perjantaina, joulukuuta 28, 2007

Sananvapauden tilasta Suomessa

Mikael Halila analysoi viranomaisten pyrkimyksiä sensuroida poliittista keskustelua:

Finland and the Freedom of Expression


Äskettäin myös maahanmuuttoministeri Astrid Thors on sanonut haluavansa alentaa "rasististen rikosten" tutkintakynnystä.

Thorskin epäilemättä pitää maahanmuuton rajoittamisen kannattamista "rasismina" ja maahanmuuttopolitiikasta keskustelemista rikoksena. Thors siis haluaa tiukentaa internetin sensuuria, kuten Mikko Puumalainen, Johanna Suurpää, Mika Illman ja Ritva Viljanen.

1 kommentti:

Paavo kirjoitti...

Olen tuohtunut, kun minulta kielletään ennakkoluulot. Minulla on monia rodullisia (tummaihoiset[tällä tarkoitan sub-saharan african blacks] ovat todennäköisemmin ihonväriltään tummempia kuin skandinaaviset henkilöt) ennakkoluuloja.

Olen toki tietoinen, ettei minun ennustukseni päde jokaiseen yksittäistapaukseen, koska on mm. pigmenttihäiriöstä kärsiviä afrikkalaisia ja larkun sinertämiä skandinaaveja.

mutta yleisesi ottaen ennakkoluuloni on käyttökelpoinen ja haluaisin pitää siitä kiinni.

olisi myös ihan kivaa, jos saisin pitää (äitini vastusteluista huolimatta) ennakkoluuloni, että kiinalaiset ovat lyhyempiä kuin suomalaiset. en tarkoita sillä mitään pahaa. for entertainment purposes only.

pidän pahana, jos oletetaan, että minun pitäisi tietää kadulla satunnaisesti pahoinpitelemieni ihmisten alkuperä jotta tietäisin tekoni vakavuuden ja rangaistavuuden. että venäläissyntyisen ihmisen potkiminen päähän olisi jotenkin enemmän paha kuin savolaissyntyisen ihmisen.

jos taas rangaistus voi olla kovempi kun ammun suomalaisista vanhemmista syntynyttä tummaihoista kuin jos ammun suomalaisista vanhemmista syntynyttä valkoihoista, niin kuinka ihonvärillä ei ole väliä?

mutta ei kai voi mitään, että rangaistuskertoin määräytyy uhrin ihonvärin ja tekijän aatteiden mukaan.