sunnuntaina, syyskuuta 27, 2009

Ruben Stiller julistaa toistamiseen kannattavansa sensuuria

Ruben Stiller Helsingin juutalaisen seurakunnan julkaisemassa Hakehila-nimisessä lehdessä 4/2009) :

Jostain syystä mieleeni piirtyi äsken kuva Jussi Halla-ahosta. Näin käy usein valkoisille, jotka haluavat olla mustia. Jussi Halla-aho leimasi islamin pedofiiliuskonnoksi ja sai tuomion uskonrauhan rikkomisesta. Nyt hän esiintyy sananvapauden sankarina ja marttyyrina. Tämä oli odotettavissa, mutta olen ollut hämmästyneempi eräistä journalistisista reaktioista.

Saska Saarikoski puolusti Halla-ahon sananvapautta Hesarin terävässä kolumnissa. Ja päätoimittaja Janne Virkkunen korosti saman lehden päätoimittajaraadissa ettei tapaus kuulu oikeuteen.

Miten niin ei kuulu?

Jos juutalaisista kirjoitettaisiin jotain vastaavaa, pitäisikö meidänkin tyytyä vain osallistumaan kansalaiskeskusteluun? Onko vähemmistön edustajan tällaisissa tapauksissa vain vannottava rajoittamattoman sananvapuden nimiin ja tyydyttävä epämääräisen kansalaiskeskustelun hajanaisiin johtopäätöksiin?

Jos uskonnostamme kirjoitettaisiin samaan sävyyn kuin Halla-aho on kirjoittanut islamista, tulkitsisimme sen antisemitismiksi. Näin ollen Halla-ahon sananvapaus painaa omassa arvioinnissani vähemmän kuin muslimien uskonnolliset tunteet.

Mitä mieltä ovat seurakuntamme juristit? Hakehila odottaa kommenttejanne.


Tämähän on se sama Ruben Stiller, joka äskettäin levitti islamilaista vihapropagandaa veronmaksajien rahoilla kustannetussa radio-ohjelmassa.

Hyi saatana. Miten kukaan voi olla tuollainen sensuuria kannattava öykkäri?

Miten tuollainen ihminen kehtaa katsoa itseään peiliin?

2 kommenttia:

IDA kirjoitti...

Näille Stillereille ja muille koko idea on julkisuus. Itse en ole huomannut, että Jussi esiintyisi missään sananvapauden sankarina, eikä hän tosiaan itse itseään oikeuteen haastanut.

Noita ilmeisesti ottaa vain päähän se, että Jussi on pelkillä kirjoituksillaan saanut niin paljon julkisuutta, kun heidän itsensä pitää päivittäin nöyryyttää itseään radiossa, televisiossa tai lehtien palstoilla ollakseen jotain.

IDA kirjoitti...

”Kateellinen ja ylpeä siitä; pikkumainen, epäoikeudenmukainen, anteeksiantamaton kontrollifriikki; kostonhimoinen, verenhimoinen etninen puhdistaja; naisia vihaava, homofobinen, rasistinen, lapsi-, kansan- ja veljesmurhanhimoinen, ruttoa levittävä, suuruudenhullu, sadomasokistinen, oikukkaalla tavalla pahantahtoinen koulukiusaaja”

toteaa Richard Dawkins juutalaisten Jumalasta.

Ruben voisi tosiaan oikeuden välityksellä selvittää saako Suomessa julkaista tuollaista. Ruben ei vain uskalla, koska se olisi huonoa julkisuutta.