tiistaina, helmikuuta 01, 2011

Bolshevistista anarkiaa EgyptissäReuters:

Looters destroy mummies in Egyptian Museum
Sat Jan 29, 2011 1:56pm GMT

CAIRO Jan 29 (Reuters) - Looters broke into the Egyptian Museum during anti-government protests late on Friday and destroyed two Pharaonic mummies, Egypt's top archaeologist told state television.

The museum in central Cairo, which has the world's biggest collection of Pharaonic antiquities, is adjacent to the headquarters of the ruling National Democratic Party that protesters had earlier set ablaze. Flames were seen still pouring out of the party headquarters early on Saturday.

"I felt deeply sorry today when I came this morning to the Egyptian Museum and found that some had tried to raid the museum by force last night," Zahi Hawass, chairman of the Supreme Council of Antiquities, said on Saturday.

"Egyptian citizens tried to prevent them and were joined by the tourism police, but some (looters) managed to enter from above and they destroyed two of the mummies," he said.

He added looters had also ransacked the ticket office.

The two-storey museum, built in 1902, houses tens of thousands of objects in its galleries and storerooms, including most of the King Tutankhamen collection.


Egyptin meininki on ruvennut olemaan bolshevistista anarkiaa, siis "anarkiaa" kommarimielessä eli yleistä riehumista ja paikkojen hajottamista ja kamojen pöllimistä.

Saa nähdä, miten Suomen ym. Euroopan maiden vasemmisto reagoi tähän. Vasemmisto tunnetusti nuolee muslimien persettä ja kannattaa cheguevaralaista vallankumousromantiikkaa.

Jäämme odottelemaan, että Vasemmistonuoret ja Vihreät nuoret & opiskelijat ilmoittavat tukevansa Egyptin vallankumousta. Hehän varmaan toivoisivat Suomeenkin samanlaista väkivaltaista anarkiaa eli laitonta tilaa, jonka aikana hipit voisivat vapaasti pölliä kamaa kaupoista.


Suomessahan tällaista anarkobolshevikkimeininkiä on nähty mm. Vasemmistoliiton nykyisen puheenjohtajan Paavo Arhinmäen johtamien kuokkavierasmellakoiden aikana:

Hetken tilannetta tarkkailtuaan eräät mielenosoittajat yrittivät kaataa mellakka-aidat. Aidat saatiin kaatumaan, mutta tiukka joukkojenhallintapoliisien rivistö vahvistettuna ratsupoliiseilla oli liikaa kylmän kangistamille kuokkavieraille. Muutamia tappeluita puhkesi lähinnä mielenosoittajien keskuudessa ja joitakin pulloja lensi poliiseja kohti. Kuitenkin oli mielenosoittajien keskuudessa aistittavissa pienoinen pettymyksen henki. Poliisi oli vain yksinkertaisesti liian voimakas ja mielenosoittajien rivit liian harvat. Huolimatta muutaman kymmenen ihmisen paikoitellen väkivaltaisestakin käytöksestä, suurin osa kuokkavieraista ei kuitenkaan ollut aikeissa kaataa aitoja tai häiritä taksikuljetuksia, vaan he tyytyivät tarkkailemaan tilannetta agressiivisimpien, usein humaltuneiden, henkilöiden selustasta.

Kaiken kaikkiaan kuokkavierasmielenosoitus oli voitto poliisille, joka pystyi pitämään rauhan Helsingin kaduilla. Tapahtuma oli kuitenkin pettymys mielenosoittajille, mutta myös medialle, jonka edustajia oli paikalla huomattavan paljon salamavalot räpsyen. Tämän vuoden kuokkavierasmielenosoituksesta ei tullut aikaisempien vuosien tapaan väkivaltaista mellakkaa, josta olisi voitu puhua vielä pitkään.


Lisäksi Arhinmäen ja Sinnemäen aatetoverit eli ns. prekaarit eli anarkobolshevikit ovat järjestäneet Mayday-nimisiä mellakoita, joiden yhteydessä he mm. polttivat VR:n makasiinit:

Vappuna 2005 Suomessa pidettiin ensimmäiset eurooppalaisen esikuvan mukaiset prekariaatin EuroMayDay-tapahtumat Helsingissä ja Jyväskylässä. Tapahtumaa oli järjestämässä työn epävarmistumista vastustava Prekariaatti.org-verkosto. Vappuaattona Helsingissä järjestetyssä EuroMayDay-mielenosoituskulkueessa osallistujia tunkeutui alkoholi- ja vaateliikkeisiin varastaen niistä tavaraa tarkoituksenaan kertomansa mukaan kritisoida yksityistä omistamista.

Tämä herätti laajaa arvostelua muun muassa netin keskustelupalstoilla ja yleisönosastoissa. Julkisessa keskustelussa monien mielestä pätkätyöläisten ja muidenkin työläisten edunvalvontaa vaikeuttaa, jos varastelijat tahraavat tilapäistön asian maineen. Prekariaatti.org-verkoston nettisivustolla tapahtumaa kuitenkin pidettiin onnistuneena.

Vappuaattona 2006 Helsingissä järjestetyssä EuroMayDay-mielenosoituskulkueessa oli järjestäjien mukaan noin 1 500 osanottajaa. Kulkue sujui aluksi rauhallisesti, mutta sen edetessä jotkut tapahtumaan osallistuneet nuoret heittelivät mielenosoituksessa pulloja ja rikkoivat kauppojen ikkunoita. Jotkut osallistujat myös maalasivat tageja rakennusten seiniin.

Myöhemmin samana iltana osa kulkueen ihmisistä siirtyi VR:n makasiineille, jossa rakennuksen edustalle jätetystä rojusta koottiin kokko. Palokunta saapui paikalle ennen puoltayötä, jolloin osa paikalla olleista nuorista yritti estää tulen sammuttamista.

Tällöin mellakkapoliisi puuttui asiaan ja mielenosoittajien ja poliisin välille syntyi kahakka (mellakka). Palomiehet avustivat poliisia suuntaamalla paloletkujen suihkun kohti mielenosoittajia. Lehtitietojen mukaan useita poliiseja vahingoittui heitä kohti heitetyistä kivistä ja pulloista lievästi, mutta kukaan ei tarvinnut sairaalahoitoa. 17 nuorta otettiin kiinni.

Poliisin mukaan heitä oli syytä epäillä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja törkeän tuhotyön yrityksestä henkilöstä riippuen. Rähinöihin yllyttänyt varsinainen ydinjoukko pääsi kuitenkin poliisilta sen oman ilmoituksen mukaan karkuun.

Poliisi ja palokunta saapuivat paikalle uudelleen aamuyöstä, jolloin liekkeihin heitettiin myös, voimakkaasti päihtyneiden juhlijoiden toimesta, 11-kiloinen nestekaasupullo. Palokunta sammutti kokon ja teki kaasupullon vaarattomaksi.

Maanantaina 1. toukokuuta 2006 makasiinien alueelta löytyi poliisin mukaan kymmenkunta käyttämätöntä polttopulloa.
(lihavoinnit M. Ellilä)Tämä prekariaatin riehuminen eli rikollisjoukon tekemät systemaattiset myymälävarkaudet, seinientöhrimiset, tuhopoltot ja hyökkäykset poliisin ja palokunnan kimppuun olivat juuri sitä bolshevikkien anarkismia, josta olen kirjoittanut:

Mannerheim sanoi muistelmissaan pitävänsä bolshevismia anarkismina. Olen taipuvainen yhtymään hänen näkemykseensä sikäli, kun anarkismilla tarkoitetaan anarkokommunismia.

Useimmat anarkisteiksi itseään kutsuvat ovat anarkokommunisteja eli loputonta terroria kannattavia bolshevikkeja. Melkein mikä tahansa lainalainen yhteiskuntajärjestys on parempi kuin bolshevistinen väkivaltainen anarkia.

Juuri tällaista väkivaltaista bolshevistista anarkiaa pitää suurimpana ihanteenaan Akuliina Saarikoski, joka haluaa Suomeen kehitysmaiden tyylisiä väkivaltaisia konflikteja:

Akuliina Saarikoski pohtii, kaivattaisiinko Suomessakin konfliktia.

Kasvoin lapsuuteni ulkomailla ja opin kunnioittamaan konfliktia. Näin Neuvostoliiton romahtavan laskien tankkeja parvekkeelta ja Jerusalemissa arabipojat heittivät minua lumipalloilla, joissa oli kiviä sisällä. Konflikti kertoi aina muutoksesta.


Jäämme odottelemaan, että Akuliina Saarikoski ilmoittaa toivovansa Egyptin anarkian leviämistä Suomeen.

Akuliina Saarikoskihan on Ylen radiokolumnisti, joten hänen bolshevikkipropagandalleen annetaan siis julkisuutta suomalaisten veronmaksajien rahoilla. Tästä jälleen näemme, että Suomen poliittiset vallanpitäjät ovat kusipäisiä rikollisia. Muutenhan ei olisi mahdollista, että Akuliinan Saarikosken kaltaista väkivaltaa kannattavaa bolshevikkia tuettaisiin veronmaksajien rahoista.

Suomalaisten veronmaksajien rahoilla pyörivä Yle ja sitä johtavat poliitikot, mm. Kimmo Sasi ja Päivi Lipponen, siis huutavat kansalle:
- Eteenpäin Akuliina Saarikosken viitoittamalla tiellä!
- Egyptin tie on meidänkin tiemme!6 kommenttia:

Tiedemies kirjoitti...

Yksityis- ja muunkin omaisuuden tuhoaminen on tietenkin täysin perseestä, mutta Egyptiä hallitsee presidentti, joka on päässyt valtaan väkivallalla uhkaamalla ja vaalivilpillä, ja joka kähmii ja kavaltaa kansalaisten rahoja vuosittain moninkertaisesti enemmän kuin mitä nämä väkijoukot ovat tehneet vahinkoa.

Aamun radiouutisten mukaan iso osa ihmisistä on lähtenyt kaduille rautaputkin ja lapioin aseistautuneena suojelemaan kauppoja ja koteja näiltä ryöstelijöiltä. Presidentin eroa vaativat tahot eivät todennäköisesti ole näiden ryöstelyiden takana, vaan aivan tavallinen rikollinen paskasakki, joka lähtee sekoilemaan, koska poliisit on komennettu kotiin hallitsevan presidentin määräyksellä.

Anarakiaa lietsoo Egyptissä lähinnä ihannoimasi diktaattori Mubarakin kannattajajoukko.

Ei sillä, on melko todennäköisetä, että tavallisten kansalaisten oppositio murskataan Mubarakin eron jälkeen kuitenkin, ja valtaan astuvat islamistit.

Mikko Ellilä kirjoitti...


"Anarkiaa lietsoo Egyptissä lähinnä ihannoimasi diktaattori Mubarakin kannattajajoukko."


En ole ihannoinut Mubarakia millään tavalla. Mene muualle nussimaan olkinukkeasi.

Methadon kirjoitti...

Todennäköisesti false flag - Ainakin yksi sellainen on jo ollut.

Tiedemies kirjoitti...

Minusta ei ole mitenkään outo tulkinta, että tekstilläsi puolustat Mubarakin hallintoa kansannousua vastaan. Tekstistäsi ei käy mitenkään ilmi, että olisit mitään muuta mieltä kuin että se, että Mubarakin eroa vaativat mielenosoittajat ovat bolshevikkejä ja anarkisteja. Eli että ihannoit Mubarakia.

Jos et ole tätä mieltä, niin miksi et mainitse että tämä ei ole tarkoituksesi. Minusta tekstisi näyttää siltä, että kaikenmaailman paskäläävädiktaattoreja vastaan mielenosoittaminen on väärin.

Ihmettelin tätä. Olisi ollut aivan riittävää todeta, että et ole sitä mieltä. Vieläkään minulle ei käynyt selväksi, oletko vai etkö ole sitä mieltä, että Mubarakin eron vaatiminen on bolshevismiä.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Voi vittu. Vastustan tietysti Mubarakia, kuten muitakin diktaattoreita. Se ei tarkoita, että hyväksyisin talojen ja autojen polttamiset ja kauppojen ryöstelyt jne.

Vastaavasti voin haukkua esim. Venäjän bolshevikkejä eikä sekään ole kannanotto tsaarin puolesta.

Toivottavasti asia tuli nyt vihdoin selväksi.

Tiedemies kirjoitti...

Asia tuli kyllä selväksi, mutta en silti ihan ymmärrä, mitä ajat takaa. Jos hallinto menettää legitimiteettinsä, kun kansalaiset eivät halua totella, niin joskus käy niin, että poliisikoneisto jne. lakkaa hetkeksi toimimasta.

Tällöin jotkut opportunistit rikkovat ja ryöstävät. Tämä ei rajoitu Afrikkaan tai muuhun paskaläävään. Kun Montrealin poliisi meni lakkoon vuonna 1969, paikalliset taksiyrittäjät kävivät lentokenttäkuljetuksia hallitsevan yrityksen omaisuuden kimppuun, pankkeja ryösteltiin jne. Kanadan hallinto ei 1969 ollut mikään kleptokraattinen sontaläjä, niinkuin Egyptin hallinto nyt.

Egyptin hallitus määräsi viime viikolla hetkeksi poliisit pois kaduilta. Se siis tiesi, että näin tulee tapahtumaan. Se siis aiheutti nämä ryöstelyt. Ryöstelyn ja paikkojen särkemisen taustalla oli siis Mubarakin hallinto, joka haki tästä todennäköisesti tekosyytä tukahduttaa mielenilmaukset väkivalloin.

Tekstistäsi saa minusta hyvin erilaisen kuvan. Aivan erityisesti siitä saa sellaisen käsityksen, että kaikki mielenosoitukset jne. olisivat tällaista anarkian lietsomista. Käsitys voi tietenkin olla väärä, ja voi täysin olla niin, ettet sellaista tarkoittanut sanoa.