lauantaina, syyskuuta 11, 2010

Arja Alho on kommunisti


Arja Alho:

11.9. Allendelle, yhteiselle maailmalle ja vasemmiston lipulle!

11.9.1973 murhattiin Chilen presidentti Salvador Allende.

Muutamaa päivää myöhemmin olin Lahden Urheilutalolla konsertissa, jossa Agit Prop esitti Eero Ojasen säveltämän ja Matti Rossin sanoittaman "Allendelle". Me itkimme kaikki.

Allendelle ei ole menettänyt vuosikymmenten aikana puhuttelevuudestaan mitään. Sinikka Sokka ja Monna Kamu laulavat levytyksessä ehkä hiukan liian kovaa. Kaipaan samaa herkkyyttä kuin mitä Pekka Aarnion ja Martti Launiksen esityksessä on.

Mutta toisaalta. Allendelle on myös taistelulaulu. Sillä eihän vasemmistolainen unelma muuttaa demokraattisesti yhteiskuntaa sosiaalisesti oikeudenmukaiseksi kuollut, vaikka Allende kuoli. Lahdessa ihmiset nousivat seisomaan ja nostivat nyrkkiin puristetun käden merkiksi. Kysyn tänään itseltäni olenko luovuttanut? Onko minulla enää voimia?

http://www.youtube.com/watch?v=RbQc3FqUNyc


Arja Alho siis ihailee Allendea ja haluaa taistella Allenden edustaman "unelman" eli kommunistisen utopian puolesta.3 kommenttia:

Imulippo kirjoitti...

Kommunismi voi kyllä tuottaa vapaaehtoisuuteen perustuvana parhaan tuloksen ihmisryhmän jäsenten tyytyväisyydellä mitattuna. Ongelma vain on siinä, että käytännössä Toverit eivät ole tavanneet kysellä toveriensa halukkuutta sitoutua kollektivismiin individualismin kustannuksella.

Kommunismi ei voi toimia miljoonapäisen kansan hallintomallina koska enemmistö haluaa luonnostaan olla mahdollisimman vapaita rajoitteista mutta miksipä ei jossain kooltaan ja diversiteetiltään pienessä kyläyhteisössä.

Arja Alhohan sanoi joskus: "lopettakaa itkeminen islamin hyökyaallosta ja opetelkaa uimaan". Jaksaa hymyilyttää vieläkin :)

arja kirjoitti...

Chilen presidentti Salvador Allende murhattiin 11.9.1973 sotilasvallankaaappauksen yhteydessä, jota johti Augusto Pinochet. Pinochet tuli tunnetuksi paitsi diktaattorina myös ihmisoikeuksien loukkaajana.

Allende ei ollut kommnunisti. Hän oli sosialisti. Hän ei uskonut minkäänlaiseen diktatuuriin. Allende valittiin presidentiksi aivan normaaleissa kansanvaltaisessa vaalissa.

Minä en ole ollut enkä ole kommunisti. Sitävastoin olen ollut ja olen sosialisti.Perustan tämän aatteeni demokraattisen vaikuttamisen periaatteelle. En voi hyväksyä kenenkään poliitikon saati muutoinkaan ihmisten murhaamista.

Mahti kirjoitti...

"Democracy is the road to socialism." Karl Marx

"The goal of socialism is communism." Vladimir Lenin

"Every Communist must grasp the truth: Political power grows out of the barrel of a gun." Mao Zedong