sunnuntaina, maaliskuuta 28, 2010

Vanhanen heittää kolme miljardia euroa vessanpönttöön

Pravda:

Vanhanen: Kreikan auttaminen ei ole Suomelle tappiollista

25.3.2010 15:33 | Päivitetty: 26.3.2010 1:51

Euromaiden johtajat sopivat torstain ja perjantain välisenä yönä apumekanismista siltä varalta, että Kreikka ei selviä veloistaan.

Paketin valmistelivat Saksa ja Ranska. Tämän jälkeen paketti tuotiin muiden euromaiden hyväksyttäväksi. Päätös saavutettiin yksimielisesti.

EU-presidentin Herman Van Rompuyn mukaan kaikki euromaat haluavat osallistua Kreikan lainottamiseen, jos tarve vaatii.

”Tämä on poliittinen teksti, joka antaa poliittisen signaalin”, Van Rompuy kertoi toimittajille.

Suomen pääministeri Matti Vanhanen (kesk) painotti sovun syntymisen jälkeen, että Kreikan auttaminen ei ole tappiollista Suomelle.

Jos Kreikan lainoittamisesta tehdään päätös, lainaa Suomi Kreikalle rahaa korkeammalla korolla kuin millä Suomi itse saa lainaa.

”Näinhän tässä tapahtuu ja niin pitää ollakin”, Vanhanen sanoi puolenyön jälkeen Suomen aikaa Brysselissä.

Euromaat lupaavat myöntää Kreikalle lainoja vain siinä tapauksessa, että Kreikka ehdottomasti tarvitsee niitä.

Kreikkaa auttamaan tulee myös Kansainvälinen valuuttarahasto IMF.Vanhanen antoi väärän kuvan

27.3.2010 6.56 | Bjarne Kallis | Yleinen

Pääministeri Vanhasen lausunto siitä, että Suomi hyötyy lainaamalla rahaa Kreikalle, on saanut suurta huomiota mediassa. Suorat lainat Islannille ja Kreikalle antavat korkoina meille enemmän kuin mitä me itse maksamme lainoistamme, ja ne ovat siksi kannattavia. Lainan kokonaissumma näissä kahdessa tapauksessa nousee muutamaan sataan miljoonaan euroon, ja esimerkiksi yhden prosentin korkotuotto antaa näin muutaman miljoonan euron vuotuisen voiton. Hyvä niin.

Vanhanen olisi kuitenkin voinut kertoa myös sen, että me olemme Kreikan huonon talouden vuoksi sitoutuneet vahvistamaan IMF:n varoja summalla, jonka lasketaan olevan yli kolme miljardia euroa. Eduskunta käsitteli tätä sitoumusta viime torstaina ja tulee todennäköisesti hyväksymään sen heti pääsiäisen jälkeen.

Rahoja ei oteta suoraan valtionkassastamme, vaan ne otetaan Suomen Pankista. Vuosittainen korkotappio nousee tässä tapauksessa kymmeniin miljooniin euroihin, ja tästä suomalaisten veronmaksajien täytyy vastata. Pääministeri Vanhasen pitäisi tietää tämä ja kun hän kertoi miten Suomi hyötyy lainaamalla rahaa Kreikalle olisi hänen pitänyt myös tästä kertoa. Nyt syntyi ihan väärä kuva siitä mitä Kreikan holtiton taloudenpito suomalaisille merkitsee...
Nyt kun Kreikan valtio on konkurssissa niin taas menee SUOMALAISTEN VERONMAKSAJIEN RAHAA Kreikan pelastamiseen!!

Suomalaiset sanomalehtitoimittajat ja tv-uutistoimittajat ovat niin vammaisia, että eivät esitä tästä MITÄÄN kritiikkiä Suomen hallitukselle. Suomessa ei ole yhtäkään ammattitaitoista journalistia. YKSIKÄÄN suomalainen toimittaja ei tajua poliitikasta yhtään mitään.

Jos väitätte päinvastaista, antakaa yksikin esimerkki. Sanokaa yksikin toimittaja, jonka on esittänyt Vanhaselle jotain kriittisiä kysymyksiä veronmaksajien rahojen heittämisestä vessanpönttään. KETÄÄN ei kiinnosta. YKSIKÄÄN toimittaja ei ole osannut kysyä, että MIKSI HELVETISSÄ Suomen pääministeri heittää kolme miljardia euroa suomalaisten veronmaksajien rahoja vessanpönttöön. Yksikään toimittaja ei siis tiedä eikä tajua tästä asiasta YHTÄÄN MITÄÄN. Koko Suomessa ei ole YHTÄKÄÄN toimittajaa, joka osaisi tehdä työnsä. KAIKKI suomalaisten sanomalehtien ja tv-uutisten toimittajat ovat POIKKEUKSETTA täysin ammattitaidottomia. KUKAAN heistä ei tiedä eikä tajua politiikasta yhtään mitään.

Pääministeri Vanhanen ja valtiovarainministeri Katainen heittävät miljardikaupalla suomalaisten veronmaksajien rahoja kankkulan kaivoon eli jonkun banaanivaltion rikollisen hallituksen tekemien velkojen maksamiseen.

Ketään ei kiinnosta. Oppositio ei tiedä eikä tajua mistään mitään. Oppositiolla (SDP, Vas, PS, KD) ei ole sen vertaa järkeä päässä, että tajuaisivat tehdä välikysymyksen tästä suomalaisten veronmaksajien rahojen antamisesta banaanivaltion rikollisille.

Eduskunnassa ei ole yhtäkään kansanedustajaa, joka vastustaisi Suomen rahojen lahjoittamista kehitysmaiden poliittisille rikollisille. Saatana!!!

Ei kommentteja: