torstaina, lokakuuta 13, 2005

Feministi teki rikosilmoituksen Ayn Randin romaanista Atlas Shrugged

(Todellisuus on tarua ihmeellisempää. Tämä on niin tyhmää läppää, että tätä ei olisi voinut keksiä edes Jay Leno tai Joonas Hytönen.)

Ruotsin feministipuolueen perustajajäsen Tiina Rosenberg teki rikosilmoituksen Ayn Randin romaanista Atlas Shrugged.

Lähetin allaolevan kommentin MTV3:n uutistoimitukselle.

Uutissivuillanne kerrottiin tällaista:
"Tiina Rosenberg tuo kirjoituksessa esiin useita itseensä ja muihin
sukupuolitutkijoihin kohdistuneita hyökkäyksiä. Hän kertoo muun muassa saaneensa tutkimuslaitos Timbrolta kirjan, jossa päähenkilö toisensa jälkeen katoaa. Rosenberg sanoo tehneensä asiasta rikoslmoituksen."
http://www.mtv3.fi/uutiset/txt/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2005/10/398846

Kyseessä on Ayn Randin romaani Atlas Shrugged, jonka ruotsinnosta lähetettiin 50 kappaletta julkisuuden henkilöille:
http://www.timbro.se/rand/brev.html

Rosenberg teki siis rikosilmoituksen siitä, että hän sai ilmaisena lahjana tuhatsivuisen romaanin. Tätä romaania on myyty maailmalla miljoonia kappaleita.


BTW, saman kirjailijan romaanissa The Fountainhead on kohtaus, jossa naispäähenkilö rakastuu miespäähenkilöön tultuaan tämän raiskaamaksi. Mitenköhän Rosenberg olisi reagoinut, jos joku olisi lähettänyt hänelle tämän kirjan, relevanttien kommenttien kera? Hän teki siis todellisuudessa rikosilmoituksen tällaisesta viattomasta kirjeestä:


Tiina Rosenberg, professor vid Stockholms Universitet

Hej Tiina!

Det här är en bok som handlar om en frustrerande tillvaro där den ena efter den andra hoppar av och försvinner. En situation som förmodligen inte är helt obekant.


Jos tuosta joku tekee rikosilmoituksen, on kyllä rauhoittavien lääkkeiden tarpeessa.

Jos siis Ayn Randin Atlas Shruggedin sijasta Tiinalle olisi lahjoitettu naisten raiskausfantasioista kertova saman kirjailijan toinen romaani The Fountainhead, fanaattisena feminatsina hän olisi varmaan heitellyt polttopulloja lahjoittajan eli Timbro-kustantamon toimistoon.

Ei kommentteja: