keskiviikkona, tammikuuta 25, 2006

Punaisesta langasta

Tastula: "jos joku rikastuu, niin eihän se ole keneltäkään pois?"

Halonen: "Aina se on joltakin pois. Se on yhteisestä kassasta pois."

Kuinka joku voi olla noin pihalla? Jos TV:n katselun sijaan päätän maalata taulun, olen yhtä taulua rikkaampi eikä se todellakaan ollut keltään pois. Nollasumma-ajatteluun on helppo sortua, jos on ihan täysi vähis. Ei mikään ihme, että järjenkäyttö ja tiede ei ole pop näiden ihmisten joukossa, kun on totuttu, että omat käsitykset elämästä ja universumista voi olla aika pahastikin ristiriitaisia todellisuuden kanssa.

Anteeksi tämä purkaus.

2 kommenttia:

MSandt kirjoitti...

Roskaposti - silloin sitä menetettyä rahamäärää ei ole riistetty keneltäkään. Voittoja voi karttua vähemmän, tai ei ollenkaan, mutta kukaan ei ole tulossa kotiisi hakemaan rahojasi muille jaettavaksi (ellet sitten ole veloissa, jolloin osa rahoistasi kuuluu velkojalle). Firmathan eivät väkivalloin revi rahojaan ihmisiltä, vaan tarjoavat ihmisille näiden halajamia palveluita.

Mikko Särelä kirjoitti...

Eihän se ole mikään ihme, että Halonen on tuota mieltä. Hänhän on ihka aito poliittinen broileri, joka ei ole koskaan elämässään tehnyt mitään tuottavaa työtä. Tuskin kykenee edes mielessään kuvittelemaan sitä, että joku sellaista tekisi.