lauantaina, tammikuuta 07, 2012

Uskontokuntien ja poliittisten puolueiden jäsenyys vain täysi-ikäisille

ILMAN LAAJAA KANSALAISPALAUTETTA YLE OLISI ESITTÄNYT TÄMÄNKIN MONIKULTTUURIPROPAGANDAN

ILTALEHTI kirjoittaa:

Ympärileikkaus lastenohjelmassa

Yle hyllytti kohujakson

Sunnuntai 1.1.2012 klo 22.02 (päivitetty klo 22.18)

Espanjalaista alkuperää olevassa Asha-sarjassa käsitellään erilaisia kulttuureja ja tapoja.

Lauantaiaamuna Ylen kakkoskanavalla esitetyssä jaksossa kerrottiin pojasta, joka jännitti tulevaa ympärileikkausta. Valkoihoinen, mahdollisesti juutalainen poika keskustelee äitinsä kanssa ennen ympärileikkausta.

POIKA: Minulla on paha aavistus.

ÄITI: Ei se mitään pahaa ole. Et ole ensimmäinen ympärileikattava.

POIKA: Mutta kun ajattelen, että ihoani leikataan...

ÄITI: Ihan pikku palanen vain, etkä edes huomaa sitä. Sinä olet nukutuksessa. Olet unten mailla, etkä tunne yhtään mitään.

Myöhemmin poika kertoo kavereille leikkauksesta.

LAPSET: Hei, älä ole vaatimaton! Aplodit sankarillemme!On tragikoomista, että Iltalehden toimittaja olettaa ko. ohjelmassa esiintyvän piirroshahmon olevan juutalainen. Vaikka suurin osa Suomessa asuvista ympärileikatuista miehistä on muslimeja, useimmille suomalaisille tulee ympärileikkauksesta mieleen ensisijaisesti juutalaiset. Muistan itse luulleeni joskus pikkulapsena, että sana juutalainen oli yksinkertaisesti synonyymi sanalle ympärileikattu.

Toimittaja ilmeisesti oletti ko. piirroselokuvassa olleen poikahahmon olevan juutalainen myös siksi, että ko. poika oli liian valkoinen näyttääkseen arabilta. Useimpien suomalaistenhan mielestä muslimit ovat tyypillisesti arabeja. Monet juutalaiset toki muistuttavat arabeja, mutta keskimäärin juutalaiset ovat kyllä valkoisempia kuin muslimit.

Sivumennen sanottuna ei ole olemassa muslimilapsia. On olemassa vain muslimien lapsia. Tämä on merkittävä ero. Kukaan lapsi ei synny muslimiksi. Jotta ihminen voisi olla muslimi, hänen täytyy itse omaksua islam. Kukaan lapsi ei ole itse omaksunut sitä.

Sama koskee kaikkia uskontoja. Kukaan lapsi ei ole esim. kristitty, koska kukaan lapsi ei ole itse oma-aloitteisesti omaksunut kristinuskoa.

Tästä syystä Suomen lain pitäisi olla sellainen, että kenenkään alaikäisen ei katsota olevan de jure minkään uskontokunnan jäsen.

Uskontokuntien ja poliittisten puolueiden ym. järjestöjen jäsenyyden pitäisi olla juridisesti voimassa vain niiden osalta, jotka ovat itse täysi-ikäisinä ja muutenkin oikeustoimikelpoisina vapaaehtoisesti ja tietoisesti liittyneet ko. uskontokuntaan tai poliittiseen puolueeseen tms. järjestöön.

Pitäisi olla juridisesti mahdotonta, että alaikäinen tai muu vajaavaltainen (esim. kehitysvammainen tai dementti) olisi de jure jäsenenä jossain järjestössä. Henkilö, joka ei ole oikeustoimikelpoinen, ei voi olla laillisesti sitovalla tavalla minkään järjestön jäsen. Se olisi ristiriidassa yleisten oikeusperiaatteiden kanssa.

Mielestäni mikä tahansa asia, joka on ristiriidassa yleisesti hyväksyttyjen oikeusperiaatteiden kanssa, pitäisi katsoa automaattisesti laittomaksi. Näin ollen esim. sotasyyllisyystuomiot olivat laittomia, koska nullum crimen, nulla poena sine previa lege poenali.

Vastaavasti uskontokuntien ja poliittisten puolueiden yms. järjestöjen jäsenyys pitää katsoa laittomaksi alaikäisten ym. vajaavaltaisten osalta, koska heillä ei ole kompetenssia päättää uskontokunnan tai poliittisen järjestön edustamista asioista.Ei kommentteja: