keskiviikkona, heinäkuuta 19, 2006

Vapaa-ajattelijat tekivät rikosilmoituksen Raamatusta

Kai tätä täytyy täälläkin mainostaa.


Vapaa-ajattelijat tekivät rikosilmoituksen Raamatusta


Vapaa-ajattelijain liiton mukaan Raamattu sisältää kiihotusta kansanryhmää vastaan. Liitto on tehnyt rikosilmoituksen Suomen evankelis-luterilaisesta kirkosta, jonka nettisivustolla Raamattu on kokonaisuudessaan.

Lainvastainen jae Vapaa-ajattelijoiden mielestä on Psalmi 53:2, jonka se katsoo kohdistuvan ateisteja vastaan. Psalmissa sanotaan: "Mieletön se, joka ajattelee: 'Ei Jumalaa ole.' Turmeltuneita ovat ne, jotka näin ajattelevat, inhottavia heidän tekonsa. Kukaan heistä ei tee hyvää."

Vapaa-ajattelijain liiton mielestä tämä solvaa ja panettelee yhtä kansanryhmää, ateisteja. Rikoslain mukaan kiihotus kansanryhmää kohtaan voi kohdistua uskonnolliseen ryhmään tai sellaiseen rinnastuvaan kansanryhmään.
- Ateistit ovat selvästi tässä tapauksessa uskonnolliseen ryhmään rinnastettavissa, liitto toteaa.

Aiemmin Vapaa-ajattelijain liiton verkkosivuillaan julkaisemista pilakuvista tehtiin rikosilmoitus. Keväällä 2005 valtakunnansyyttäjä antoi kaksi ratkaisua, joissa todettiin, että katolista kirkkoa ja mormonikirkkoa vastaan esitetyt väitteet olivat sallittua kritiikkiä.


Vapausfoorumilta:


From: Jussi Rautio
Date: Wed, Jul 19 2006 10:45 am

Olisi mielenkiintoista nähdä, uskaltaisivatko vapaa-ajattelijat (tai joku muu)
tehdä rikosilmoituksen myös Koraanista (vastaava kohta löytyy ihan varmasti) ja
minkälainen monikulttuurisuuspommi siitä seuraisi...

3 kommenttia:

roskaposti kirjoitti...

omituista, että Vapaa-ajattelijat ei löytäny raamatusta sitä kohtaa, jossa käsketään kivittämään ateistit (uskonnottomat) hengiltä.

o.h.i.a.l kirjoitti...

hehe, raamattu tosiaan kiihottaa paitsi uskonnottomia niin myös vääräuskoisia (vt) ja juutalaisia (ut apostolit) kohtaan siellä sun täällä. eipä siinä voi mitään haastaa kun koko kirja on kuin South Parkin jaksot joissa pilkataan kaikkia tasapuolisesti. tosin South Park ei kehota syrjimään ja tappamaan erilaisia ihmisiä. :)

Pertti Lindeman kirjoitti...

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239562-tein-poliisille-rikosilmoituksen-raamatun-ja-koraanin-teksteista