torstaina, syyskuuta 17, 2009

Suomi on kuin George Orwellin 1984

Keskustelua kirjoitukseni Yle tekee propagandaa sensuurin puolesta kommenttiosastosta:

Muhammad-pilakuvissa ei ollut Tanskassa kyse sananvapaudesta. Suomessa oli niiltä osin, että asiaa tutkittiin, mutta tutkinta ei johtanut rikossyytteisiin pilakuvien osalta, joten pilakuvien osalta sananvapauteen ei puututtu.

Siksi Muhammad-pilakuvissa ei ollut kyse pelkästään sananvapaudesta.

Siinä oli kyse sananvapaudesta niiltä osin kuin tietyt tahot esittivät vaatimuksia sananvapauden rajoittamisesta. Se, että näihin vaatimuksiin ei myönnytty, tarkoittaa että sananvapautta ei ainakaan länsimaiden sisällä rajoitettu pilakuvakohun yhteydessä.

Pilakuvissa oli kyse paitsi sananvapaudesta, myös päänaukomisesta ali vittuilusta. Olen sitä mieltä, että oikeus aukoa päätä kuuluu sananvapauteen. Mutta sananvapautta ei rajoita mitenkään se, jos joku virallinen taho pahoittelee kansalaisten harjoittamaa päänaukomista.

Väärin. Valtiovallan edustajilla ei ole mitään oikeutta kommentoida kansalaisten harjoittamaa päänaukomista.

Kaikki ministerien, kansanedustajien ym. vallanpitäjien kannanotot ovat valtion väkivaltakoneiston voimin tuettuja uhkauksia. Jos kansanedustaja, ministeri, pääministeri tai presidentti "pahoittelee" pilakuvien julkaisemista, kyseessä on valtion väkivaltakoneiston uhkaus pilakuvien tekijöille ja niiden julkaisijoille. Niinpä kaikki tällaiset "pahoittelut" ovat sananvapauden loukkauksia.

Valtiovallan edustajilla on perustuslain mukaan velvollisuus tehdä selväksi, mikä on Suomen laillisen hallituksen ja eduskunnan virallinen kanta sellaisessa asiassa, joka mahdollisesti koskettaa koko valtion ja sen kansalaisten suhdetta johonkin ulkopuoliseen tahoon.


Muhammad-karikatyyrien julkaiseminen ei kuulu Suomen hallitukselle ja eduskunnalle lainkaan.

Jos minä olisin ollut esim. Suomen pääministeri Muhammad-karikatyyrien julkaisemisen aikoihin, en olisi kommentoinut asiaa millään tavalla.

Jos hallitukselta olisi erikseen pyydetty kannanottoa, olisin sanonut eksplisiittisesti: Tässä maassa hallitus ei millään tavalla puutu sanomalehtien, internetsivujen tms. tiedotusvälineiden toimintaan.Jos esimerkiksi joku Suomen kansalainen ilmoittaa internetissä vaativansa Karjalan palauttamista Suomelle ja liittää tähän vaatimukseen ns. päänaukomista Venäjän valtiolle, hänellä on tähän oikeus.

Jos tämä herättää huomiota Venäjällä, niin hallituksella on oikeus pahoitella tilannetta. Velvollisuus suorastaan, jos sen ohjelmaan ei mitään tällaisia vaatimuksia kuulu.


Jos Venäjän hallitus pyytää Suomelta selvitystä Suomen kannasta Karjalan palauttamiseen, Suomen hallituksen on vain todettava: Suomella ei ole mitään aluevaatimuksia.

Suomen hallituksella ei ole mitään oikeutta kommentoida jonkun yksityisen kansalaisen mielipiteitä.

Suomen hallituksella ei ole oikeutta esim. pyytää Venäjältä anteeksi Seppo Lehdon "ryssät hevonvittuun alueiltamme"-kirjoituksia.

Suomen hallituksella ei kerta kaikkiaan ole mitään oikeutta haukkua ketään yksittäistä kansalaista millään tavalla. Valtio ei voi sanoa "Seppo Lehto on kusipää" tai "Lenita Airisto on noita-akka" tms., koska valtiolla ei ole mitään oikeutta hyökätä kenenkään yksityisen kansalaisen kimppuun. Valtio ei voi ottaa kantaa kenenkään yksityisen kansalaisen laillisiin tekemisiin millään tavalla.

Niinpä esim. Muhammad-karikatyyrien julkaisemisen pahoittelu hallituksen toimesta oli ihmisoikeusloukkaus, koska se merkitsi valtiovallan hyökkäystä kansalaisten laillisten mielipiteenilmaisujen kimppuun.Suomessa on kuitenkin periaatteessa vallanjako toteutettu niin, että ministerit, kansanedustajat ja muut selkeästi poliittiset päättäjät eivät voi käskeä poliisia tai oikeuslaitosta. Armeijaa ne voivat periaatteessa käskeä, mutta tuskin Vanhanen pahoitteluillaan viittasi laittavansa panssarivaunuja Helsingin kaduille?


Ruotsin ulkoministeri Laila Freivalds käski Ruotsin turvallisuuspoliisin hyökätä Sverigedemokraterna-puolueen kimppuun, kun puolue oli julkaissut Muhammad-karikatyyrit.

Puolueen internetsivujen ylläpitäjä joutui turvallisuuspoliisin kuulusteluihin. Tämä oli ilmiselvästi laitonta uhkailua. Turvallisuuspoliisin puhuttelusta päästyään internetsivujen ylläpitäjä poisti kuvat puolueen sivustolta. Uhkaus siis tuotti halutun tuloksen.

Ruotsin ulkoministeri oli nimenomaan käskenyt turvallisuuspoliisin uhkailla puoluetta tällä tavalla.

Ruotsin ulkoministeri siis nimenomaan syyllistyi laittomaan uhkailuun.

Minä sanoin tuolloin heti tuoreeltaan, että hänet pitäisi erottaa tuon takia. Muslimien persettä nuoleskelevat sananvapauden vastustajat sen sijaan sanoivat minua vainoharhaiseksi eivätkä uskoneet mitään uhkailua tapahtuneen eivätkä siis pitäneet ulkoministerin hyökkäystä pilakuvien julkaisijan kimppuun millään tavalla laittomana tai sananvapauden vastaisena.

Sittemmin Freivalds nimenomaan erotettiin juurikin tuon laittoman hyökkäyksensä vuoksi.

Minä olin tajunnut heti tuoreeltaan, mistä oli kysymys. Myöhemmin Freivalds erotettiin täsmälleen siitä syystä, josta minä halusin hänen eroavan. Idiooteille Freivaldsin ero tuli täydellisenä yllätyksenä. Idioottien mielestä Freivalds ei ollut tehnyt mitään väärää. Idioottien mielestä se oli ihan normaalia, että ulkoministeri ja turvallisuuspoliisi uhkailevat laillisen poliittisen puolueen sanomalehden internetsivujen ylläpitoa.

Useimmat ihmiset ovat naiiveja, sinisilmäisiä idiootteja, jotka eivät ymmärrä suhtautua poliittisiin vallanpitäjiin riittävän kriittisesti ja kyynisesti.

Useimmat ihmiset luottavat vallanpitäjiin kuin pikkulapset vanhempiinsa. Tämä on säälittävää, vastenmielistä ja masentavaa.

Tästä ilmiöstä kirjoitti George Orwell aikoinaan. Orwellin kuuluisimman romaanin 1984:n päähenkilö mietti useasti, eikö kukaan muu kuin hän itse tajunnut hallituksen valehtelevan asioista jatkuvasti ja systemaattisesti.

In the ramifications of party doctrine she had not the faintest interest. Whenever he began to talk of the principles of Ingsoc, doublethink, the mutability of the past, and the denial of objective reality, and to use Newspeak words, she became bored and confused and said that she never paid any attention to that kind of thing.

One knew that it was all rubbish, so why let oneself be worried by it? She knew when to cheer and when to boo, and that was all one needed.

If he persisted in talking of such subjects, she had a disconcerting habit of falling asleep. She was one of those people who can go to sleep at any hour and in any position.

Talking to her, he realized how easy it was to present an appearance of orthodoxy while having no grasp whatever of what orthodoxy meant. In a way, the world-view of the Party imposed itself most successfully on people incapable of understanding it.

They could be made to accept the most flagrant violations of reality, because they never fully grasped the enormity of what was demanded of them, and were not sufficiently interested in public events to notice what was happening.


Minulla sentään on useita poliittisiin vallanpitäjiin kriittisesti suhtautuvia ystäviä, mutta suuren yleisön apaattisuus, tyhmyys ja tietämättömyys kyllä ottaa päähän. Suuri yleisö ei lainkaan noteeraa esim. Göteborgin, Malmön, Pariisin, Brysselin ja Rotterdamin ramadan-mellakoita, joissa muslimit ovat polttaneet tuhansia autoja ja kymmeniä taloja. Suomalainen valtamedia (Yle, HS yms.) valehtelee jatkuvasti, että "nuoriso" mellakoi eurooppalaisten suurkaupunkien kadulla.

Propaganda on samaa tasoa kuin Orwellin 1984:ssä, mutta kansa on enimmäkseen täysin apaattista, tietämätöntä ja epäpoliittista. Kansa katsoo Big Brotheria ja jääkiekkoa eikä välitä paskaakaan meneillään olevasta sisällissodasta ja suomalaisten poliittisten vallanpitäjien maanpetoksellisesta toiminnasta.

Physical rebellion, or any preliminary move towards rebellion, is at present not possible. From the proletarians nothing is to be feared.

Left to themselves, they will continue from generation to generation and from century to century, working, breeding, and dying, not only without any impulse to rebel, but without the power of grasping that the world could be other than it is.

They could only become dangerous if the advance of industrial technique made it necessary to educate them more highly; but, since military and commercial rivalry are no longer important, the level of popular education is actually declining.

What opinions the masses hold, or do not hold, is looked on as a matter of indifference. They can be granted intellectual liberty because they have no intellect.


Halonen, Vanhanen, Katainen, Wallin, Thors jne. tekevät kaikkensa rahdatakseen Suomeen satojatuhansia maahanmuuttajia nykyisten satojentuhansien lisäksi. Ruotsissa on jo nyt yksistään muslimeja noin puoli miljoonaa ja maahanmuuttajia kaiken kaikkiaan yli kaksi miljoonaa. Ruotsin tie on meidänkin tiemme.

Kansaa ei kuitenkaan kiinnosta. Kansa katsoo sivusta, kun hallitus ja eduskunta tuhoavat Suomen muuttamalla Suomen Afrikaksi tai Lähi-idäksi. Nykyisen hallituksen toiminta on täysin verrattavissa Stalinin ajan väestönsiirtoihin, mutta juuri ketään ei tunnu kiinnostavan.

Tässä tilanteessa pieni sananvapauden henkireikä on blogosfääri. Nyt vallanpitäjät yrittävät tukkia senkin.

Verovaroilla ylläpidetty valtion propagandaradio raahaa mikrofonin ääneen jonkun eläkkeellä olevan pervopornonäyttelijän sanomaan, että sensuuri ei mitenkään rajoita sananvapautta.

Tämä on aivan malliesimerkki orwellilaisesta propagandasta. Sensuuri ei rajoita sananvapautta, sota on rauhaa, vapaus on orjuutta.

Miksi vitussa kansan valtaenemmistö on niin saatanan apaattista?? Miksi useimmat ihmiset eivät huomaa, mitä tässä maassa ja koko Euroopassa tapahtuu kaiken aikaa??


Ei kommentteja: