torstaina, tammikuuta 19, 2012

Janne Gallen-Kallela-Sirénin jääviydestäHelsingin kaupungin taidemuseon johtaja Janne Gallen-Kallela-SirénHelsingin kaupungin taidemuseon johtaja Janne Gallen-Kallela-Sirén, joka johti Guggenheim-museon perustamista "selvittänyttä" työryhmää, kuuluu Guggenheim-säätiön jäsenen omistaman yrityksen hallitukseen.

Lisäksi hänen vaimonsa on tämän yrityksen työntekijä, eli Guggenheim-säätiön jäsen on Guggenheim-"selvityksen" laatijan puolison työnantaja!

Silti Helsingin kaupunginlakimies Sami Sarvilinnan mielestä tämä Janne Gallen-Kallela-Sirén EI ole jäävi "selvittämään" Guggenheim-museon perustamista Helsinkiin. Miten tämä on mahdollista?

HS:

Gallen-Kallela-Sirénin puoliso työskentelee Ekoportissa

Guggenheimin säätiön hallituksen suomalaisjäsen kuuluu Ekoportin omistajiin.

17.1.2012

Helsingin taidemuseon johtajan ja Guggenheim-hankkeen puuhamiehen Janne Gallen-Kallela-Sirénin puoliso työskentelee tiedottajan äitiyslomasijaisena Ekoport-yrityksessä, jonka omistajiin kuuluu Guggenheimin säätiön hallituksen suomalaisjäsen Carl Gustaf Ehrnrooth.

Gallen-Kallela-Sirén itse kuuluu polttoainetta laivojen öljypilssivesistä valmistavan Ekoportin hallitukseen. HS kertoi asiasta sunnuntaina.

Helsingin kaupunginlakimies Sami Sarvilinna laati maanantaina muistion, jonka mukaan Gallen-Kallela-Sirén ei ole esteellinen Guggenheim-hankkeessa, sillä Ekoportin toimiala ei liity Helsingin taidemuseoon tai Guggenheim-hankkeeseen.

"Hän ei osallistu muodolliseen päätöksentekoon kysymyksessä. Hänen tai hänen puolisonsa asemalla ei ole juridista merkitystä hänen esteellisyyttään arvioitaessa", Sarvilinna sanoo.

Helsingin apulaiskaupunginjohtajan Tuula Haataisen mukaan "tällä hetkellä ei ole mitään esteellisyysongelmaa. Jatko pitää arvioida erikseen".

Hallinto-oikeuden professorin Olli Mäenpään mukaan yhtiön toimialalla ei ole sinänsä väliä esteellisyyttä arvioitaessa: "Sillä voi olla merkitystä, että Gallen-Kallela-Sirénin ja hänen vaimonsa yhteydet Guggenheimin hallituksen jäseneen ovat ilmeisesti aika läheiset. Siitä on vain yhtenä viitteenä Ekoport ja siihen liittyvät kytkennät."

Ekoportin liikevaihto on noin miljoona euroa. Ehrnrooth omistaa yrityksestä noin kolmanneksen.


(lihavointi ja kursivointi M. Ellilä)Ei kommentteja: