keskiviikkona, heinäkuuta 20, 2011

Rikoskomisario Juha Korhonen: Murtovarkauksia ei tutkita

Kuusitoista rikollista leiriytyi kesämökin pihaan ja kieltäytyi poistumasta paikalta kiinteistönomistajan toistuvista kehotuksista huolimatta. Poliisi kieltäytyi pidättämästä näitä murtovarkaita, vaikka ne viipyivät kiinteistössä VUOROKAUDEN AJAN. Näiden murtovarkaiden NIMET OVAT TIEDOSSA, mutta POLIISIA EI KIINNOSTA.

Keskisuomalainen:

Saksalaisten soutajajupakan esitutkinta lopetetaan


Leppävirralla mökkirantaan majoittuneiden saksalaissoutajien tapaus todennäköisesti mapitetaan pois päiväjärjestyksestä. Poliisi ja syyttäjä keskustelevat asiasta keskiviikkona. Poliisi aikoo tehdä rajoittamisesityksen, joka tarkoittaa esitutkinnan lopettamista.

Aktiivista tutkintaa ei muutenkaan ole tehty vähäiseksi katsotussa tapauksessa.

- Saksalaisia ei ole kuultu, eikä heitä ole edes yritetty tavoitella. Ei ole nähty tarpeelliseksi lähteä aktiivisesti etsimään heitä Saimaan seliltä, rikoskomisario Juha Korhonen Pohjois-Savon poliisista.

Korhosen mukaan tutkinta on priorisoitu vähäiseksi, koska Suvasveden saaressa sijaitsevalla mökillä ei tapahtunut vahinkoa ja soutajaryhmä tarjosi myös maksun yöpymisestään. Lisäksi mökkipihaan rantautumiseen vaikutti yhden matkalaisen sairauskohtaus.Että semmoista. Poliisi ei siis lainkaan tutki murtovarkauksia. Poliisi ei pidä murtovarkauksia rikoksina.

Poliisi ei viitsi etsiä murtovarkaita, vaikka heidät tunnetaan nimeltä.

Poliisi siis kieltäytyy tekemästä työtään.Kommentoin juttua alla yksityiskohtaisemmin.


Saksalaisten soutajajupakan esitutkinta lopetetaan

Leppävirralla mökkirantaan majoittuneiden saksalaissoutajien tapaus todennäköisesti mapitetaan pois päiväjärjestyksestä. Poliisi ja syyttäjä keskustelevat asiasta keskiviikkona. Poliisi aikoo tehdä rajoittamisesityksen, joka tarkoittaa esitutkinnan lopettamista.

Aktiivista tutkintaa ei muutenkaan ole tehty vähäiseksi katsotussa tapauksessa.

- Saksalaisia ei ole kuultu, eikä heitä ole edes yritetty tavoitella. Ei ole nähty tarpeelliseksi lähteä aktiivisesti etsimään heitä Saimaan seliltä, rikoskomisario Juha Korhonen Pohjois-Savon poliisista.
Ei sellaisia ihmisiä tarvitse "lähteä aktiivisesti etsimään järvenseliltä", jotka esiintyvät julkisesti omilla nimillään ja naamoillaan urheiluseuransa kotisivuilla, suomalaisten sanomalehtien haastatteluissa ja jopa julkisissa konserttitapahtumissa.

Viimeksimainitusta kerrottiin Ilta-Sanomissa tänään:

murtovarasjengi majoittui omilla nimillään ja naamoillaan matkailuyrityksen tiloihin lehtikuvaajien läsnäollessa, mutta poliisi pitää liian vaikeana "lähteä etsimään heitä järveltä"


Oopperalaulaja vei saksalaiset kohusoutajat konserttiinsa Heinävedellä


Kohuttu saksalainen soutajaryhmä on ehtinyt tehdä Suomessa muutakin kuin soutaa - muun muassa tutustua suomalaiseen kulttuuriin.

Oopperalaulaja Juha Kotilainen kohtasi ryhmän lauantaina Heinävedellä ja esitteli sen konsertissaan yleisölle.

Tangon taivutuksia -konsertti pidettiin Kermakeitaan salissa Kerman kylässä. Kun esitys alkoi kahdeksan aikaan illalla, Kotilainen toivotti kaikki vieraat tervetulleiksi. Erikseen hän mainitsi muutaman erikoisryhmän - muun muassa saksalaiset.

- Toivotin tervetulleiksi saksalaisryhmän, Marjatan musiikkimatkat ja kaikki kyläläiset, Kotilainen sanoo.

Kotilainen oli kohdannut saksalaiset aiemmin päivällä. Hän oli jäänyt Wirran Wietävä -leirintäalueelle taiteilijaryhmänsä kanssa - samassa paikassa saksalaiset yöpyivät perjantaista sunnuntaihin.

- Saksalaisryhmä kuuli harjoittelumme ja tuli paikalle seuraamaan. He kuuntelivat innostuneina suomalaista ja argentiinalaista tangoa, Kotilainen sanoo.

- Kerroimme, että meillä on illalla konsertti ja että hekin olisivat tervetulleita sinne, Kotilainen sanoo.

Keskustelu saksalaisten kanssa luisti hyvin, sillä Kotilainen puhuu itse saksaa, koska hän on työskennellyt Saksassa aikaisemmin.

Kermakeitaan sali oli aivan täynnä. Kotilaisen arvion mukaan sinne mahtuu noin 160 henkeä. Ennen konsertin alkua hän havaitsi, että saksalaiset olivat saapuneet paikalle. Hän mainitsi myös Heinäveden matkailusihteerille, että mukana on saksalaisia vieraita.

- Oli mukava esitellä hänelle kansainväliset vieraat, Kotilainen kertoo.

Esitys kesti pitkään, ja siinä oli kaksi väliaikaa. Kotilainen itse esitti konsertissa suomalaisia tangoja.

Saksalaiset tulivat erikseen kiittämään Kotilaista siitä, miten hyvä esitys oli.

Sunnuntaina Kotilainen keskusteli saksalaisten kanssa leirintäalueella silloin tällöin - muun muassa aamupalalla.

- He olivat oikein mukavia. He pakkasivat tavaroitaan aamupäivällä ja valmistautuivat lähtöön, Kotilainen sanoo.


Jos joku julkisesti konsertoiva laulaja ja laulajaa haastatteleva iltapäivälehden toimittaja tietävät kyseisten murtovarkaiden nimet ja olinpaikan, totta helvetissä poliisinkin pitäisi tietää.

Poliisin mielestä on kuitenkin mahdotonta "lähteä järvenseliltä etsimään" tuollaisia ihmisiä, jotka paistattelevat lehtikuvissa julkisessa konsertissa ja leirintäalueilla omilla nimillään ja naamoillaan.

Onpas laiska ja ammattitaidoton poliisi. Tuollainen poliisi pitäisi panna syytteeseen virkavirheestä.

Tuolla asenteella poliisi ei saisi koskaan yhtäkään rikollista kiinni.

Poliisilaitos voitaisiin lakkauttaa tarpeettomana. Eiväthän ne poliisit kumminkaan näemmä mitään töitä koskaan viitsi tehdä.

Mistäköhän niille oikein maksetaan palkkaa?!Korhosen mukaan tutkinta on priorisoitu vähäiseksi, koska Suvasveden saaressa sijaitsevalla mökillä ei tapahtunut vahinkoa


Joo, eihän se mitään vahinkoa aiheuta, että 16 tuntematonta ihmistä änkeää pihaan syömään, juomaan, telttailemaan ja kuseskelemaan.

Konstaapeli Korhosen mielestä hänen omalle kotipihalleen varmaan saa tulla vastaavanlainen revohka koska tahansa.

Helsingin kaupunki voisi antaa Sörnäisten satamassa loisivalle mustalaisleirille konstaapeli Korhosen osoitteen. Mustalaisethan voisivat leiriytyä tämän poliisisedän pihalle.

Korhosen mukaanhan se ei aiheuta mitään vahinkoa, että 16 tuntematonta ihmistä änkeää pihaan syömään, juomaan, telttailemaan ja kuseskelemaan. Näin ollen Korhosella ei ole mitään valittamista, jos hän saa vieraakseen vaikkapa 16 mustalaista pihalleen viikoksi tai pariksi. Sehän vain rikastuttaa Korhosta kulttuurillisesti ja opettaa hänelle suvaitsevuutta.ja soutajaryhmä tarjosi myös maksun yöpymisestään.


Vasta jälkikäteen, kun omistaja oli useaan kertaan käskenyt heidän lähteä.

Konstaapeli Korhosen mielestä joku voi siis murtautua vaikka hänen kotiinsa ja selviytyä rangaistuksetta yksinkertaisesti antamalla pienen summan rahaa.

Saksalaiset antoivat 50 euroa 16 hengeltä eli n. 3 euroa per henki per vrk. Korhosen mielestä kuka tahansa murtovaras saa siis majoittua kenen tahansa luokse ilman asunnon haltijan ja omistajan lupaa ja vastoin asunnon omistajan nimenomanomaista poistumiskehotusta antamalla jälkikäteen korvausta 3 euroa.

Lisäksi mökkipihaan rantautumiseen vaikutti yhden matkalaisen sairauskohtaus.


Kyseessä oli yhden ihmisen migreeni eli päänsärky. Se ei ole mikään perustelu sille, että 16 ihmistä änkeää toisten pihalle vuorokaudeksi.

Saatana!!!

Miksi poliisi ei ota kiinni rikollisia, joiden nimet ja olinpaikat ovat tiedossa?

Miksi poliisi kieltäytyy tekemästä työtään eli rikollisten kiinniottamista?

Miten lakien noudattamista valvotaan, jos poliisi ei ota kiinni lainrikkojia?

Voiko kuka tahansa tehdä mitä tahansa rikoksia ilman, että poliisia kiinnostaa?

Mitä varten poliisi on olemassa, jos se ei edes yritä ylläpitää lakia ja järjestystä?

Suomessa vallitsee näemmä de facto anarkia, jossa mitään lakia ei ole.

Lait ovat näemmä pelkkää paperia, jolla ei ole mitään merkitystä. Kenenkään ei näemmä tarvitse noudattaa mitään lakia. Millään lakikirjaan kirjoitetulla pykälällä ei ole mitään merkitystä, koska poliisi ei millään tavalla valvo minkään lain noudattamista.

Kuka tahansa voi tehdä mitä tahansa laissa kiellettyjä asioita saamatta niistä mitään laissa määrättyä rangaistusta, koska poliisi ei koskaan viitsi ottaa kiinni ketään rikollista. Poliisi siis antaa kaikille ihmisille luvan tehdä mitä tahansa rikoksia ihan vapaasti.
Ei kommentteja: