torstaina, maaliskuuta 02, 2006

Kristityt vaativat kristinuskon arvostelun sensurointia, koska islamin arvostelukin on kielletty

Tätä se nyt sitten on. Suomi on totalitaarinen yhteiskunta. Suomessa ei ole sananvapautta. Islamilaiset terroristit sanelevat, mitä Suomessa saa julkaista ja mitä ei. Kristityt eivät suinkaan vastusta tätä islamilaisten terroristien vaatimaa sensuuria, vaan kannattavat sitä aktiivisesti.

Kristittyjen mielestä islamilainen terrorismi on niin hyvä asia, että kristittyjen pitää ottaa mallia muslimeista: kristittyjenkin pitää päästä sensuroimaan internettiä, koska muslimitkin ovat jo saaneet terroritekojensa avulla vallan sensuroida tiedotusvälineitä.

Suomen viranomaiset, kuten Keskusrikospoliisi, tunnetusti palvelevat islamilaisten terroristien intressejä aloittamalla poliittisesti motivoidun, perustuslainvastaisen ajojahdin kaikkia islamin arvostelijoita vastaan. Kristittyjen mielestä tämä on niin hyvä idea, että viranomaisten pitäisi nyt hyökätä myös kristinuskon arvostelijoiden kimppuun. Kristityt ja muslimit ovat siis yhteisessä rintamassa sananvapautta vastaan, teokraattisen diktatuurin puolesta.


Keskusrikospoliisi ei aloita tutkintaa Vapaa-ajattelijoiden Jeesus-aiheisista pilakuvista

Keskusrikospoliisi ei ainakaan tässä vaiheessa aloita Vapaa-ajattelijoiden nettisivuilla julkaistujen pilakuvien tutkintaa. KRP:n apulaispäällikkö Tero Kurenmaan mukaan Suomen Sisun julkaisemissa Muhammed-kuvissa on kyseessä sananvapauden "rajanvetotapaus" ja siksi KRP tutkii asiaa.

Vapaa-ajattelijain liitto ry esittää internetsivuillaan pilakuvia Jeesuksesta ja uskovaisista.

Eräässä piirroksessa on hautausmaa, josta nousee iso risti ja useita hautamuistomerkkejä. Auringon valo muodostaa maahan rististä ja merkeistä hakaristin muotoisen varjon. Eräässä toisessa kuvassa Jeesus on kädet ojossa ja näyttää käsissään olevia naulanreikiä. Kuvateksti toteaa: "Ai nämäkö? Lävistyksethän on muotia nykyään." Kolmannessa kuvassa Jeesus kuvataan satuolentona. Hänet on rinnastettu hammaspeikkoon ja pääsiäispupuun.

Vapaa-ajattelijain mukaan Osmo Tammisalon piirtämässä Jumalattomat Pilakuvat -sarjassa kritisoidaan "uskonnollisia aiheita ja teemoja". Liitto toteaa, että "ne voivat loukata joidenkin vakaumusta" ja sen vuoksi niiden katselun kerrotaan olevan omalla vastuulla.

Vapaa-ajattelijoiden nettisivuilla tarjotaan myös mahdollisuus lähettää Tammisalon pilakuvia postikorttina sähköpostin kautta. Kuvia ei liiton mukaan tule kuitenkaan lähettää kuin valikoidulle ihmisryhmälle, sillä "kortit voivat herättää närkästystä uskovaisissa". Liitto kehottaakin lähettämään kuvia vain uskonnottomille.

Kuvien joukossa on liiton mukaan myös neutraaleja ja humoristisia kortteja, joten se kehottaakin valitsemaan kortit käyttötarkoituksen mukaan.

"Jeesus-kuvien julkaiseminen tutkittava"

Keskusrikospoliisi (KRP) aloitti tutkinnan kansallismielisestä Suomen Sisu -yhdistyksestä, koska se on julkaissut Muhammed-kuvat internetsivuillaan.

Kristillisdemokraattisten Nuorten puheenjohtaja Asmo Maanselkä vaatii, että kaikkia uskontoja on kohdeltava sananvapauden osalta tasapuolisesti.
- Tämä merkitsisi sitä, että tasapuolisuuden nimissä olisi poistettava Jeesus-aiheiset pilakuvat Vapaa-ajattelijoiden sivuilta, Maanselkä toteaa kannanotossaan.

Maanselän mielestä KRP:n tulisi tutkia, onko liitto julkaissut kuvat tietoisesti kristittyjen loukkaamistarkoituksessa.
- Vapaa-ajattelijoiden nettisivuilla uskontoaiheiset pilakuvat ovat saaneet olla vuosia, vaikka minkään uskonnon arvojen pilkkaaminen ei tulisi olla sallittua. Uskontojen tasa-arvo ei toteudu Suomessa.

Tammisalon pilakuvista osa on Maanselän mielestä uskovia selvästi pilkkaavia.
- Esimerkiksi hakaristikuva viittaa siihen, että kristinuskon varjolla olisi tehty paljon pahaa. Kuva kuuluu samaan kategoriaan kuin kuva pommipäisestä Muhammedista, Maanselkä sanoo.

KRP: Olennaista se mitä yhteisö pitää pyhänä
KRP:n apulaispäällikkö Tero Kurenmaan mukaan uskonnollisaiheisiin pilakuviin puuttumisessa olennaista on se, mitä mikin yhteisö pitää pyhänä.
- Laki lähtee siitä, että uskonnollisten yhteisöjen pyhinä pitämien arvojen loukkaaminen on kielletty. Se mitä pidetään pyhänä, vaihtelee kuitenkin uskontokunnittain.

- Ovatko Jeesus-kuvat meillä sillä tavalla pyhiä? Onko kristityillä yhtä tiukka suhtautuminen siihen, ettei Jeesus-kuvia saisi tehdä? Kurenmaa kysyy.

Jotta Jeesus-pilakuvat täyttäisivät uskonrauhan rikkomisen tunnusmerkistön, pitäisi myös osoittaa, että kuvat on esitetty loukkaamistarkoituksessa. Muhammed-kuvien suhteen raja ainakin alustavien tutkimusten perusteella ylittyy Kurenmaan mukaan selkeästi.

Maanselän vaatimukseen, että KRP:n tulisi tutkia Vapaa-ajattelijoiden kuvien loukkaamistarkoitus, Kurenmaa ei halua tässä vaiheessa ottaa kantaa. Se etteikö KRP jossain vaiheessa voisi tarttua myös Jeesus-pilakuviin ei periaatteessa ole mahdotonta. Uskonrauhan rikkomistapauksia on KRP:n tutkittavana ollut muutamia vuosittain.

- Yhdellä kertaa ei ole mahdollista katsoa kaikkea. Me emme rupea putsaamaan nettiä kaikesta.
- Muhammed-kuvissa on kyseessä sananvapauden rajanvetotapaus. Siksi KRP tutkii asiaa, Kurenmaa toteaa.

Teksti: Joel Takala, Heikki Salmela
Lue aiheesta lisää RV-lehdestä numerosta 8. Lehti ilmestyy 22.2.

Ei kommentteja: