maanantaina, elokuuta 19, 2002

Ajattelinpa sitten aloittaa pienellä provokaatiolla. Jotkut ovat saattaneet huomata, että Stadissa on kuvattu alastomia ihmisiä. Tarkemmin, likimain kaikkien olisi pitänyt huomata tämä, aihe kun oli esillä jotakuinkin kaikilla tv-kanavilla. Julkinen alastomuus on Suomessa, kuten muuallakin, iso, iso uutinen.

Kysymys kuuluukin, mikä tässä on niin pirun ihmeellistä? Kun viimeksi tarkistin, ihmiset eivät vieläkään syntyneet vaatteet päällä. Itse asiassa vaatteiden pitäminen on parhaimmillaan täysimittaista kidutusta—näin ainakin sen tuulettumattoman betonikerrostalohirviön sisällä, jossa itse asun. Parhaimmillaan lämpötila kohoaa yölläkin yli 30 asteen. Ilkosillaan nyt vain on kivempaa. Kesällä pitäisi kaiken järjen mukaan olla luonnollista kulkea vaatteitta.

Nykykulttuuriin tämä ei sovi, tietenkään. Tämä ei kuitenkaan ole ongelma. Se ken vaatteista pitää, pitäköön. Itsekin pidän. Ongelma on se, että jos joku haluaa ruveta muuttamaan kulttuuria, hänet pidätetään. Ainiin, paitsi jos paikalla sattuu olemaan kansainvälisesti tunnettu valokuvaaja, jolloin mikä vain on sallittua.

Olenko ainoa jonka mielestä kuvassa on jotakin pahasti vialla?

Ei kommentteja: