maanantaina, tammikuuta 23, 2012

Pekka Haavisto ei ole liberaali


Yle:

Suomen seuraava presidentti on joko konservatiivi tai liberaali

julkaistu
tänään 23.1. klo 08:46, päivitetty tänään 23.1. klo 11:23

Presidentinvaalien toisesta kierroksesta tulee konservatiivien ja liberaalien välinen taisto, ennakoi politiikan tutkija Ville Pernaa. Ylen Aamu-tv:ssä vierailleen Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtajan mukaan Mäntyniemeen marssii se, joka saa työläisten sympatiat puolelleen.

Toisella kierroksella äänestäjä ei tällä kerralla valitse oikeiston ja vasemmiston väliltä, vaan tilanne on ennennäkemätön presidentinvaalien historiassa.

- Kakkoskierroksella ei ole puhdasta porvari vastaan sosialisti -asetelmaa. Nyt taistellaan työläisten sielusta, sillä kummatkaan, Sauli Niinistö (kok.) ja Pekka Haavisto (vihr.), eivät ole työväestöön samastuvia ehdokkaita, Pernaa analysoi.

Ensimmäisen kierroksen perusteella Niinistö ja Haavisto ovat Eurooppa-asioissa samanmielisiä, mutta aatemaailmaltaan ehdokkaat eroavat toisistaan.

- Niinistö on porvari ja konservatiivisempi. Kaupunkilaiset, liberaalit, vihreät ja suvaitsevaisuuden nimeen vannovat asettuvat puolestaan Haaviston taakse.
Haavisto ei ole liberaali. Haavistohan kannattaa "vihapuheeseen" eli maahanmuuttokriittisyyteen "puuttumista" eli ihmisten poliittisten mielipiteiden sensurointia rikosoikeudellisten rangaistusten uhalla. Ihminen, joka kannattaa SENSUURIA, ei ole liberaali.


2 kommenttia:

roskaposti kirjoitti...

sana "liberaali" on myös adjektiivi, joka ei sinänsä kerro kuinka liberaalista on kyse. Kyllä jostakin ihmisestä voi sanoa, että hän on älykäs vaikka olisikin vain jonkin verran normaalia älykkäämpi. Samaan tapaan voi sanoa, että joku on liberaali

whiic kirjoitti...

Vähän on absoluuttinen "liberaali" vs "ei-liberaali"-käsitys. On se Haavisto silti selkeästi liberaalimpi.

Mikä on Haaviston kanta sensuuriin, tekisi toki mieli tietää tarkemminkin, mutta uskon, että Niinistö ei ole sen vahvemmin sensuurin vastustaja, tai sen uskalla sen suoremmin puolustaa ihmisen oikeutta ns. "vihapuheeseen".