tiistaina, huhtikuuta 22, 2008

Rasismin vastustajien kaksinaismoralismista

Miss Suomi Satu Tuomisto


Miss Suomi on julkisesti sanonut, että blondit ovat tyhmiä:


Satu Tuomisto aloitti missiuransa sanallisilla sammakoilla.

Kymmenen päivää Miss Suomena edustanut Satu Tuomisto puolustaa Arto Nybergin keskusteluohjelmassa laukomiaan kommentteja. Hän osallistui sunnuntain ohjelmassa sanapeliin, jossa pitää kertoa ensimmäinen mielleyhtymä kustakin sanasta. Kerjäläiset olivat "tarpeellisia" ja blondi "hölmö".

Ovatko sinusta vaaleahiuksiset ihmiset muita tyhmempiä?

- Haluan korostaa, että en mitenkään yleistänyt blondeja. Heillä vain usein se hölmöys jotenkin korostuu. Olen tavannut myös todella fiksuja blondeja.

Vastasit samaisessa keskusteluohjelmassa sanaan kerjäläinen, että heitä tarvitaan
Suomessa. Miksi olet tätä mieltä?

- En ajatellut paljon mitään. Se oli minun ensimmäinen tv-haastatteluni. Mielestäni yhteiskunta kuitenkin tarvitsee toimiakseen myös vähäosaisempia. Jos kaikilla olisi asiat hyvin, niin menettäisimme työpaikkoja. Se on fakta, tarvitsemme heitä, jotta paletti pyörii. Niin minä ajattelen.

Tummatukkainen ihminen, jonka mielestä suomalainen yhteiskunta tarvitsee kaduilla kerjääviä romanialaisia mustalaisia, sanoo vaaleahiuksisten ihmisten olevan usein jotenkin korostuneesti tyhmiä.

You can't make this shit up.

Parodia on jo pitkään ollut mahdotonta, koska idiootit tekevät sen itse.

Sama ihminen ei tiedä, minä vuonna Suomi itsenäistyi:


Miss Suomi Satu Tuomisto ei muistanut Suomen itsenäistymisvuotta.

Hallitseva Miss Suomi Satu Tuomisto pääsi jälleen kerran otsikoihin kerrottuaan, että Suomi itsenäistyi vuonna 1952. Sadun ilmoittama vuosiluku kuullaan ensi perjantain Kuudes aisti -ohjelmassa. Lipsahduksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-sanomat.

- Sanoin vuosiluvun nopeasti ja sen tarkemmin miettimättä. En tiedä mistä se mieleeni tuli, sotkin sen varmaan johonkin toiseen vuosilukuun, Satu harmittelee.

Iltalehden tavoittama missi kertoo arvanneensa heti vastattuaan, että metsään taisi mennä. Sitä hän ei kuitenkaan allekirjoita, että häntä tai muitakaan missejä voisi tämänkaltaisten virheiden johdosta kutsua tyhmiksi.

- Tällaisilla asioilla ei voida millään tavalla mitata sitä, että onko joku tyhmä vai ei. Minua ei vain historia kiinnosta. Jos joku sanoo minua sen vuoksi tyhmäksi, niin ihan sama, hän pamauttaa.Suomessa syntynyt ja kasvanut, Suomessa koko elämänsä asunut, suomea äidinkielenään puhuva, suomalaisen oppivelvollisuuden suorittanut ja äänioikeuden Suomen vaaleissa omaava oikeustoimikelpoinen Suomen kansalainen ei tiedä, minä vuonna Suomi itsenäistyi.

Hänen mielestään tällä perusteella ei kuitenkaan voida mitenkään arvioida sitä, onko hän tyhmä.
Tämä ihminen kuitenkin sanoo blondeja tyhmiksi pelkästään heidän hiustenvärinsä perusteella.

Entisen vähemmistövaltuutetun, nykyisen apulaisoikeuskanslerin Mikko Puumalaisen mukaan ja oikeustieteen tohtorin, valtionsyyttäjä Mika Illmanin mukaan on laitonta sanoa jotain kansanryhmää muita vähemmän älykkääksi.

Blondit ovat kansanryhmä, koska tukanväri on geneettinen ominaisuus. Blondien haukkuminen tyhmiksi eli vähä-älyisiksi on siis blondeista koostuvan rodullisen ryhmän solvaamista heidän geneettisten ominaisuuksiensa perusteella. Miss Suomi Satu Tuomisto loukkaa blondien ihmisarvoa yleistämällä joidenkin blondien tyhmyyden kaikkia blondeja koskevaksi.

Toivottavasti vähemmistövaltuutettu Johanna Suurpää jatkaa edeltäjänsä Mikko Puumalaisen viitoittamalla tiellä ja tekee KRP:lle tutkintapyynnön tästä solvaavasta ja valheellisia väittämiä sisältävästä lausunnosta.

Lisäksi vähemmistövaltuutettu varmaan vaatii, että tuo sisällöltään lainvastainen lausunto poistetaan tiedotusvälineistä eli YLE:n arkistosta ja Iltasanomien internetsivuilta.
Mikko Ellilä
Näin siis toimittaisiin, mikäli vaaleiden pohjoiseurooppalaisten suhteen noudatettaisiin samanlaisia rasististen solvauksien vastaisia periaatteita kuin esim. neekerien suhteen. Valitettavasti rasismin vastustajat ovat poikkeuksetta kaksinaismoralisteja: heidän mielestään "rasismin vastustaminen" tarkoittaa neekereitä koskevien kiistattomien faktatietojen sensurointia "loukkaamistarkoituksessa esitettynä rasistisena panetteluna", mutta suomalaisiin tai muihin pohjoiseurooppalaisiin ja ylipäätään valkoisiin ihmisiin kohdistuvat perusteettomat solvaukset ovat "rasismin vastustajien" mielestä ihan jees.

Esimerkiksi valtionsyyttäjä Mika Illman on omasta mielestään rasismin vastustaja. Hän kuitenkin esitti esim. Espoon käräjäoikeudessa 14.3.2008, että kaikki Afrikan maiden ongelmat ovat valkoisten ihmisten aiheuttamia.

Tämähän on tietysti samanlaista loukkaamistarkoituksessa esitettyä rasistista panettelua kuin se 1930-luvun Saksassa esitetty natsien propagandavalhe, että kaikki Saksan ongelmat olivat muka juutalaisten aiheuttamia.

"Rasismin vastustaja" Mika Illman katsoo voivansa solvata ja panetella valkoisia ihmisiä eli eurooppalaisia esittämällä loukkaamistarkoituksessa tätä kansanryhmää koskevia valheellisia väittämiä, joiden tarkoituksena on ilmiselvästi saada kuulija kokemaan samanlaista rotuvihaa valkoisia ihmisiä kohtaan kuin mitä Illman itse kokee.

P.S.


Viivi Avellán


Vielä yhtenä esimerkkinä "rasismin vastustajien" kaksinaismoralismista mainittakoon suomalaisessa valtamediassa viime päivinä toitotettu tekopyhä närkästys siitä, että toimittaja Viivi Avellán on sanonut pitävänsä vaaleita pohjoiseurooppalaisia miehiä komeampina kuin neekereitä, arabeja tai latinoja:Viime viikolla Viivi kertoi iltapäivälehden haastattelussa, että hän tykkää "arjalaisesta meiningistä", ja tänään hän kertoi Radio Rockin haastattelussa, että "mokkakikkelit" eivät uppoa häneen. Radio Rockin aamuohjelman juontajat panivat Avellánin tiistaiaamuna tilille viime viikolla Ilta-Sanomille antamasta lausunnostaan, jossa hän kertoi, että hän rakastaa suomalaisia miehiä ja "arjalaista meininkiä".

- Se meni väärin. Mä käytin ehkä väärää termiä "arjalainen meininki". Mä tykkään arjalaishenkisistä miehistä, elikkä muhun ei uppoo mokkakikkelit ja muut tämmöset etelän hetelmät, Viivi möläytti suorassa radiolähetyksessä.

- Mä tykkään suomalaisista… semmosista miehistä, joiden eteläisin paikka vois olla Berliini, että siitä ylöspäin, Viivi selvensi. Näiden lausahdusten jälkeen juontajat kysyivät, onko Viivi kenties rasisti.

- En, en yhtään. Jotkut miehet tykkää blondeista, jotkut haluaa eksoottisia daameja.
Mulla on se, että tämmöset siniset silmät ja on oltava kotoisin Berliinistä ylöspäin.Jos Viivi olisi sanonut pitävänsä espanjalaisia komeampina kuin suomalaisia, kukaan ei olisi älähtänyt.

Jos Viivi olisi sanonut afrikkalaisten olevan isokyrpäisempiä kuin eurooppalaiset, edelleenkään kukaan ei olisi älähtänyt.

Kun Viivi kuitenkin sanoi pitävänsä vaaleita pohjoiseurooppalaisia miehiä komeampina kuin tummia eteläeurooppalaisia tai pohjoisafrikkalaisia tai neekereitä, hörhöjen kuoro rupesi heti hysteerisesti itkemään ja huutamaan sanomalehdissä, radiossa ja televisiossa.

5 kommenttia:

IDA kirjoitti...

Nyt on pakko todeta, että kuvat rytmittää helvetin hyvin ;)

Max kirjoitti...

Mikon tekstin taso taistelee ehdottomasti kärkisijoista kaikkien suomalaisessa lehdistössä julkaistujen tekstien joukossa. Olisipa printatussa mediassa edes yksi yhtä asiallinen ja mielenkiintoisia näkökulmia esittävä kirjoitus paivässä (tai edes viikossa) kuin Mikon jutut, niin niitäkin olisi mielekästä lukea.

Tosin välttääkseen ongelmia jatkossa Mikon lienee syytä luopua "halventavan" sanan neekeri käytöstä ja ryhtyä sen sijaan käyttämään tunnettujen toimittajienkin mediassa käyttämää poliittisesti korrektia ilmausta mokkakikkeli.

Mikko Ellilä kirjoitti...

http://ihmissuhteet.blogspot.com/2008/04/parinvalintarasismi.html

jorma sanoi...
"Entäs jos se olisi sanonut, että tykkää vain tummista ja tulisista päiväntasaajan seudun oreista eikä mistään pohjoisen maitomunista - olisiko noussut rasismikorttia?"

No, ei tietenkään. Silloin hän olisi ollut suvaitsevainen ja avarakatseinen nainen.

Valkoista heteromiestä saa toki aina pilkata, kritisoida, vähätellä ja nimitellä niin paljon kuin sielu sietää. Ei se ole seksimiä tai rasismia, se on yleisesti hyväksytty maan tapa. Lukekaa vaikka Pravdaa, jos ette usko.

24/4/08 09:49
jorma sanoi...
"Vaan kuten Syltty jo totesikin, otettaisi huora- ja lutkakortti käyttöön."

Kuka ottaisi? Helsingin Sanomatko? Ei varmasti. Tuohon et usko itsekään.

"Kielenkäytöstä tässä on kysymys, ei epäkiinnostavan "asian" sisällöstä."

Ei ole kysymys vain kielenkäytöstä, vaikka se onnetonta olikin. On kyse yleisestä asenteesta, joka on, kuten totesin kaksinaismoralistinen.

On ilmeisesti ihan ok väittää maan suurimman päivälehden sivuilla suomalaismiesten syyllistyvän rutiininomaisesti perheväkivaltaan. Sitä ei jostain syystä pidetä rasismina eikä seksisminä. Mutta jos sanot saman vaikkapa turkkilaismiehistä, olet rasisti (ja ehkäpä seksistikin). Tämä on todellinen ongelma, sillä kaikkia ei tällöin kohdella samanarvoisesti.

24/4/08 10:35

vapaus kirjoitti...

Olkoonpa kyse sarjakuvahahmosta, nukesta, karamellipussissa olevasta kuvasta tai mistä tahansa ihmishahmoa muistuttavasta kuvaelmasta, sen ei katsota loukkaavan ihmistä olentona, vaikka ihminen olisi esitetty millaisena tahansa. Kuva tai nukke tai patsas tai muu sen tyyppinen voi esittää lihavaa, rumaa, inhottavaa, eläimeltä näyttävää, pedolta näyttävää ja vaikka miltä näyttävää ihmisolentoa. Voi olla ihmispäisiä eläimiä, voi olla ihmispäisiä hirviöitä jne. Koskaan ei tällaisen tuotteen ei katsota loukkaavan ihmistä.

Paitsi jos...

Janne Pihlaja kirjoitti...

Minusta juuri esimerkiksi lakupekan kieltäminen on eräänlaista "valkoisen rodun" moitteettomuuden tunnustamista eikä mitään rasismin vastustamista.

Nämä on aivan loistavia huomioita, kuinka objektiivisuuteen pyrkivät "ideologiat" ovatkin viimekädessä täysin subjektiivisia.