perjantaina, huhtikuuta 08, 2011

Kokoomus ei ymmärrä eroa yksityisen ja julkisen sektorin välillä


Elina Lepomäki, Kokoomuksen kansanedustajaehdokas
Kokoomuksen kansanedustajaehdokas Elina Lepomäki hommaforumilla selittämässä, että julkisella sektorilla ei ole päteviä ihmisiä töissä:

Missä ovat julkisen sektorin huippujohtajat? Jos siellä niitä olisi, meillä tuskin olisi niin paljon tehottomuutta ja hallintoa.

Syy julkisen sektorin tehottomuuteen ei ole se, että siellä on vääriä ihmisiä töissä.

Julkinen sektori on inherentisti, systemaattisesti, rakenteellisesti erilainen kuin yksityinen sektori.

Yksityiset yritykset toimivat kannattavuusperiaatteella. Jos yksityinen yritys tuottaa tappiota, se menee konkurssiin.

Julkinen sektori ei edes pyri tuottamaan voittoa. Julkinen sektori toimii verovaroilla, jotka on revitty ihmisten selkänahasta valtion väkivaltakoneiston voimin. Julkinen sektori siis kuluttaa rahoja, joita kukaan ei ole sille vapaaehtoisesti antanut. Julkisen sektorin rahanansaintamalli perustuu pakkovaltaan.

Tässä on ero. Yksityinen yritys tienaa rahaa myymällä sellaisia tuotteita, joista asiakkaat ovat valmiita maksamaan. Julkisen sektorin ei tarvitse myydä mitään. Julkisen sektorin ei tarvitse miellyttää asiakkaitaan.

Kokoomuksen kansanedustajaehdokas Elina Lepomäki osoittaa totaalisen tietämättömyytensä talousasioista puhumalla julkisen sektorin tehottomuudesta pelkkänä johtajuuskysymyksenä, tajuamatta lainkaan yksityisen sektorin ja julkisen sektorin perustavanlaatuista eroa.

Kokoomus ei ymmärrä eroa yksityisen ja julkisen sektorin välillä.

2 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Jep jep, jos sanon että huonotkin johtajat aiheuttavat tehottomuutta, tuskin tarkoitan että koko julkisen sektorin tehottomuus johtuu huonosta johtamisesta? Logiikkasi ei oikein aukea. Jos lukee blogiani, omilla sivuillani (suosittelen sitä muutenkin lähteeksi minuun tutustumiseen Hommaforumin keskustelupalstan sijaan...), niin huomannee etten ole suuri julkisen sektorin ystävä. Näin klasisena liberaalina olisin päinvastoin ajamassa sitä hyvin merkittäviltä osin alas. Elina Lepomäki

Methadon kirjoitti...

Erinomainen näyte siitä, miksi liber(taari/li)t suhtautuvat Ellilään siten kuten he suhtautuvatkin.