sunnuntaina, elokuuta 02, 2009

Miljardin euron vakuutus veronmaksajien rahoilla


Kansanedustaja Raija Vahasalo (kok):

Pablo Picasson työt ovat tulossa Ateneumiin syksyllä. Eduskunnan ja sivistysvaliokunnan kannalta näyttelyyn liittyy se mielenkiintoinen seikka, että näyttelyn takia jouduimme muuttamaan lakia taidenäyttelyiden valtiontakuusta.

Picasson tuotantoa esittelevän suurnäyttelyn vakuusarvoksi on arvioitu noin miljardi euroa. Vielä eilen voimassa olleen vanhan lain mukaan valtiontakuun enimmäismäärä yhtä näyttelyä kohti oli 125 miljoonaa euroa. Siksi esimerkiksi Picasso-näyttelyä ei olisi voitu mitenkään hankkia Suomeen.

Picasso-näyttely avataan Ateneumissa 18. syyskuuta. Kannattaa lähteä ihailemaan töitä ja samalla vaikka hämmästelemään niiden kilohintaa: noin 200 teosta, vakuutusarvo yhteensä miljardi!


Kansanedustaja Raija Vahasalo (kok) pitää tätä jotenkin hienona juttuna.

Jälleen näemme, että Kokoomus on sosialistinen puolue.

Kokoomuksen kansanedustaja kannattaa Picasson taulujen vakuuttamista miljardista eurosta veronmaksajien rahoilla.

Idiootit hyväksyvät mitä tahansa älyttömyyksiä, kun ne tehdään "kulttuurin" nimissä.

Miksi taidemuseo ei itse ota omia vakuutuksiaan? Miksi valtion täytyy omistaa taidemuseoita ja ottaa niille vakuutuksia? Mitä helvetin järkeä tässä on?

Millä kansanedustaja Raija Vahasalo (kok) perustelee sen, että työtätekeviä ihmisiä verotetaan Picasson taulujen vakuutusmaksujen maksamiseksi?!


5 kommenttia:

pasi kirjoitti...

Ei tuosta valtiontakuusta varmaan vakuutusmaksuja mene, vaan tuo enimmäismäärä tarkoittanee valtiokonttorin korvausrajaa. Veronmaksajat joutuisivat tällöin maksumiehiksi vain vahingon tai varkauden sattuessa, mikä ei tosin muuta tulkintaasi Vahasalon sosialistisuudesta.

lmm / jukka kirjoitti...

Kuka ne mahdolliset korvaukset lopulta maksaisi, jos taidemuseo ottaisi omat vakuutukset?

Mikko Ellilä kirjoitti...

Vakuutusyhtiö.

alue kirjoitti...

Ateneum on viralliselta nimeltään VALTION TAIDEMUSEO, eli koko homman rahoittavat veronmaksajat. Jos näyttelylle haettaisiin vakuutus bisnestä tekevän vakuutusyhtiön kautta, veronmaksajat joutuisivat maksamaan siitä paljon korkeamman hinnan. Olisiko tämä järkevää rahojen käyttöä?

Toiseksi, ilman valtion vakuuksia Picasso-näyttelyä ei olisi saatu Suomeen, joten kulttuuriteko sekin.

Tietysti voi aina sanoa, että valtion ei pidä sekaantua tällaiseen. Parempi vain väkertää tuohisormuksia ja asettaa ne esille maitolaiturilla.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Valtion ei pidä omistaa mitään taidemuseoita.

Valtion ei pidä sekaantua kulttuuriin mitenkään.