teris" (nimi muutettu) karjui aina jääkäreille, alikessuille ja koksuille, kun jokin asia oli mennyt päin persettä:

Vitun idiootit!! Teille kaikille pitäisi antaa pekkaa!! Perkele!! Menkää kaikki sipaan, vittu!


Jotakuinkin samanlainen fiilis tuli minulle, kun luin uutisia Tuusulan ampumakohtauksesta ja nettikommentteja siitä.

Angstinen teinipeelo tilitti pahaa oloaan itsemurhaviestissään, jonka kirjoitettuaan murhasi kahdeksan ihmistä ja lopuksi tappoi itsensä. Sitten hänen tätä itsemurhaviestiä levitetään pitkin nettiä ikään kuin se kertoisi jostain "ideologisista" motiiveista:


Totta kai on myös lopullinen ratkaisu: koko ihmiskunnan kuolema. Se ratkaisisi kaikki ihmisyyden ongelmat. Mitä nopeammin ihmisrotu on hävitetty maailmasta, sen parempi… ketään ei tulisi jättää eloon. En tunne armoa maapallon saastalle, säälittävälle ihmisrodulle.

...

Viha, se on asia jota olen täynnä ja rakastan sitä. Se on yksi ainoista asioista jota rakastan. Jokin aika sitten uskoin ihmisyyteen ja halusin elää pitkän ja onnellisen elämän… mutta sitten heräsin. Aloin ajatella kaikkea syvemmin ja tiedostin asioita. Mutta eksistentiaalinen pohtiminen ei ollut helppoa… se, kuinka paljon tiedostan asioita, on tehnyt minut onnettomaksi, turhautuneeksi ja vihaiseksi. En vain voi olla onnellinen tässä yhteiskunnassa tai todellisuudessa, jossa elän. Pitkän olemassaolon pohtimisen, yhteiskunnan tarkkailun ja joidenkin muiden elämässäni tapahtuneiden asioiden seurauksena… olen tullut pisteeseen jossa en tunne muuta kuin vihaa ihmisyyttä ja ihmisrotua kohtaan.

Elämä on vain tarkoituksetonta sattumaa… pitkän evolutiivisen kehityksen ja monien eri syiden ja tekijöiden tulosta. Kuitenkin elämä on myös sitä, mitä yksilö sillä haluaa tehdä. Ja minä olen oman elämäni diktaattori sekä jumala. Ja minä olen valinnut tieni. Olen valmistautunut taistelemaan ja kuolemaan ajatteluni puolesta. Minä, luonnollisena valitsijana, eliminoin kaikki jotka näen epäsopiviksi, häpeäksi ihmiskunnalle sekä luonnonvalinnan virheeksi.


Tää on niin tätä.

Jätkällä on ollut runkkauslukemistona Goethen Nuoren Wertherin kärsimykset, Nietzschen Antikristus ja Näin puhui Zarathustra, Baudelairen Pahan kukkia, Sartren Oleminen ja tyhjyys ja Linkolan kootut teokset, kuten miljoonilla muillakin angstisilla teinipeeloilla. Silti jätkä kuvittelee olevansa jotenkin uniikki ja älykäs Yksilö, jolla on varaa asettua "yli-ihmisenä" tyhmien massojen yläpuolelle.

Jätkällä ei kuitenkaan ollut edes mitään konsistenttia ideologiaa tai filosofiaa, vaan pelkkä halu tappaa muutamia muita ihmisiä ennen omaa itsemurhaansa. Jos hänen riehumisensa motiivi olisi ollut poliittinen, hänen terrorisminsa olisi kohdistunut poliittisiin päättäjiin. Nyt hän kuitenkin ampui toisia koululaisia ja omia opettajiaan. Hesarissa kerrottiin tapauksesta mm. tällaista:


Jokelan koulukeskuksen kahdeksannen luokan oppilas kertoi ampujan tulleen heidän luokkaansa. Muu luokka oli vetäytynyt luokkahuoneen toiseen nurkkaan hänen itsensä jäätyä ampujan kanssa toiselle puolelle.

"Nyt alkoi vallankumous", oppilas kertoo ampujan huutaneen ja komentaneen aiheuttamaan sekasortoa kaatamalla kirjahyllyn sekä rikkomalla ikkunoita. Tämän jälkeen ampuja ampui oppilaan yläpuolelta television ja jatkoi seuraavaan luokkaan.Kyseessä oli siis vain säälittävä koulupojan masennuskohtaus. Tämä hemmo oli päivän idiootti nro 1. Peelo kuvittelee "tekevänsä vallankumouksen" kaatamalla kirjahyllyn, rikkomalla ikkunoita ja ampumalla television paskaksi. Todella säälittävää.

Jätkän yhteiskunnallinen tietoisuus on samalla tasolla kuin niillä kehitysvammaisilla, jotka "taistelevat globaalia kapitalismia vastaan" järjestämällä "kadunvaltausbileitä" tai Mayday-mellakoita. Roskaväki keksii aina öyhötykselleen pseudopoliittisia tekosyitä. Punakaartitkin aikoinaan Suomessa "taistelivat kapitalismia vastaan" ryöstämällä, raiskaamalla ja murhaamalla.

Tapausta kommentoitiin Jussi Halla-ahon vieraskirjassa näin:Nimi : ibn ghul
Mitä teen : Kommentoin
Viesti : "Motiivikysymykset tulee näissä jutuissa ekana mielen, että miksi."

Veikkaisin että ainakin lehdissä tuodaan esiin hevimusiikki, saatananpalvonta sekä äärioikeistolaisuus, todennäköisesti kaikki kolme, jo muutaman päivän sisällä.

7. marraskuuta 2007 13:34:45

Nimi : P
Viesti : Jahas, ei tarvitse kristallipalloa arvatakseen, että kiitos Jokelan - vaaditaan suu vaahdossa taas aseiden kieltämistä yksityisiltä. Näin se menee.

7. marraskuuta 2007 13:38:49

Nimi : P
Viesti : ""Motiivikysymykset tulee näissä jutuissa ekana mielen, että miksi." Veikkaisin että ainakin lehdissä tuodaan esiin hevimusiikki, saatananpalvonta sekä äärioikeistolaisuus, todennäköisesti kaikki kolme, jo muutaman päivän sisällä."

Jep tuo pyhä kolmiyhteys varmasti nousee pintaan. Sitten vaaditaan kovempia keinoja noita harrastavia kohtaan. Ero siihen, että ampuja olisi rikastaja on vaatimuksissa ja vastuun jakamisessa. Jos ampuja olisi rikastaja syyllinen olisi yhteiskunta, joka on syrjimisellään syrjäännyttänyt. Kun ampuja on etnisesti suomalainen, niin vastuuta ei sälytetä yhteiskunnalle. Enintään ammunnanharrastajille, hevareille ja äärioikeistolaisille.. Näin tämä menee mediassa. Aina.

7. marraskuuta 2007 13:42:35

Nimi : Tinden
Mitä teen : Ruokin trollia
Viesti :
Uutisvälineet puhut tuosta Jokalan tekijästä miehenä, vaikka kyseessä on 18-vuotias abi. Kun lehdet kirjoittivat näistä somalijengien rikoksista, niin kyseessähän oli aina nuorukaiset. Silloinkin kun tekijöiden iät vaihtelivat jotain 15-40 välillä. Nyt siis on kyseessä MIES. Joopa joo.

7. marraskuuta 2007 14:41:15

Nimi : ibn ghul
Mitä teen : Kommentoin
Viesti :
Hesarin keskutelussa syyksi mainittinkin jo videopelit, TV-väkivalta, amerikkalainen kulttuuri, aseiden saatavuus, ja tottakai myös: "Hevimusiikki (ei tietysti kaikki) sisältää hvyin paljon väkivallan ihannointia ja jopa paholaisen ihannointia. Sanoitukset ovat aika hirvittäviä ja uskon että niillä on vaikutus lasten/nuorten psyykkeeseen." ;)... ´
7. marraskuuta 2007 14:49:20

Nimi : Jussi Halla-aho
Mitä teen : Kommentoin
Viesti : Jokelan tapaus nyt sitten viimeistään vahvistaa, mihin suvaitsemattomuus ja monikulttuurin vastustaminen väistämättä johtavat. Itse asiassa siitä voidaan päätellä, että maahanmuuttoa on lisättävä tuntuvasti. Vain suvaitsevaisuuden lisääntyminen voi estää kouluammuskelut. Ja vain maahanmuuton lisääminen voi lisätä suvaitsevaisuutta. Ai niin: aseet pois kansalta!

7. marraskuuta 2007 15:35:45

Nimi : Del
Viesti : Minulle tuli tuosta ammuskelijasta mieleen vain typerä pentu, jonka ajatukset ovat teinimäisen ristiriitaisia. Tekokin sen jo osoittaa kun maailmaa lähdetään muuttamaan ammuskelemalla luokkakavereita ja reksiä. Suomessa on varmasti satoja katkeria koululaisia, kuka mistäkin syystä, jotka salaa ajattelevat tekevänsä saman mutta järki voittaa ja teot jäävät haaveilun ja märkien unien varaan. Onneksi. Mutta kyse on juuri niin tyypillistä kypsymättömän teinin ajattelusta kuin olla ja voi.

7. marraskuuta 2007 16:27:07

Nimi : Alienaation ja reifikaation käsitteet demokratian
halveksinnassa
Mitä teen : Viritän keskustelua

Viesti :

Vaikka nimimerkki Myshkin tuossa alla väitti, että ammuskelija oli kuin suoraan Vieraskirjan lukijakunnasta, niin seuraava ammuskelijan tekstinpätkä viittaa pikemminkin vasemmistolaiseen Frankfurtin koulukuntaan ja yleisemmin 1950-luvun tukahduttavaa suburbiaa kauhistelleisiin vasemmistofilosofeihin: "Myös nykyajan länsimaisissa demokratioissa on sama ilmiö. Se vain tehdään niin, että ihmiset luulevat olevansa vapaita, mutta eivät tajua että heitä orjuutetaan. Enemmistö yhteiskunnan ihmisistä on heikkomielistä, tietämätöntä ja jälkeenjäänyttä massaa, jotka toimivat kuin ohjelmoidut robotit ja hyväksyvät orjuuden vapaaehtoisesti."

Voiko tästä tulla mieleen Nietzschen ohella mikään muu teos kuin Herbert Marcusen "One-Dimensional Man" tai yleisemmin marksilaisten käsite "väärä tietoisuus". Tragediaa hyväksikäyttävä Punakoneisto voisikin ennen muuta vauhkoiluaan selittää, miksi se on laittanut kaikki kasvatustieteen opiskelijat lukemaan radikaalia kasvatustiedettä, jossa pyritään tuputtamalla tuputtamaan "demokratia totalitarismina" -teemaa kaikille koululapsille. Vaikka tässä tapauksessa motiivina oli luultavasti pääasiallisesti ahdistava lähiöympäristö eikä piilomarksistinen kouluopetus, ennemmin tai myöhemmin hieman toisentyyppisiä ikäviä tapauksia voi sattua, kun teini-ikäiset kapinalliset rupeavat koulujen vasemmistoaivopesun seurauksena "taisteluun systeemiä vastaan".

Länsimaisessa sivilisaatiossa on kaksi dominoivaa historiallista narratiivia: rakentajien narratiivi, joka kuuluu perinteisesti konservatiiviselle ja liberaalille oikeistolle, sekä kapinallisten narratiivi, joka kuuluu perinteisesti radikaalivasemmistolle ja fasistiselle oikeistolle.

Kuten Allan Bloom selitti teoksessaan "Closing of the American Mind", Nietzsche on nimen omaan 1960-lukulaisen eli jälkimmäisen narratiivin keskeinen filosofi. Johtopäätökseni on näin ollen sellainen, että Vieraskirjan tapaiset foorumit, jotka ajavat rakentavaa politiikkaa nykyisen vasemmistoeliitin isäkapinan sijasta, pikemminkin pyrkivät EHKÄISEMÄÄN Jokelan kaltaisia tragedioita. Älkää siis antako punapropagandan häiritä työtämme rationaalisemman yhteiskuntapolitiikan puolesta. Kerta kaikkiaan murheellinen tapaus, joka laittaa mielen matalaksi. R.I.P.

7. marraskuuta 2007 16:41:46

Nimi : IDA

Kotisivu : http://hatapaidenkalinaa.blogspot.com/

Mitä teen : Kommentoin

Viesti :

"Jeesustelu on vissiin jotain moraalista pätemistä, minua lähinnä vaan tympeä vammailu tämän aiheen tiimoilta vituttaa."

Sama täällä. Yllättävää kuitenkin oli, että väitit tässä keskustelussa jotenkin käytettävän asiaa poliittisesti hyödyksi. Ehkä yksi tai kaksi sellaista viestiä voi ollakin, mutta ei tämä keskustelu nyt minusta pahimmasta päästä ole. Pikemminkin päinvastoin. Itse mietin aikanaan yhden Karhulassa tapahtuneen todella törkeän murhan jälkeen pääni puhki - koska kaikki osalliset paitsi ehkä varsinaiset tekijät niin hyvien kuin pahojen puolella olisivat voineet olla ihan läheisiä ihmisiä - eikä näihin ole ainakaan minulla mitään ratkaisua. Yhteiskunnan pitäisi vain suhtautua rikollisuuteen tiukemmin. Sitä ei pidä hyväksyä ja siitä tulee rangaista niin, että se tuntuu.

Todellisuus kuitenkin on sellainen, että tämäkään tapaus tuskin johtaa keskusteluun tiukemmasta suhtautumisesta rikollisuutta kohtaan, vaan siihen kuinka syyt löytyvät jostain taustoista, joihin on helppo jeesustellen yrittää vaikuttaa vaikka todellisuudessa sitten mitään muuta kuin jeesustelijan omaa imagonkohennusta ei tapahdu, eli peleihin, ekologiseen ajatteluun, heavymusiikkiin, perhesuhteisiin, internetin sananvapauteen jne... Tämä on huono juttu.

7. marraskuuta 2007 17:00:20

Vastaus (Jussi Halla-aho): Tämä on viisasta puhetta. Media ja poliitikot ryhtyvät vatvomaan toissijaisuuksia ja epäolennaisuuksia, koska oikeisiin ongelmiin, kuten mielenterveysdiagnostiikan ja -hoidon alasajoon, ei ole halua tai uskallusta puuttua, ja koska ei haluta myöntää sitä, että rikoksia tapahtuu tehtiin aivan mitä hyvänsä. Voimme vaikuttaa ainoastaan siihen, miten ne rikokset sovitetaan, mutta nykykäytännön arvosteleminen on niin hirrrrveän epäkorrektia ja vanhanaikaista. Hesari onkin jo päässyt vauhtiin. Syyllinen on Sig Sauer, tuo epätyypillisen kauhea ja vaarallinen pienoispistooli.

Nimi : Sami Holmström

Kotisivu : http://takkirauta.blogspot.com/2007/11/amerikan-meininki.html

Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä

Viesti : Näissä ammuskeluissa käy sama juttu kuin esim. lätkän maailmanmestaruudessa: Tapahtuman johdosta degeneroitunut roskasakki (tässä tapauksessa itsemurhaa hautova) pullahtaa pinnalle kuin paskakokkare. Selitykset ovat sitten sitä normaalia amerikkaa, elokuvia ja heviä.

7. marraskuuta 2007 17:16:44

Nimi : P
Viesti : "Hesari onkin jo päässyt vauhtiin. Syyllinen on Sig Sauer, tuo epätyypillisen kauhea ja vaarallinen pienoispistooli." Pojan oman "Manifestin" perusteella Nietsche, Linkola ja vasemmistolainen sosiologia yhdessä olivat tässä tapauksessa SIG Saueria vaarallisempia ja se varsinainen impetus yhdessä teiniangstin ja heiluvan mielenterveyden kanssa yhdistettynä.

7. marraskuuta 2007 17:31:46

Nimi : Adelphi
Mitä teen : Kommentoin
Viesti : P: "Pojan oman 'Manifestin' perusteella Nietzsche, Linkola ja vasemmistolainen sosiologia (...)" Ironmistress tarjoaa Nietzscheä ja Ayn Randia. No, kullakin omat peikkonsa. En kyllä huomannut missään pojan kirjoituksissa viittauksia Randiin.

7. marraskuuta 2007 17:37:28

Nimi : Adelphi
Mitä teen : Kommentoin
Viesti : Panunkaan kannanotto asiaan ei yllätä: "Jaahas, eli ollaan sitten tätä luonnonvalintaporukkaa. Jokohan poliisille alkaa mennä himaan, että tämä rotuoppijengi on oikeasti vaarallista?"

7. marraskuuta 2007 17:58:27

Nimi : Adelphi
Mitä teen : Ilmoitusasia
Viesti : Panu jatkaa omalla palstallaan: "Toivottavasti 'monikulttuurikriitikot' ja 'pakkoruotsin vastustajat' sun muut libertaristit ovat ylpeitä tästä kauniista aikaansaannoksestaan. Tämä on se Suomi, jota he haluavat, ja tähän he nuoria kasvattavat. Koko sen porukan kuuluisi olla syytettyjen penkillä murhaan yllyttämisestä."

7. marraskuuta 2007 19:00:47

Vastaus (Jussi Halla-aho): Korppikotkat ruokailevat kuolleiden lasten raadoilla. Odotettavissahan se oli.

Nimi : Del
Viesti : "Panu jatkaa omalla palstallaan: "Toivottavasti 'monikulttuurikriitikot' ja 'pakkoruotsin vastustajat' sun muut libertaristit ovat ylpeitä tästä kauniista aikaansaannoksestaan. Tämä on se Suomi, jota he haluavat, ja tähän he nuoria kasvattavat. Koko sen porukan kuuluisi olla syytettyjen penkillä murhaan yllyttämisestä.""

Sairas jätkä. Joko nyt vihdoin olisi aika lopettaa tämän aivovamman jatkuva siteeraaminen?

7. marraskuuta 2007 19:10:13

Nimi : Hammer
Mitä teen : Kommentoin
Viesti
: "Toivottavasti 'monikulttuurikriitikot' ja 'pakkoruotsin vastustajat' sun muut libertaristit ovat ylpeitä tästä kauniista aikaansaannoksestaan. Tämä on se Suomi, jota he haluavat, ja tähän he nuoria kasvattavat. Koko sen porukan kuuluisi olla syytettyjen penkillä murhaan yllyttämisestä."

Koko tuo porukka on syytettyjen penkillä ja lopulta leirillä piikkilanka-aidan takana, jos Panusta joskus tulee Suomen diktaattori. Onneksi ei tule.

7. marraskuuta 2007 19:11:18

Tuossa keskustelussa mainittiin muun ohella joku nimimerkki Takkirauta, jonka blogissa siis oli jauhettu tästä tapauksesta tällaista paskaa:Wednesday, November 7, 2007
Amerikan meininkiä

Jokelan koulussa Tuusulassa on ollut ammuskeluvälikohtaus. Tätä kirjoittaessa (7.marraskuuta klo 16:28) ruumissaldo on kolme. Abiturientti alkoi ammuskelemaan kesken oppituntia, surmaten yhden opettajan ja kaksi oppilasta.

Kyseessä oli tällainen tapaus. Keskimääräistä selvästi älykkäämpi, yksinäinen ja selkeästi antisosiaalinen mies, jota luonnehdittiin "rauhalliseksi mutta oudoksi". Kaveri oli kaikesta päätellen lukenut liikaa Nietzscheä ja Randia - ja ottanut ne tosissaan. Hupsista.

Kouluammuskelua on pidetty tähän saakka amerikanmeininkinä, mutta nyt näemmä sama meno on rantautunut Suomeen. Aseena oli käytetty aivan tavallista pistoolia - ei sentään rynnäkkökivääriä.

Voimme vain ajatella, mitä miehen päässä liikkui. Ehkäpä hänen oma lausuntonsa YouTubessa kertoo hänestä enemmän kuin haluamme tietää. Hän ei ollut mikään John J. Rambo - äärimmäisen vaikeasta post-traumaattisesta stressioireyhtymästä kärsinyt sotaveteraani, jonka kusipäinen pikkunilkki työnsi reunan yli ja joka pimahti. Pikemminkin kyseessä on muslimiterroristeihin rinnastettava aatteisiinsa höyrähtänyt sekopää, joka kävi liian kuumana ja toteutti ideologiset fantasiansa. Tämä tapaus osoittaa vastaansanomattomasti, että terrorismi ei kumpua köyhyydestä eikä sosiaalisista epäoikeudenmukaisuuksista - se kumpuaa ideologiasta. Liiallinen älykkyys ilman viisautta ja tolkkua ei ole ihmiselle hyväksi - se luo ruutitynnyrin, joka odottaa kipinää räjähtääkseen. Ehkäpä tämä tapaus on lopultakin kaikkein vahvin argumentti libertarismia vastaan: tätä se olisi käytännössä.

Jälkikirjoitus: kello 17:36 kuolleiden määräksi on ilmoitettu seitsemän. Kaveri itse on ampunut itseään päähän, ja on tätä kirjoitettaessa kriittisessä tilassa. Ehkäpä kaikkein oikeudenmukaisin rangaistus olisi, että tämä kaveri - tähän saakka hyvin älykäs ja menestyksekäs nuorimies - jää loppuiäkseen halvaantuneeksi vihannekseksi, kuitenkin niin, että hän kykenee tajuamaan tekonsa ja sen seuraukset. Sekä toisille että myös itselleen. Tämä tapaus on niin hyvä opetus siitä, että pelkkä korkea älykkyys - silloin kun siihen ei yhdisty tolkku, kriittisyys ja arvostelukyky - ei ole yhtään minkään arvoista.

Päivitys kello 18:46: Nyt kahdeksan kuollutta. Ampuja itsekin ilmeisesti on vaihtamassa hiippakuntaa. Toivottavasti hän muistaa maksaa metalliliiton jäsenmaksun. Tapaus on noteerattu jo ulkomailla - ikävä kyllä.

Lähettänyt Ironmistress osoitteessa 2:27 PM

6 kommenttia:

Adelphi said...
Ehkäpä tämä tapaus on lopultakin kaikkein vahvin argumentti libertarismia vastaan: tätä se olisi käytännössä.

Mitä tekemistä tällä tapauksella oli libertarismin kanssa? En väitä, että tällaista tapausta voisi tapahtua libertaristisessa yhteiskunnassa, mutta tapahtuihan se myös ei-libertaristisessa yhteiskunnassa eli Suomessa. Miksi se olisi mielestäsi libertarisessa yhteiskunnassa todennäköisempää?

November 7, 2007 3:49 PM

Adelphi said...
Toinen kysymys: mistä päättelet tämän kaverin olleen a) älykäs, b) menestyksekäs?

November 7, 2007 4:42 PM

Ironmistress said...
Adelphi, jos jokin otus näyttää ankalta, ui kuin ankka, kaakattaa kuin ankka, syö kuin ankka ja lentää kuin ankka, se todennäköisesti myös on ankka, vaikka sitä kuinka kutsuttaisiin maitovalaaksi. Miksi tällainen olisi todennäköisempää libertaristisessa yhteiskunnassa? Siksi, että siinä yhteiskunnassa jokaisella jurpolla ja sekoboltsilla on ase eikä minkäänlaista kontrollia. Libertaristit unohtavat sen tosiseikan, että ihminen on pohjimmiltaan paha ja jos ihmisille ei pidetä kuria, he alkavat vahingoittamaan toisiaan. Todettakoon näin, että libertaristien utopia on nähty kerta toisensa jälkeen kun yhteiskunnat romahtavat ja mitä siitä seuraa, joten meillä pitäisi olla selkeästi tiedossa, että millainen tämä utopia on sovellettuna käytäntöön. Yksi ainoa sana riittää, ja se on Somalia.

Pekka-Eric Auvinen - siis kyseinen ammuskelija - julistautui samankaltaisten aatteiden kannattajaksi kuin libertaristit yleensäkin, joten ainakin ruukinmatruunalla on täysi syy pitää häntä libertaristina. Todettakoon, että aikoinaan Kekkoslovakiassa libertarismi oli ajatusrikos. Mistä ruukinmatruuna päättelee Auvisen olleen älykäs? Hänen teksteistään.

http://koti.phnet.fi/pres/a/jokela/

Hän lähestyy asioita hyvin analyyttisesti. Hänen tekstinsä on hyvin jäsentynyttä, ja hän hallitsee abstrakteja käsitteitä ja kokonaisuuksia. Hänen käyttämänsä kieli on selkeää ja huoliteltua. Hän tuntee filosofiaa ja osaa tehdä itsenäisiä päätelmiä. Kaikenkaikkiaan arvioin, että hänellä todennäköisesti on ÄO ollut yli 135, mahdollisesti 140. Myös hänen käyttämänsä englanti - selkeää,jäsenneltyä, hyvä tyyli - kielii korkeasta älykkyysosamäärästä.

On kiva, että isukilla on omat sivut:

http://www.kolumbus.fi/pikkulauri/bigpapa.htm

eli hän tulee muusikkoyrittäjäperheestä.

Sensijaan kaveri on ollut kaheli kuin käkikello. Hän on ollut totaalisen vinksahtanut - kilahtanut, pimahtanut, ruksahtanut - hänen kaikessa perverssiydessään looginen toimintansa kertoo, että hänellä ei ole kaikki ollut kotona. Monet mielisairaat ihmiset ovat huippuälykkäitä (vrt. matemaatikko John Nash, skitsofreenikko) ja nerouden sekä mielipuolisuuden raja on tunnetusti hiuksenhieno. Roolipelitermein tämän kaverin alignment on ollut Neutral Evil, älykkyys 17 ja viisaus 4. Myös ihmiset, jotka tunsivat hänet, kuvaavat hänet hyvin älykkääksi ja keskitasoa paremmin koulussa menestyneeksi.

November 7, 2007 5:47 PM

Katselija said...
Ehkä tässä järkyttyneinä sanotaan enemmän kuin tiukat todistelut sallisivat. Ruukinmatruuna on minusta aikaisemmin analysoinut hyvin oivaltavasti sekä Kotkan surmaajaa että Ramboa. Minusta niissä ja käsittääkseni tässäkin on tunnetila nimeltä raivo. Raivo, äärimmäinen aggressiivisuus esiintyy jo eläimillä, aggressiotutkimuksia on tehty rotilla. Raivoa ei siis välttämättä tarvitse kytkeä ideologiaan kun rottakin osaa raivota. Ilmeisesti raivo tulee käyttöön kun ei muu enää auta: raivoaja on umpikujassa. Raivo on tietysti evolutiivisesti perusteltu: "minä kuolen mutta vien mahdollisimman monta mukanani" voi olla yhteisölle hyödyllinen ratkaisu. Itsemurhaiskut tehoavat. Raivotilainen toiminta on äärimmäisen vaativaa: varmaan juuri jotta siihen pystyisi täytyy tuntea nautintoa raivon kohteen kärsimisestä, raskastahan raivoaminen muuten olisi.

Näistä lähtökohdista pääsee perverssin raivon ongelmaan. Meillä kaikilla on perimässämme raivon mahdollisuus, ja tarpeeksi kovan paikan tullen useimmat meistä voisivat tappaa. Mutta ilman kovaa paikkaa emme tapa. Perverssissä raivossa huomio kiintyy siihen nautintoon, minkä raivoaja kärsimyksestä ja vahingoista saa. Ehkei perverssiraivoajalla ole parempia nautinnon kohteita. Nimimerkki Sturmgeist ilmentää varsin ilotonta ja ahdistunutta maailmaa jossa ei juuri muuta positiivista tunnetta ole kuin viha. Me ihmisethän kykenemme kehittelemään ja jalostamaan biologisen perimämme aineksia, ehkäpä siis jonkinlaisiksi "raivoeksperteiksi" asti. En tietenkään tiedä, olenko oikeassa, mutta jos ajattelen perverssiä, harhautunutta raivoa, en tarvitse monimutkaisempia selityksiä: ideologiaa, libertarismia, älykkyyttä/omituisuutta. Onnetonta tietysti, että oli pyssy, mutta kannattaako tätä tapausta kytkeä libertanismiin? Ja vaikka tekijä ehkä oli älykäs ja omituinen, niin voiko näin poikkeavaa tapausta niistäkään ennustaa?

November 7, 2007 6:16 PM

Tuplis said...
Hän lähestyy asioita hyvin analyyttisesti. Hänen tekstinsä on hyvin jäsentynyttä, ja hän hallitsee abstrakteja käsitteitä ja kokonaisuuksia.

Mikä ei nähtävästi kuitenkaan estä ilmeisimmin kaiken lukemansa ymmärtämistä päin helvettiä ja kehittämästä huonointa mahdollista "ratkaisua" ongelmiinsa. Jos älykkyys rinnastetaan ongelmanratkaisukykyyn ei sällillä juuri älyä löytynyt. Hittovie, oikeasti ylivertaisen ihmisen elämä tällaisessa maailmassa on silkkaa riemua alusta loppuun. Sen sijaan tämä antisosiaalinen vässykkä rakensi itselleen leikki-itsetuntoa lukemalla masturbatorisesti hirmumiesten teoista siinä määrin, että kuvitteli olevansa jonkinlainen hirmuhallitsija itsekin. Hyödyllinen idiootti jokaiselle, jonka mielestä yhteiskunnassamme on liikaa vapauksia.

November 7, 2007 7:03 PM
Minusta tuon pojan kirjoitukset eivät lainkaan kertoneet korkeasta älykkyydestä. Täytyy kyllä ihmisen olla aika tyhmä, jos pitää tuollaista teiniangstin purkausta merkkinä suuresta älykkyydestä.

Tämän kusipäisen jätkän tekojen laittaminen hänen "ideologiansa" syyksi on sanan ideologia väärinkäyttöä. Erityisen törkeää on yrittää sanoa viattomia ihmisiä ampuvaa sekopäätä libertaristiksi.

Päivän idiootit nro 2 ja 3 ovat bloggaaja Panu Höglund ja nimimerkki Ironmistress, jotka yrittävät ratsastaa kuolleiden koululaisten ruumilla omien poliittisten tarkoitusperiensä ajamiseen. Mielestäni tuollainen on ruumiinhäpäisyä.

Panu Höglund ja nimimerkki Ironmistress käyttävät näitä kuolleita ihmisiä keppihevosina advokoidakseen libertarismin ja multikulti-ideologian kritisoinnin kriminalisointia ja toisinajattelijoihin kohdistuvaa Supo-seurantaa ja nettisensuuria.

Päivän parhaat kommentit tulivat Sami Holmströmiltä (Tapahtuman johdosta degeneroitunut roskasakki (tässä tapauksessa itsemurhaa hautova) pullahtaa pinnalle kuin paskakokkare. Selitykset ovat sitten sitä normaalia amerikkaa, elokuvia ja heviä.) ja nimimerkki Tupla-J:ltä (Hyödyllinen idiootti jokaiselle, jonka mielestä yhteiskunnassamme on liikaa vapauksia.).

Kaikenmaailman idiootit rupeavat lähiaikoina taatusti käyttämään tätä kusipäätä tekosyynä ihmisoikeuksien kaventamiseen.

Hyödyllinen idiootti oli Leninin lanseeraama käsite; Lenin tarkoitti sillä länsieurooppalaisia ja pohjoisamerikkalaisia idiootteja, jotka tietämättään työskentelivät venäläisten bolshevikkien hyväksi. Ampujapeelo oli juuri tällainen kukkahattutätien hyväksi tietämättään työskentellyt hyväksikäytettävä hölmö.

Kaikenmaailman tanjakarpelat, astridthorsit, kirsipihat, mirjapyyköt, maarittastulat, satuhassit, annelijäätteenmäet ja tarjahaloset aikovat taatusti käyttää tätä hemmoa Troijan hevosena, jonka avulla eduskunnassa saadaan ajettua läpi lakiesityksiä mm. internetin sensuroimiseksi, keskustelupalstojen valvonnan lisäämiseksi, Kiinan mallin mukaisen valtakunnallisen internet-palomuurin käyttöönottamiseksi ja hallituksen virallisen ideologian vastaisia mielipiteitä esittäneiden ihmisten vangitsemiseksi.

Esimakua tästä on bloggaaja Octaviuksen tapaus.

Octavius kertoi somalijärjestöjen hankkimista suurista avustuksista, joita valtio ja kunnat ovat myöntäneet veronmaksajien rahoista ilmeisesti täysin väärin perustein; maahanmuuttajien kotouttamistoimintaan ja kehitysapuun tarkoitetut määrärahat ovat ilmeisesti menneet somalijärjestöjen johtajien henkilökohtaisille pankkitileille. Kyse on kumulatiivisesti miljoonien eurojen summista, joita veronmaksajien rahoista on annettu somalien perustamille pöytälaatikkoyhdistyksille.

Kun Octavius paljasti tämän, ilmeisesti joku Suvaitsevaiston edustaja on oikeusjutulla uhkailemalla painostanut Octaviuksen blogin operaattorin eli Vuodatus.netin deletoimaan Octaviuksen sivut.

Mikko Puumalainen tai joku muu ajatuspoliisi on ilmeisesti tehnyt poliisille tutkintapyynnön Octaviuksesta ja vaatinut samalla poliisia "ryhtymään toimenpiteisiin sivuston poistamiseksi internetistä välittömästi". Saman vaatimuksenhan Puumalainen esitti minun blogini suhteen postauksen Yhteiskunta koostuu ihmisistä vuoksi.

Poliisi kysyi minulta, suostunko välittömästi poistamaan blogini internetistä poliisitutkinnan ajaksi. Minä kuitenkin tietysti kieltäydyin sensuroimasta blogiani. Joku heikkohermoisempi olisi alistunut tähän vaatimukseen. Poliisi esitti minulle tämän Puumalaisen vaatimuksen, kun kävin poliisiasemalla kuulusteltavana epäiltynä kiihotuksesta kansanryhmää vastaan; tässä tilanteessa moni olisi voinut luulla, että tähän vaatimukseen olisi ollut pakko suostua.

Tästä tilanteesta on nyt puoli vuotta aikaa ja "tutkinta" on edelleen kesken. Syyttämättäjättämispäätöstä ei siis ole vielä tullut eikä syytettäkään. Jos olisin suostunut poistamaan blogini internetistä "poliisitutkinnan ajaksi", blogini olisi siis ollut poissa internetistä tähän mennessä jo puoli vuotta.

Puumalainen ja muut ajatuspoliisit siis yrittävät saada omien mielipiteidensä vastaiset blogit pois internetistä kuukausiksi tai jopa vuosiksi vaatimalla poliisia "ryhtymään toimenpiteisiin ko. sivuston poistamiseksi internetistä välittömästi" eli pyytämällä poliisia esittämään tämän vaatimuksen ko. blogien pitäjille. Useimmat ihmiset eivät välttämättä tajua, että tähän vaatimukseen ei tarvitse suostua. Puumalainen ja muut ajatuspoliisit siis pelottelevat kansaa esittämällä lakiin perustumattomia sensuurivaatimuksia.

Vaikka poliisitutkinnan ja oikeusprosessin tuloksena olisi syyttämättäjättämispäätös tai syytteen nostamisen jälkeinen syytteen hylkääminen, Puumalainen ja muut ajatuspoliisit ovat päässeet päämääräänsä eli omien mielipiteidensä vastaisten blogien poistamiseen internetistä. Puumalainen ja muut ajatuspoliisit tehtailevat perusteettomia tutkintapyyntöjä, jotka kaatuvat syyteharkintavaiheessa tai viimeistään oikeudenkäynnissä. Puumalainen ja muut ajatuspoliisit siis ahdistelevat kansaa aloittamalla täysin turhia, perusteettomia oikeusprosesseja, joita he eivät Suomen lain mukaan voi voittaa; heidän ei edes tarvitse yrittää voittaa oikeusjuttuja, koska he pystyvät poistamaan omien mielipiteidensä vastaiset sivustot internetistä "tutkinnan ajaksi" eli kuukausien tai jopa vuosien ajaksi.

Olin äskettäin seuraamassa erästä oikeudenkäyntiä, jossa syyte perustui erään kaverini puolitoista vuotta sitten tekemään rikosilmoitukseen. Kun oikeusprosessit ovat näin pitkiä, Puumalainen & co. pääsevät päämääräänsä eli internetin sensurointiin aloittamalla pitkiä, hankalia, aikaavieviä, rasittavia oikeusprosesseja kansalaisten kiusaksi ja vaatimalla multikultipropagandaa kritisoivia kerettiläisiä sivustoja poistettavaksi internetistä "oikeusprosessin ajaksi".

Useimmat eivät välttämättä tajua, että tällaisiin vaatimuksiin ei tarvitse suostua. Tästä syystä internetistä varmaan on poistunut ja poistuu jatkossakin paljon multikultipropagandaa kritisoivia blogeja ynnä muuta valtiovallan virallisen ideologian kanssa ristiriidassa olevaa materiaalia.

Octavius on tästä yksi esimerkki, mutta todennäköisesti vain yksi monista. Puumalainen sanoi tehneensä vähemmistövaltuutettuna poliisille vuositasolla 40 (neljäkymmentä) tutkintapyyntöä samankaltaisista sivustoista kuin minun blogini. Minun tapaukseni oli ensimmäinen, josta kerrottiin julkisuudessa. Muut hävisivät in Nacht und Nebel, kuten Puumalainen halusikin.

Lähiaikoina tulemme näkemään lisää tällaista, koska sen Tuusulan kusipään takia diktatuurin kannattajat pystyvät perustelemaan sensuuria suuren yleisön tunteisiin vetoavalla tavalla. Tuusulan kusipään temppu vaikuttaa suomalaiseen yhteiskuntaan vuonna 2007 kuin Reichstagin palo saksalaiseen yhteiskuntaan vuonna 1933.7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Takkirauta kommentoi asiaa Panun blogissa.

On muistettava, että me jotka täällä Panun blogissa kirjoitamme ja kommentoimme, edustamme sitä Gaussin käyrän oikeaa laitaa. Me olemme hyvin valikoituneita - me emme ole taviksia. Ja tästä syystä näkemyksemme asiasta on hyvin vinoutunutta - pidämme tuota Gaussin käyrän oikeaa laitaa normaalina viiteryhmänämme ja näemme asiat sen kautta. Tiedän itse oman ÄO:ni, enkä pidä sitä sen kummempana ominaisuutena kuin vaikkapa pituuttani tai kengännumeroani - mutta jostakin syystä sen sanominen ääneen on ääliön merkki, joten en kerro omaani.

Mutta katson, että en ole älykkö, vaan pelkästään hyvin pitkälle lukenut amis.

libertatisaequilibritas kirjoitti...

Todennäköisesti joku asiantuntija luokittelee pillereitä popsivaa ekofasistia jonkinlaiseksi "väkivaltaisen ympäristön uhriksi". Voi vain kuvitella mitä mieltä uhrien omaiset ovat sellaisesta.

Adelphi kirjoitti...

Octaviuksen selvennys asiasta Halla-ahon vieraskirjasta kopsattuna:

Puumalainen ei minuun iskenyt, koska ei hän voi edes sitä tehdä nykyisen Suomessa olevan lainsäädännön mukaan. Muuten varmaan iskisi, siinä Ellilä on aivan oikeassa.

Kyse oli pienestä mutta henkilökohtaisella tasolla ehkä suurestakin epätarkkuudesta yhdessä postauksessani, josta aivan aiheesta sain palautetta. Virhe ja blogini sulkeminen oli aivan oikein, koska asioissa tulee aina olla tarkkana. Mokasin ja virhe oli täysin minun. Olen yrittänyt tehdä parhaani korjatakseni virheen.

Siirsin blogini muualle, koska tekopyhyyttä en oikein ymmärrä.

Tekopyhyys tarkennettuna: keskustelu, jota kävin palvelimen omistajan kanssa.

Hänestä tyyppinä taas (ottaen kaikki asiat huomioon) ei ole kuin hyvää sanottavaa, me elämme kuitenkin tässä Puumalaisten idiokratiassa.

Kiitokset kaikille huolestuneille. Tarjoan jokaiselle pitkän, kun tilaisuus tulee.

VX kirjoitti...

Teris on tuttu tyyppi. Gerbele kun se mylvähti kunnolla niin siinä oli kovimmankin karpaasin pebareikä kylmänä ja lähimpien rakennusten ikkunat helisi :-P
Tosin aiheesta sanoi, notta oli paree ottaa onkeensa vaikka ois miten vituttanu.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Heh heh, juuri näin. Jokaisessa komppaniassahan kerrotaan tornihuhua jostakusta skapparista, että se on ylentämiskiellossa vedettyään jotain varusmiestä turpaan. Meidän komppaniassa se skappari oli Teris. Todellisuudessahan Suomen puolustusvoimissa ei ole olemassakaan sellaista kuin ylentämiskielto, mutta tämä ei tornihuhujen levittäjiä haittaa. Teriksen sanottiin vetäneen turpaan jotakuta gonahtanutta kuskia, joka oli sanonut häntä homoksi.

Milloin olit Vekaralla vai oliko Teris jossain muussa varuskunnassa silloin? Oliko hän kranaatinheitinkomppaniassa sinun aikanasi, kuten minun aikanani? Skapparithan kiertävät välillä erityyppisissä yksiköissä.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Octaviuksen "selvennys" asiasta hänen omasta blogistaan kopsattuna:Mustat helikopterit
09.11.2007 - 22:45


Satoi ja myrskysi – jäätävä tuuli toi taivaalta kaatuvan veden suoraan kasvoilleni. Nauroin yhdessä laivoille yrittävien kanssa heidän taittuville sateenvarjoilleen. Oli sää, jota minä rakastin. Nautin syksystä.Satamakadulla kuulin oudon äänen. Myrskyn yli kuului säännöllinen säksätys. Mustien helikoptereiden laskeuduttua eteeni en voinut muuta kuin taistella.Ainakin 350 kommandomiestä raahasi minut kopteriin. Osan heistä sain nujerrettua, mutta kahden jäädessä pystyyn huomasin rinnassani ihmeellisen laitteen, joka aiheutti pientä kirvelyä. Taser, saatana, ajattelin ja repäisin hököttimen irti. Tainnutin loput kaksi erikoisosaston mustiin pukeutunutta soturia ja hyppäsin kopterin ovesta ulos pimeyteen.Mereen päästyäni muistin vihaavani Viroa ja Tallinnan huoria niin paljon, että vaikka Pirita oli edessäni muutaman sadan metrin päässä, niin päätin uida Suomeen.Suomalainen tekee mitä päättää.Englantilaiset käsin tehdyt kenkäni hieman vettyivät ennen kuin ennätin Suursaaren luokse. Ne oli pakko kuivata. Uin saareen ja söin yhden harmaahylkeen iltapalaksi. Onneksi Zippo ja Leatherman toimivat vähän kastuneinakin.Hallin rasva on oikeasti pahaa, mutta käy käristykseen. Zipon kannassa voi paistaa hyljepihvit.Aamulla jonkin aikaa uituani päädyin Kotkaan. Kävelin siellä vaatteistani vettä karistaen ensimmäiseen pubiin, missä tarjoilijaneiti ihmetteli vettynyttä olemustani. Totesin typykän olevan sillä rajalla, jolle voisin antaa. Kastunut Armani päätti puolestani. Puvussa oleva villa ei tunne armoa. (Jos aikoo pelastaa vielä puvunkin.)Tilasin mallasviskin ison tuopin kera ja katsoin hänen sieluunsa.- Projisoit elämääsi muiden odotusten kautta, tule mukaani, et voi kuin onnistua, sanoin.

- Mistä tunnet minut, tunteeni ja ajatukseni noin hyvin?, kysyi tuo unohtunut sielu minulta.

- Minun on pakko päästä nettiin.

VX kirjoitti...

"Milloin olit Vekaralla vai oliko Teris jossain muussa varuskunnassa silloin? Oliko hän kranaatinheitinkomppaniassa sinun aikanasi, kuten minun aikanani? Skapparithan kiertävät välillä erityyppisissä yksiköissä."

Olin PKarPr:ssä -92-93 ja Teris oli silloin Ylämyllyllä AUK:n KRH-linjan johtajana tahi kouluttajana, ei tiedä ihan tarkkaan kumpana koska itte kuljin Vekarajärven viesti-AUKn kautta RUK:uun. Tutustuin tyyppiin sitten myöhemmin meitin loppusodassa Sotinpurolla kun olimma 2 viikkoa räiskimässä raskailla heittimillä lenseässä keskilämmöltään -22 asteisessa talvikelissä.