lauantaina, kesäkuuta 16, 2007

Vasemmistoliitto lakkauttaisi ydinvoiman jo tänään

Vasemmistoliitto kirjasi puoluekokouksessa periaateohjelmaansa vaatimuksen ydinvoiman ja fossiilisten polttoaineiden käytön asteittaisesta lopettamisesta. Heijasteleekohan puolueen puheenjohtajan lausunto sitä huolellisuutta ja tarkkuutta, millä tämäkin aloite on ajettu läpi:


Uuteen puolueohjelmaan kirjattiin vaatimus, että ydinvoiman ja fossiilisten polttoaineiden käyttö on asteittain lopetettava. Korhonen ei kuitenkaan halunnut määritellä aikataulua ydinvoimasta luopumiselle. "Se ei voi olla vuosia, mutta ei kymmeniäkään vuosia", hän muotoili.2 kommenttia:

Mikko Sandt kirjoitti...

Pitäisiköhän näille ydinvoiman vastustajille tarjota kierros vaikkapa Olkiluodon ydinvoimalaan? Käytiin kavereiden kanssa eilen informaatioretkellä kyseisessä puljussa, ja kyllä se ydinvoima vaan on puhdas ja taloudellinen energiantuotantomuoto. Vielä kun saisivat valtion pois tuostakin hommasta...

Mikko Ellilä kirjoitti...

Minä olen käynyt sekä Olkiluodon että Loviisan ydinvoimaloissa useita kertoja enkä usko ko. laitoksissa käymisen vakuuttavan ketään hörhöjä.

Ihminen joko tajuaa asiat tai sitten ei. Hörhöt ovat niitä, jotka ovat kerta kaikkiaan päättäneet olla tajuamatta mistään mitään.