torstaina, maaliskuuta 02, 2006

Vasemmisto vs. tasa-arvo revisited

Aikaisemmassa kirjoituksessani Vasemmisto vs. tasa-arvo toin esille sen tosiasian, että tasa-arvon kannattajaksi esittäytyvä vasemmisto todellisuudessa vastustaa tasa-arvoa eli ihmisten kohtelemista tasa-arvoisesti.

Tästä on esimerkkinä vasemmistolaisten (a.k.a. edistykselliset, a.k.a. suvaitsevaiset) toimittajien, pseudointellektuellien ja kansalaisaktivistien suhtautuminen erääseen äskettäin tapahtuneeseen törkeään naisvihaa huokuvaan väkivaltarikokseen.

Jussi Halla-ahon vieraskirjasta:


Nimi : Embo
Mitä teen : Viritän keskustelua

Viesti : Ilta-Sanomat 21.2.2006:

"Veljet hakkasivat siskonsa sairaalaan

Kulttuurit ja ikäpolvet törmäsivät yhteen Vantaalla, kun somalimiehet hakkasivat metalliputkella tajuttomaksi pikkusiskonsa. Väkivallan taustalla oli nuoren naisen kieltäytyminen järjestetystä avioliitosta."

Niin, tuollaista tapahtuu muuallakin, ja nyt myös meillä. Ennustan, että yksikään feministi ei puutu asiaan, sillä kun kaksi hurskasteluideologiaa, feminismi ja monikulttuurisuus, joutuvat ristiriitaan, seurauksena on säädytön hiljaisuus. Kuitenkin tuossa jos missä on sitä naista alistavaa patriarkaattia, ihan arkipäivässä toimimassa.

Mietityttää vain jutun sanamuoto. Mitkäköhän kulttuurit ja ikäpolvet tässä törmäsivät. Kyllä tuo on ihan somalien sisäinen asia, eikä siskon ja veljien välillä liene suurtakana ikäeroa. Ilmeisesti somalikulttuuriin sisäänrakentunut alempitasoisuus ja kelvottomuus länsimaiseen kulttuuriin nähden on niin rankka asia, että sitä ei kerta kaikkiaan voi myöntää, vaan on puhuttava kulttuurien törmäyksestä silloinkin, kun kulttuuri törmää itse itseensä.

21. helmikuuta 2006 10:30:38

Vastaus : Viimeisessä kappaleessasi sanot asian erittäin osuvasti.

Kyse lienee siitä, että kun kliseet muuttuvat täysin automaattisiksi, niiden käytössä alkaa tapahtua lipsahduksia. Olemme oppineet 15 vuoden ajan, että jos somalilla on ongelma, se johtuu aina kulttuurien yhteentörmäyksestä. Useimmiten tämä toimii, koska ongelmissa on yleensä osallisena (ts. uhrina) toisen kulttuurin edustaja (ts. suomalainen). Nyt toimittaja ei ollut tarkkana, eikä huomannut suomalaisen puuttuvan asetelmasta.

Päivän lehden mukaan Tanskassa käräjöidään tyttärensä tappanutta musulmaania vastaan. Tytär oli mennyt naimisiin tanskalaismiehen kanssa.

On se vaan kamalaa, miten pilapiirrokset lisäävät ihmisten epäluuloja ja pelkoa muslimeja kohtaan.


Halla-aho kirjoitti samasta asiasta vielä kolumnin Suvaitsevaisuuden umpikuja.

Ei kommentteja: