tiistaina, maaliskuuta 30, 2010

Poikavauvan ympärileikkaus taas käräjillä

HS:

Ympärileikkauksesta syytetty äiti: Neuvola antoi vääriä ohjeita

30.3.2010 10:46 | Päivitetty: 30.3.2010 16:07

Rikossyytteen poikavauvansa ympärileikkauttamisesta saanut muslimiäiti väittää saaneensa huonoja ohjeita neuvolasta. Tapausta puitiin Helsingin käräjäoikeudessa tiistaina.

"Kysyin leikkausta, ja neuvolassa sanottiin, että tehän niitä järjestätte ja että voit järjestää. Jos olisin tiennyt, että ympärileikkaus on kielletty Suomessa, en olisi varmasti tehnyt sitä", nainen sanoi.

Helsingin terveyskeskuksen hallintoylihoitaja Marketta Kupiainen kummastelee naisen väitettä.

"Vanhemmat hyvin harvoin kysyvät tällaisia asioita. Mutta, jos kysyvät, sanomme, että se on laitonta", Kupiainen totesi STT:lle.

Hänen mukaansa terveyskeskuksissa ei oteta kantaa poikien ympärileikkauksiin, ellei kyse ole lääketieteellisistä seikoista.

Neuvolakäynnin jälkeen äiti otti yhteyttä ilmeisesti Ruotsista olevaan mieheen. Tämä leikkasi kuusikuisen pojan kotiolohuoneessa äidin muistin mukaan sadalla eurolla.

Haava alkoi vuotaa verta, ja poika joutui seuraavana päivänä sairaalaan. Tapauksesta tehtiin lastensuojeluilmoitus. Leikkauksen tehnyttä miestä ei saatu selville poliisitutkinnassa.

Äiti kiistää hänelle luetun syytteen törkeästä pahoinpitelystä tai siihen yllyttämisestä. Hänen mielestään leikkaukselle oli lääketieteellinen syy: pahasti kutiseva atooppinen ihottuma vaippa-alueella.

Syyttäjä Eija Velitskin mukaan asia olisi edennyt julkisella puolella, jos leikkaukselle olisi ollut lääketieteellistä tarvetta. Hän lähtee siitä, että äiti ympärileikkautti poikansa uskonnollisista syistä.

Korkeimman oikeuden mukaan asiassa ei ole rikosta, jos leikkaaja on lääkäri, pojalle annetaan puudutus ja olosuhteet ovat asianmukaiset. Tyttöjen ympärileikkaukseksi kutsuttu sukuelinten silpominen on aina kiellettyä.

Osapuolet olivat oikeudessa yhtä mieltä siitä, että puudutusta todennäköisesti käytettiin. Leikkauksen tehnyt mies ei kuitenkaan välttämättä ollut lääkäri.

"Hän näytti minulle todistuksen, jossa sanottiin, että hän on yleiskirurgi", nainen kertoi oikeudessa.

Hän ei kuitenkaan osannut sanoa, oliko todistus aito tai kuka sen oli myöntänyt.

Velitski vaatii äidille puolentoista vuoden ehdollista vankeusrangaistusta. Oikeus antaa ratkaisunsa kahden viikon päästä.On todella inhottavaa, että jotkut silpovat lasten sukupuolielimiä.

On perverssiä kuvitella, että poikien ympärileikkaus olisi jotenkin vähemmän paha kuin tyttöjen. Samalla logiikalla esim. naisen murhaaminen on rikos ja miehen murhaaminen ei.

Joudun taas toistamaan muutamia faktoja:


Mitä ympärileikkauksessa menetetään?


Gary L. Harryman


Alkuteksti What is Lost to Circumcision, Gary L. Harryman. Suomennos Mikko Ellilä. Suomennoksen tarkistanut ja hyväksynyt kliinisen fysiologian ja isotooppilääketieteen professori Esko Länsimies.


Kun poikavauvan luonnollinen koskematon penis ympärileikataan, menetetään ikuisiksi ajoiksi seuraavat:


1. Frenulumin (terskan alapinnan ja siittimen tupen yhdistävä limakalvopoimu) pehmeä vannemainen kudos, joka on runsaasti mielihyvää tuottava vyöhyke miehen kehossa. Tämän tiuhasti hermotetun ja reagoivan rengasmaisen kudoksen poisto vähentää peniksen tuntoherkkyyden normaalin ihon tasoiseksi.


2. Keskimäärin puolet lämpöön reagoivasta sileän lihaksen muodostamasta tupesta nimeltä dartos fascia.


3. Erikoistuneet Langerhansin epiteelisolut, jotka ovat osa immuunijärjestelmää.


4. Arviolta 80 metriä mikroskooppisia hermoja, joista osa on peniksen dorsaalisen hermon osia.


5. 10.000 - 20.000 eri tyyppistä erikoistunutta erotogeenista hermopäätä, jotka reagoivat herkkään liikkeeseen, pieniin lämpötilanmuutoksiin ja pintarakenteen pieniin muutoksiin. Näiden joukossa on tuhansia reseptoreita nimeltä Meissnerin kappale, jotka ovat kaikkein tärkein esinahan tuntoaistin osa.

6. Estrogeenireseptorit, joiden tarkoitusta ja merkitystä ei vielä täysin tunneta.


7. Enemmän kuin puolet esinahan liikkuvaa ihoa, jolla on monipuolinen terskaa suojeleva tehtävä, peniksen erikoistuneen ihon suojaaminen hankaumilta, kuivumiselta ja keratinisoitumiselta, sekä sen suojaaminen lialta ja muilta epäpuhtauksilta. Keratinisoitumisen vaimentavaa vaikutusta seksuaalisuuteen ei ole koskaan tutkittu.


8. Pehmeän kudoksen luontainen immuunivaste, joka tuottaa bakteereja ja viruksia vastustavia valkuaisaineita (esimerkiksi lysotsyymejä), samoja joita löytyy äidinmaidosta, sekä plasmasoluja, jotka erittävät immunoglobuliinisia vasta-aineita.


9. Lymfaattisia suonia, joiden menettäminen estää lymfanesteen kulun kehon immuunijärjestelmään.


10. Erittäin herkkä V:n muotoinen, verkkomainen frenulum, joka sijaitsee terskan alapuolella, amputoituu useimmissa ympärileikkauksissa tai ainakin vaurioituu, jolloin se lakkaa toimimasta.


11. Esinahan sisällä olevat apokriiniset rauhaset, jotka tuottavat feromoneja. Ne ovat luonnon omia voimakkaita, hiljaisia ja näkymättömiä, mahdollisten sukupuolikumppanien käyttäytymistä ohjaavia signaaleja. Ne vaikuttavat merkittävällä tavalla seksuaalisuuteen, mutta niiden menettämisen seuraamuksia ei ole tutkittu eikä tunneta.

12. Ektooppiset sebaceus-rauhaset, jotka kosteuttavat ja liukastuttavat.


13. Oleellisen tärkeä liukumismekanismi. Jos aikuisen esinahka avataan ja levitetään, se on mitoiltaan postikortin kokoinen. Tämä määrä erikoistunutta, itseään liukastuttavaa ja liikkuvaa ihoa antaa penikselle sen erityisen ominaisuuden liukua itsensä sisään ja ulos. Näin mahdollistuu se, että masturboidessa tai yhdynnässä iho ei rikkoudu, eikä vagina kuivu tai tarvitse keinotekoisia liukasteita.


14. Menetetään terskan keskeinen ominaisuus, sillä se on tavallaan sisäelin, kuten kieli. Sen luonnollinen väri vaihtelee vaaleanpunaisesta punaiseen ja tummanpunaiseen.


15. Ympärileikattu penis on verrattuna ympärileikkaamattomaan huomattavasti ohuempi, koska siitä puuttuu ympärileikkaamattoman peniksen esinahan kaksinkertainen suojus.


16. Ympärileikattu penis on jopa n. 2,5 cm erektoitunutta ympärileikkaamatonta penistä lyhyempi. Tämä johtuu siitä, että terskaa ja esinahkaa yhdistävä kudos repeytyy irti ympärileikkauksessa. Tämä yhteinen solukalvo muotoilee esinahan ja terskan yhteensopiviksi peniksen kehittyessä. Ympärileikkaus tuhoaa tämän solukalvon ja siten vahingoittaa terskaa jättäessään sen paljaaksi ja alttiiksi infektioille, haavautumille ja kutistumiselle.


17. Yhteen laskien yli metrin verran verisuonia, mukaan lukien frenulumin valtimo sekä siittimen selkäpuolen valtimon haaroja. Tämän tiuhan suonituksen menettäminen heikentää normaalia peniksen varren ja terskan verenkiertoa, ja siten vahingoittaa sen luonnollista toimintaa, tervettä kasvua, ja jopa estää sen täyden ja terveen kehityksen.

18. Joka vuosi monet pojat menettävät peniksensä kokonaan hutiloidun ympärileikkauksen ja infektioiden vuoksi. Sitten heidät muotoillaan uudelleen sukupuolenvaihdosleikkauksella ja heidän on elettävä naisina.


19. Joka vuosi monet poikalapset menettävät henkensä lääketieteellisesti tarpeettoman ympärileikkauksen aiheuttamien komplikaatioiden vuoksi. Ympärileikkaus on USA:ssa vuositasolla miljardibisnestä, joten ympärileikkauslobby yrittää tietoisesti salata ja hämärtää näiden kuolemien syyn.


20. Vielä ei ole tieteen keinoin osoitettu, mutta merkittäviä uusia näyttöjä on siitä, että epätäydellinen penis menettää kapasiteettinsa siihen hienosyiseen elektromagneettiseen kommunikointiin, joka tapahtuu ainoastaan kontaktissa kahden limakalvon omaavan elimenvälillä, ja joka edistää seksuaalisen ekstaasin kokemista. Toisin sanoen poikalasten lääketieteellisesti perustelemattomalla esinahan amputaatiolla vähennetään sekä miesten että naisten orgasmin intensiteettiä.P.S.

Jouduin väittelemään tästä tapauksesta hommaforumilla jonkun anonyymin ympärileikatun miehen kanssa:
Melkein jokainen nainen tykkää ympärileikatusta vehkeestä,

Ei todellakaan pidä paikkaansa. Suurin osa suomalaisista naisista ei ole koskaan harrastanut seksiä yhdenkään ympärileikatun miehen kanssa, joten heillä ei edes voi olla mielipidettä asiasta.


ainakin ne 60-65 tyttöä ja naista joista itsellä on kokemusta.

Väität siis harrastaneesi seksiä 60 sellaisen naisen kanssa, jotka ovat harrastaneet seksiä ympärileikatun miehen kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että väität itse olevasi ympärileikattu. Et olisi voinut löytää noin monta naista, joilla olisi kokemusta toisista ympärileikatuista miehistä. Sanot siis itse olevasi ympärileikattu. Tämä tekee kaikki tarinasi ympärileikkauksista täysin epäuskottaviksi. Sinulla ei ole mitään mahdollisuutta analysoida ympärileikkauksen vaikutusta seksin harrastamiseen, jos olet joutunut ympärileikatuksi ennen murrosikää.


Varsinkin suuseksi on heistä mukavampaa silloin koska vehkeeseen ei erity mitään sissijuustoa tai vastaavaa mönjää ja hajuja.

Väite normaalin peniksen epähygienisyydestä ja haisevuudesta on lähinnä ympärileikattujen amerikkalaisten miesten ja oikeaa penistä koskaan näkemättömien amerikkalaisten naisten perusteeton harhaluulo.


Mm. radio rockin haastattelussa ollut suomalainen pornotähti sanoi, ettei koskaan ottaisi enää ympärileikkaamatonta miestä, koska yhdyntäkin tuntuu silloin paremmalta.

Kyseessä oli ilmeisesti Raakel Liekki, joka on tunnetusti perverssi.


Huomioitavaa on myös se, että yhdysvalloissa n.66% miehistä on ympärileikattu, ja suurin osa vapaasta tahdosta ja hygieniasyistä.

Ei pidä alkuunkaan paikkaansa. Miksi valehtelet noin räikeästi? Etkö tajua, että tuollaisesta valehtelusta jää heti kiinni?

Yhdysvalloissa useimmat miehet ovat joutuneet ympärileikatuiksi vastasyntyneinä vauvoina. He eivät siis todellakaan ole leikkauttaneet itseään vapaasta tahdosta, koska vastasyntynyt vauva ei pysty ilmaisemaan "tahtoaan" tästä asiasta. Heitä ei myöskään ole leikattu hygieniasyistä, koska alle yhdellä prosentilla miehistä on elämänsä aikana jokin lääketieteellinen syy ympärileikkaukseen.


Toisin kuin naisilla, miehillä se ei vähennä seksuaalista mielihyvää,

Väitteesi on ristiriidassa kliinisen fysiologian kanssa. Et ilmeisesti ollut koskaan harrastanut seksiä ennen kuin jouduit ympärileikatuksi.


vaikka yhdynnät kestävätkin keskimäärin kauemmin ympärileikatuilla, koska terskan tuntoaisti hieman heikentyy.

Yhdynnän kestoon voi vaikuttaa mm. yhdyntä- ja masturbaatiotiheydellä (mitä useammin sitä harrastaa, sitä kauemmin se kestää kullakin kerralla), joten yhdynnän keston pidentäminen ei ole mikään perustelu ympärileikkaukselle.


On myös todettu että ympärileikatuilla miehillä on alhaisempi riski saada sukupuolitauti kuten kondylooma tai klamydia.

Väitteet ympärileikattujen miesten matalammasta sukupuolitautiriskistä perustuvat yleensä a) valehteluun, b) tilastojen väärintulkintoihin. Esim. muslimeilla saattaa vähemmän sukupuolitauteja kuin ympärileikkaamattomilla miehillä, jos muslimeilla on vähemmän seksikumppaneita; tällöin syynä matalaan sukupuolitautiriskiin on syynä seksikumppanien vähäinen määrä, ei ympärileikkaus.On ärsyttävää, että tällaisesta inhottavasta asiasta joutuu vähän väliä vääntämään rautalankaa idiooteille. Maailmassa on vielä paljon tyhmyyttä ja tietämättömyyttä. Elämme pimeää keskiaikaa. Tuntuu siltä kuin valistusaika ei olisi vielä alkanutkaan.

1 kommentti:

Kyllästynyt kirjoitti...

TODELLA huvittava kuvitelma tuo, että atooppinen ihottuma paranisi leikkauksella. Atooppisuus johtuu keramidien puutoksesta ihmisen ihossa, eikä sitä nykytiedoilla voida parantaa millään, lievittää vain. Mistä oli lapsiraukan äiti mahtanut saanut tuollaisen faktoidin, ei varmaankaan neuvolasta kuitenkaan!