perjantaina, syyskuuta 06, 2002


SAK on tunnetusti vastustanut EU:n jäseniksi kohta tulevien Itä-Euroopan maiden kansalaisten pääsyä EU:n yhteisille työmarkkinoille. Erityisen huolissaan SAK on tietysti ollut Viron EU-jäsenyydestä ja virolaisten vapaasta muutosta Suomeen ja tulemisesta Suomen työmarkkinoille. Nykyisinhän EU:n ulkopuolisten maiden kansalaisten oleskelu EU:ssa ja työssäkäynti EU:n alueella on luvanvaraista eikä oleskelulupia ja työlupia myönnetä kovin helposti. SAK haluaa, että vielä EU:n laajennuttuakaan ei päästetä uusien jäsenmaiden kansalaisia vanhojen jäsenmaiden työmarkkinoille.

Tässä asiassa SAK on täsmälleen samoilla linjoilla kuin Tanskan kuuluisa ksenofobinen puolue Dansk Folkeparti, jonka puheenjohtaja Pia Kjærsgaard on mainittu erikseen nimeltä globalisaation vastustajien joukossa Defensin vetoomuksessa avoimemman maailman puolesta.

En viitsisi toistaa itseäni, mutta sosialismi, fasismi, natsismi ja kommunismi ovat yhtä ja samaa anti-individualistista öykkäröintiä. Esim. Ranskan Kansallisen rintaman
johtaja Jean-Marie Le Pen edusti täsmälleen samaa globalisaation ja kapitalismin vastaista ideologiaa kuin tunnettu kommunistijärjestö Attac. Ei ole sattumaa, että Defensin em. vetoomuksessa mainitaan samassa globalisaation vastustajien joukossa Le Pen, Kjærsgaard, Attacin puheenjohtajan Bernard Cassenin eksplisiittisesti tukema juutalaisvastainen agitaattori José Bové ja Attacin perustaja Ignacio Ramonet.

Ei kommentteja: