maanantaina, huhtikuuta 11, 2011

Ruotsalainen suvaitsevaisto kauhistelee, että Suomessa joku loukkaa muslimeja

Ruotsin suurimman iltapäivälehden Expressenin pääkirjoitus:
Eric Erfors: Stackars Suomi


En ärkepopulist som möjlig statsminister? Stackars Finland.

I Sverige har också märkliga ting inträffat. SD nekades att delta i SVT:s partiledardebatt, trots att opinionsmätningarna entydigt pekade på att de skulle komma in i riksdagen.
Yle har tagit ett korrekt beslut: Soino ska i mars få vara med i en debatt mellan "statsministerkandidaterna".
Sannfinländarna är tveklöst Finlands mest invandringskritiska parti, men de kan inte direktöversätts som Sverigedemokrater.
Partiet är sprunget ur en traditionell finländsk populism och är en arvtagare till det Landsbygdsparti som gick i konkurs 1995.
I en intervju i Hufvudstadsbladet har Soino berättat om hur Sannfinländarna grundades. I en stuga i Saarijärvi bastade han och några vänner. "Vi sänkte väl en och annan öl också. Och kom fram till att Finland även i fortsättningen behöver ett populistiskt parti."
Soino är katolik och i religionsfrihetens namn försöker han bromsa de islamofober som ryms i hans parti samt de i ungdomsförbundet som söker samarbete med Sverigedemokraternas ungdomsförbund.
Tokstollarna finns runt om i partiet. En riksdagskandidat har dömts för hets mot folkgrupp efter ha kallat islam "en pedofilreligion". Fler står på åtalslistan.
Ruotsalainen suvaitsevainen sanomalehdistö siis kannattaa islamia kritisoineiden ihmisten tuomitsemista rikosoikeudellisiin rangaistuksiin.

Ruotsissakaan media ei siis tajua sananvapaudesta mitään.

Ei kommentteja: