keskiviikkona, kesäkuuta 23, 2010

Pääministeri Mari Kiviniemi näkee politiikan vain henkilökohtaisena uranaan


MTV3:

Kiviniemi: Tuntuu erittäin upealta

Suomen uusi pääministeri Mari Kiviniemi on hyvin onnellinen nainen.

- Tuntuu erittäin upealta, pääministeri kertoo tuoreeltaan MTV:n toimittajalle Eeva Lehtimäelle.

Kiviniemen mukaan kaikkein suurin huippuhetki on lasten syntymä ja naimisiinmeno, mutta kyllä pääministeriksi tulokin tuntuu hyvältä.

- Kyllä tämä ammatillisessa mielessä ja uran osalta on totta kai ykkösluokkaa.
Kiviniemi puhuu pääministerin tehtävästä osana omaa urakehitystään. Kiviniemen mielestä pääministerinä toimiminen ei siis ole mikään poliittinen luottamustehtävä, jossa on tarkoitus hoitaa koko yhteiskunnan asioita.

Kiviniemi ei osaa ajatella yhteiskunnallisella tasolla. Kiviniemi on politiikassa vain tekemässä omaa henkilökohtaista uraa. Hänellä ei ole mitään käsitystä yhteiskuntamme ongelmista ja niiden hoitamisesta.

4 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Kiviniemi on taustaltaan poliittinen broileri, mutta tässä hän ei poikkea mitenkään muista suurten puolueiden johtajista. Kaikilta puuttuu lähes täysin kokemus oikeasta työelämästä eli heillä ei ole kosketuspintaa tavallisen ihmisen arkeen tai elinkeinotoimintaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mutta ettekös te libertaristit aina sano, että olemassa on vain omia etujaan ajavia yksilöitä ja että yhteiskunnan edusta puhuminen on mieletöntä?

Mikko Ellilä kirjoitti...

Libertaristit kannattavat joko yövartijavaltiota tai anarkokapitalismia. Niin kauan kuin on olemassa näistä ideaaleista poikkeava valtio, libertaristit pitävät yhteiskunnan edun mukaisena ja yksilöiden etujen mukaisena valtion muuttamista näiden ideaalien suuntaan. Yhteiskunta koostuu yksilöistä, joten yhteiskunnan etu on yhtä kuin yksilöiden etu.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Mari Kiviniemi ei tietenkään ole libertaristi. Hän on kuitenkin poliitikko, joten hänellä pitäisi olla näkemyksiä nimenomaan poliittisista asioista eli yhteiskunnallisesta päätöksenteosta. Hän ei kuitenkaan näe pääministerin virkaa yhteiskunnallisena tehtävänä, vaan omana henkilökohtaisena uravalintanaan. Tämä ei ole libertaristinen asenne, vaan politiikasta mitään tajuamattoman idiootin epäpoliittinen asenne.