lauantaina, elokuuta 06, 2005

Kielletty Kiinassa ja muita kuulumisia

Palasinpa juuri kuukauden rinkkareissulta Aasiasta. Oli hauskaa nähdä sekä entisiä että nykyisiä sosialistimaita, että tietysti myös Hong Kongin puolikapitalistinen paratiisi.

Aiheen kannalta reissun hauskin yllätys tuli kuitenkin Kiinassa, missä nettikahvilassa sähköposteja ja kuulumisia tarkastellessa kone alkoi reistailla. Äkkiä hiffasin, että kyseessä on tietysti Kiinan hallituksen Internet-sensuuri. Kiellettyinä olivat tietysti sellaiset epäilyttävät sivustot kuten Amnesty ja Liberal International, mutta yhtälailla mustalle listalle oli joutunut juurikin tämäinen blogi!

On tietysti ihan hirveän mieltäylentävää, että suomalaisia yksilönvapausaktivisteja pidetään Kiinan salaisen poliisin puolesta niin vaarallisena Kiinan poliittiselle järjestelmälle, että pääsy lukemaan meidän blogiakin on haluttu estää.

(No joo, ehkeivät he juuri meitä nimeltä tiedä, mutta luultavasti blogin kategoria tai tietyt avainsanat täsmäävät kiellettyjen listalla oleviin.)

Ps. mainostetaanpa nyt lopuksi vielä Antti Kökön aloittamaa blogia.

1 kommentti:

Antti Kökkö kirjoitti...

Kiitoksia blogini mainostamisesta.

Itseasiassa haluaisin mielelläni kuulla jonkun libertaarin mielipiteitä kirjoituksestani avoimesta yhteiskunnasta ja libertarismista

Toisena toiveena haluaisin mielelläni kuulla kokemuksiasi Aasian reissulta.

Tuo uusi virke bloginne otsikossa on muuten mainio!