torstaina, huhtikuuta 07, 2011

Katainen ja Kiviniemi kaatavat TAAS LISÄÄ Suomen rahoja kankkulan kaivoon

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Mari Kiviniemi, joka työkseen varastaa miljardikaupalla suomalaisten rahoja antaakseen niitä ulkomaisille hallituksille ja niitä rahoittaneille pankeilleKokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen, joka työkseen varastaa miljardikaupalla suomalaisten rahoja antaakseen niitä ulkomaisille hallituksille ja niitä rahoittaneille pankeilleHS:

Katainen: Suomen vastuut Portugali-paketissa 1,2 miljardin luokkaa

7.4.2011 15:10 | Päivitetty: 7.4.2011 15:35

Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok) mukaan Suomen takausvastuut Portu

gali-paketissa ovat ehkä 1,2 miljardin luokkaa. Summa saattaa Kataisen mukaan kuitenkin vielä muuttua.

Portugali-päätöksessä ei ole kyse siitä, että Suomi olisi myöntämässä varsinaisesti uusia takauksia. Sen sijaan Portugali on saamassa tukea niin sanotusta väliaikaisesta kriisirahastosta, jonka koosta on jo päätetty.

Pääministeri Mari Kiviniemen (kesk) mukaan Portugalin rahoitusohjelman käsitt

ely jää Suomessa seuraavalle eduskunnalle. Asian valmistelu vie Kiviniemen mukaan muutamia viikkoja.

Kiviniemi arvioi, että nykyhallitus joutuu esittelemään Portugali-paketin uudelle eduskunnalle toimitusministeriönä. Hän pitää tilannetta jossain määrin erikoisena, mutta muistuttaa, että vastuu on kannettava kaikissa tilanteissa.

Kataisen ja Kiviniemen mukaan Portugalin talouden sopeuttamisohjelmasta tulee erittäin tiukka.

"Sen pitää olla tiukempi kuin se, joka Portugalin parlamentissa kaatui", Kiviniemi korosti.

Kiviniemen mukaan Euroopassa on yhä rahoitusmarkkinoiden epävarmuutta, joka voi pahimmillaan johtaa samantyyppisiin ketjureaktioihin kuin 2008 ja 2009. Siihen ei pääministerin mukaan Euroopalla ja Suomella ole varaa.

Kun Portugalin virallinen pyyntö tulee, EU ja Kansainvälinen valuuttarahasto IMF alkavat valmistella sopeutusohjelmaa ja rahoituspakettia. Päätökset tehdään euroryhmässä.

Pääoppositiopuolue Sdp:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen vaatii hallitukselta välitöntä suunnanmuutosta euroalueen kriisimaiden tukemisessa.

Urpilaisen mukaan pankit ja sijoittajat on vihdoin saatava vastu

useen rahoituskriisistä, jonka osasyynä on näiden oma riskinotto. Hänen mukaansa Portugalin tukeminen ei ole hyväksyttävää, jos pankkien ja sijoittajien vastuu ei toteudu.

Sdp on vastustanut myös aiempia, Kreikalle ja Irlannille myönnettyjä tukipaketteja samalla perusteella.

Portugalin tarvitseman hätälainan määrä nousee todennäköisesti noin 60–80 miljardiin euroon, uutistoimisto Reuters kertoo EU-lähteisiin vedoten.

Katainen ja Kiviniemi ovat maanpettureita.

Katainen ja Kiviniemi eivät tee mitään muuta kuin antavat Suomen rahoja toisille valtioille (Kreikalle, Irlannille, Portugalille, kohtapuoleen varmaan Espanjalle, Italialle jne.) ja niitä rahoittaneille brittiläisille, saksalaisille ja ranskalaisille pankeille.

Katainen ja Kiviniemi ovat banaanivaltioita hallitsevien korruptoituneiden rikollisten ja pankkiirigangsterien asialla.

Katainen ja Kiviniemi ovat suomalaisten veronmaksajien ja ylipäätään kaikkien suomalaisten pahimpia vihollisia.
Ei kommentteja: