lauantaina, syyskuuta 05, 2009

Martti Ahtisaari varastaa sinun rahojasi
Ahtisaari piikitteli Suomea kitsastelusta kehitysavussa


Presidentti Martti Ahtisaari arvostelee hallituksen pyrkimyksiä supistaa kehitysapua ja rajoittaa osallistumista sotilaalliseen kriisinhallintaan. Paasikivi-seurassa illalla puhunut Ahtisaari piikitteli Suomen kitsastelua samaan aikaan, kun se kuitenkin pyrkii kansainvälisille avainpaikoille eli YK:n turvallisuusneuvostoon.

- Me tavoittelemme aitiopaikkaa kansainvälisellä näyttämöllä, mutta olemme valmiita maksamaan siitä vain kolmannen parven lipun hinnan. Se ei tule olemaan helppoa, muistuttaa Ahtisaari.

Kysymys siitä, käykö Suomi sotaa Afganistanissa, ei sytytä Ahtisaarta. Hänen mielestään Suomi rakentaa hyvässä seurassa omaa brändiään turvaamalla ihmisoikeuksia ja estämällä huumekauppaa.Martti Ahtisaari siis esittää, että veronmaksajien rahoja pitäisi entistä enemmän käyttää kehitysapuun ja Afganistanin sotaan.

Martti Ahtisaari
käy sinun kukkarollasi.

Martti Ahtisaari varastaa sinun rahojasi.

Ahtisaaren mielestä veronmaksajien rahoja pitää käyttää "Suomen brändin" rakentamiseen Afganistanin sodassa hyvässä seurassa USA:n armeijan kanssa.

Ahtisaari on seinähullu, mielipuoli, dementti maanpetturi, Kekkonen, Quisling.1 kommentti:

Mikko Ellilä kirjoitti...

http://kyrohonka.blogit.uusisuomi.fi/2009/09/06/kuoleva-sotilas/

Kuoleva sotilas
6.9.2009 13.24 | Santeri Kyröhonka

Yhdysvaltoja jakaa kiista kuolevan merijalkaväen sotilaan kuvasta. Viime viikolla noin 20 amerikkalaista lehteä ja usea www-sivu julkaisi kuvan kuolevasta Joshua Bernardista.

Bernard haavoittui kranaatti-iskussa Etelä-Afganistanissa. Julkaistussa kuvassa Bernardin aseveljet antavat tälle ensiapua. Pian kuvan ottamisen jälkeen Bernard evakuoitiin kenttäsairaalaan, jossa tämä kuoli.

Associated Press näytti julkaistun kuvan Bernardin omaisille etukäteen, mutta ei julkaisulupaa kysyen. Perhe esitti toiveen, että kuvaa ei julkaistaisi.

Mm. Yhdysvaltojen puolustusministeri on kritisoinut AP:ta kuvan julkaisemisesta.

Kuvanjulkaisemiselle löytyy kuitenkin puolustajia. USA:n joukkojen mukana olevat reportterit ja kuvaajat ovat sitoutuneet tarkkoihin sääntöihin mitä ja miten he saavat raportoida.

Näiden sääntöjen on sanottu ”sterilisoivan” kuvan sodasta. Kuvan ottanut Julie Jacobson sanoo velvollisuutensa olevan sodan kuvaaminen realistisesti, niin epämiellyttävää ja brutaalia kuin se onkin.

Aivan samoin kuin Suomessa, myös USA:ssa käydään keskustelua Afganistan operaatiosta. Kaatuneiden määrän kasvaessa kuva kuolevasta Joshua Bernardista vahvistaa vaatimuksia Afganistanista vetäytymisestä.

Kuva Joshua Bernardista tulee varmaan nousemaan yhdeksi sotajournalismin ikoniksi napalmin polttaman Thi Kim Phucin ja Robert Capan lavastetun kuolevan sotilaan rinnalle. Joshua Bernardin omaiset joutuvat väistämättä kohtaamaan tämän brutaalin kuoleman yhä uudestaan ja uudestaan.

Kuva on jo nyt valjastettu politiikan pelinappulaksi. Toivottavasti se kuitenkin herättää myös keskustelua missä kulkee raja yleisön tiedonsaantioikeuden ja omaisten surun välillä. Kieltämättä yleisöllä on oikeus tietää mitä Afganistanissa todella tapahtuu. Mutta onko kuva kuolevasta sotilaasta sosiaalipornoa vai validi muistutus sodan reaaliteeteistä?

Julie Jacobson näytti Bernardin joukkueelle tuona päivänä ottamansa kuvat. Kuolevan Bernardin kuvan kohdalla kaikki pysähtyivät. Kukaan ei kuitenkaan protestoinut tai suuttunut kuvasta. Heille kuoleva joukkuetoveri, ystävä, on surullinen reaaliteetti.

Meille sota on uutiskuvia ja tietokonepelejä. Kenties tarvitsemme aina silloin tällöin muistutuksen siitä mitä se oikeasti on. Raa’asti ja väkivaltaisesti kuolevia ihmisiä…

Mikko Ellilä kommentoi:
6.9.2009 16.33
Tuollaisia kuvia pitäisi näyttää Suomessakin paljon enemmän, jotta suomalaiset poliitikot eivät voisi enää pitää Suomea mukana Afganistanin sodassa.

Vastikään Martti Ahtisaari sanoi haluavansa Suomen pysyvän Afganistanin sodassa ”hyvässä seurassa” USA:n armeijan kanssa, jotta Suomi voisi tätä kautta ”ostaa” itselleen paikan YK:n turvallisuusneuvostossa.

Mielestäni tämä osoittaa, että Ahtisaari on normaalien ihmisten elämästä vieraantunut suuruudenhullu ja sotahullu isänmaanpetturi. Ei voi mitenkään olla isänmaan edun mukaista, että Suomi osallistuu Afganistanin sotaan!!