torstaina, elokuuta 23, 2007

Dhimmeistä eli paskansyöjistä

YYA-sopimuksen aikana ryssät eivät lainkaan kunnioittaneet heidän saappaitaan nuolleita ahtikarjalaisia, einouusitaloja, paavoväyrysiä ja ilkkakanervia.

Näille ryssiä mielisteleville suomalaisille poliitikoille oli Neuvostoliiton suurlähetystössä Tehtaankadulla käytössä vakionimi: paskansyöjät. Termi paskansyöjät ei ollut mikään satunnainen haukkumasana, vaan pysyvä nimi tälle ihmiskategorialle.

Muslimien vastaava termi on dhimmi, joka tarkoittaa islamilaisen diktatuurin valtaan alistuneita vääräuskoisia eli muslimien ylivallan ikeen alla olemiseen tyytyneitä kristittyjä ja juutalaisia.

Tähän kategoriaan kuuluvat nykyään Jari Vilén, Astrid Thors, Mikko Puumalainen, Rainer Hiltunen jne.

Jussi Halla-ahon vieraskirjassa
käsiteltiin em. venäläisen termin etymologiaa:

Nimi : Adelphi
Mitä teen : Kommentoin

Viesti : Löysin googlettamalla vähän lisää tietoa tuosta govnojed-termistä. Ilmeisesti täydellinen termi kuuluu (suomalaisittain translitteroituna) govnojed jobannyi. Löysin Faith Freedom International -sivustolta tällaisen sitaatin, jossa rinnastuksen kohde on sattumoisin täsmälleen sama kuin Ellilällä (ja todistaa siis osaltaan samaa kuin mistä Ellilä kirjoitti):

chetha1 wrote:
I can kinda understand dhimmi journalists, but this one truly amazes me.


jamyers:
The Soviet Military Intelligence guys had a term for people like this: "Govnoyed Ebanyii" (it makes "useful idiot" sound complimentary)

Nimityksen voisi suomentaa suunnilleen vitun paskansyöjäksi, mutta jobannyi on venäjässä paljon voimakkaampi vahvikesana kuin vitun suomessa. Kyseessä on verbin jebat ('naida') passiivin partisiipin perfekti, joka tarkoittaa siis kirjaimellisesti 'naitu' tai 'pantu'. Käsittääkseni se on tässä yhteydessä ymmärrettävä elliptiseksi muodoksi niin ikään haukkumasanoina käytetyistä ilmauksista jobannyi v rot ja jobannyi v zhopu ('suuhun/perseeseen naitu').

Sopiva englanninkielinen käännös voisi siis olla fucking shiteater tai fucked-up shiteater tai cocksucking shiteater tai jotain vastaavaa.

Tämä oli siis Tehtaankadulla käytetty termi mm. Ahti Karjalaisesta, Paavo Väyrysestä ja Ilkka Kanervasta.

Kun KGB-miehet kunnioittivat suomalaisia lakeijoitaan tällaisillä titteleillä, miten paljon luulette muslimien kunnioittavan heitä mielisteleviä dhimmejä?

4 kommenttia:

Sharm kirjoitti...

Hi there,

You are chosen to represent your country in the first international blog
WUB (World United Bloggers)

The aim of this blog is to prove to the world that differences in language, religion,race and nationality do not make us hate each other and we can make this world better if we express our opinions with respect to others.

If you agree to join us please send e-mail with your nick name , age , country and your blog address to sharm_lover@hotmail.com where you will be sent an activation mail which makes you entitled to contribute in WUB, your name as one of the contributor will automatically be updated.Please read the rules before you start any posting in WUB where you will also find the aims of this WUB.

Thanks
Chief WUB,


Sharm .

www.worldub.blogspot.com

Jukka kirjoitti...

LOL!

Mikko Ellilä kirjoitti...

Halla-ahon vieraskirjassa oli tällaista juttua suomalaisesta dhimmiydestä:

Nimi : Täti

Viesti : Tämän päivän "Pravdassa" on erittäin mielenkiintoinen kommentti uskonnonopetuksesta. Sylvia Akar, islamin tutkimuksen yliopistonlehtori, haluaa, että kaikki oman uskonnon /elämänkatsomustiedon opetus lopetetaan ja aloitetaan uskontotiedon opetus. Syynä on se, että pienten uskontojen opetuksessa itsekriittisyys tai avoimuus ei toteudu senkään vertaa kuin ev.lut. opetuksessa. Erityisesti Akar mainitsee islamin opetuksen: "Kaikenlainen itsekriittisyys on islamin opetuksessa jo määritelmällisesti pois suljettua. Kukaan muslimivanhempi ei laita lapsiaan islamin opetukseen, jossa islam asetetaan tasavertaiseen asemaan muiden uskontojen kanssa, puhumattakaan siitä, että sen perusteksteihin suhtauduttaisiin lähdekriittisesti."

Olen itse opettaja ja pidän erityisen järkyttävänä Akarin kuvausta, kuinka poikaoppilaat olivat haukkuneet huivittoman, arabitaustaisen naisopettajan (siis islamin)luokassa huoraksi ja marssineet ulos tunnilta.Tämä on sinänsä törkeää mutta ko. koulun miesrehtori ei ollut tehnyt mitään, kun oli asiasta kuullut! Tämä jos mikä on dhimmiytymistä pahimmillaan. Akar kertoo myös, että jatkuvasti haukutaan niitä muslimityttöjä, jotka eivät peitä hiuksiaan.

Tässä olisi Halla-aholle kirjoittamisen aihetta.

26. elokuuta 2007 20:58:57

Muslimien siis annetaan terrorisoida sekä opettajia että oppilaita suomalaisissa kouluissa ilman, että suomalaiset opettajat tai rehtorit puuttuisivat asiaan.

Suomalaiset peruskoulut ovat muuttumassa muslimijengien hallitsemiksi mikrotason teokratioiksi.

Lempo kirjoitti...

Kyllä kyllä, selkärangattomien
omaneduntavoittelijoiden joukkio
yrittää aina, tietoisina omasta
asemastaan ja peloissaan sen valkenemisesta suurelle yleisölle,
raamittaa tehtävänkuvaansa ja
persoonaansa jonain muuna. Yksi mestarinäytös tästä oli UKK:n ura.

Termeistä sen verran että käyttäisin
nimenomaan tuon venäläisen sisällön
omaavia, esim. "huora" -tyyppisiä
ilmaiuja yleipätevänä kiroiluna mahdollisesti pidettävien muotoilujen sijasta.