tiistaina, joulukuuta 20, 2011

Kokoomus pakottaa kansan maksamaan veroja valtionyhtiöiden ylläpitämiseksi


Uusi Suomi:
Iso kehu Yle-verosta: ”Ministeri selätti mediamogulit”


Iso kehu Yle-verosta: ”Ministeri selätti mediamogulit”


Julkaistu: 17.12.2011 9:10
Päivitetty: 17.12.2011 9:19


Viestintäministeri Krista Kiuru (sd.) selätti suuret suomalaiset mediatalot ajamalla Yle-veron läpi eduskunnassa, kehuu kokoomuksen entinen pitkäaikainen kansanedustaja Tuulikki Ukkola.

–Kiuru teki todellisen hattutempun. Hän selätti mediamogulit, jotka ovat halunneet nujertaa Ylen pelkäksi säätietojen ja tiekolareiden tietotoimistoksi. Tavoitteena on ollut nutistaa Ylen rahoitus niin 
pieneksi, ettei se pystyisi kilpailemaan yksityisten medioiden kanssa, kirjoittaa toimittajataustainen Ukkola Puheenvuoro-blogissaan.

–Jos joku kuvitteli voivansa pelotella viestintäministerin henkihieveriin, hän erehtyi pahasti. Eduskuntakin oli jo kyllästynyt mediatalojen vuosikausia jatkuneeseen kampanjaan.

...

Tuulikki Ukkola katsoo, että eduskuntaryhmien yksimielinen esitys mediamaksusta kaatui edellisella 
eduskuntakaudella suurten mediatalojen käynnistämään kampanjaan. Viestintäministeri Suvi Lindén (kok.) pisti uudistuksen jäihin keväällä 2010, vaikka asiaa oli valmisteltu jo pitkälle.

Toisen kauden kansanedustaja, ensimmäistä kertaa ministerinä toimiva Kiuru sai kuitenkin aikaan esityksen, jonka taakse kaikki puolueet asettuivat.Kokoomuksen kansanedustaja kehuu valtion tv-yhtiön rahoittamista veronmaksajien kukkarosta valtion väkivaltakoneiston voimin.

Kokoomuksen mielestä siis on hienoa, että valtion väkivaltakoneistoa johtava hallitus "selättää" yksityiset yritykset pakottamalla kansan maksamaan veroja yksityisiä yrityksiä vastaan kilpailevan
valtionyhtiön ylläpitämiseksi.

Seuraavaksi Kokoomus varmaan kehuu Alkoa siitä, että Alko "selättää" yksityiset yritykset valtion väkivaltakoneiston ylläpitämän monopolinsa turvin.

Kokoomuksen mielestä on hienoa, että valtion väkivaltakoneisto estää markkinatalouden toiminnan. Jokainen, joka kuuluu Kokoomukseen, on idiootti.Tuulikki Ukkolan blogin kommenttiosastosta:

16.12.2011 19:42 eve avolin

Pahinta tässä on juuri se, ettei kenelläkään ole tullut mieleen karsia YLEn pöhöttyneisyyttä ja sen 3 000 työntekijää. Nyt olisi ollut hyvä tilaisuus. Puoli miljardia julkiseen/viralliseen viestintäpalveluun on vähän liikaa, kun sillä sitten ostetaan selkeästi kaupallisille kanaville kuuluvaa viihdettä isolla rahalla.

Vertailun vuoksi mtv3:ssa on 500 työntekijää. Tuottaako YLE myös kuusi kertaa enemmän ohjelmaa vaiko vaihtoehtoisesti kuusi kertaa laadukkaampaa ohjelmaa?

YLEn kanavat pitäisi laittaa kortin taakse, siten se "verokin"/mediamaksu tulisi maksettua. Veron maksettua saisi tunnukset, joilla voisi kirjautua YLEn nettipalveluihin.

Demokratiassa median kuuluisi valvoa poliitikkoja ja toimia vallan vahtikoirana. Yleisradiossa tilanne on päinvastoin, poliitikot valvovat mediaa. Eduskunta valitsee Yleisradion ylimmän päättävän elimen, hallintoneuvoston, jäseniksi tiedettä, taidetta, sivistystyötä ja elinkeino- ja talouselämää tuntevia sekä eri yhteiskunta- ja kieliryhmiä edustavia henkilöitä. Siis yhtäkuin omasta joukostaan asiantuntevia kansanedustajia? http://yle.fi/yleista/org_hn.shtml

Edes sairaanhoito ei saa valtion budjetista korvamerkittyä rahaa. Kuitenkin kansanedustajien oma media on taho, jolle ollaan räätälöimässä omaa veroa ja siten ulosottokelpoista YLE-maksua.


Ei kommentteja: