torstaina, elokuuta 18, 2011

Kreikan antama vakuussumma on 30 vuoden päästä sama kuin Kreikalle annettavat takuut nytJos talletan pankkitililleni tuhat euroa, millä tahansa positiivisella nimelliskorolla saldo kasvaa teoriassa miljoonaksi euroksi tietyssä ajassa. Saanko siis pankista miljoona euroa lainaa tänään käyttämällä vakuutena tuhannen euron talletustani, joka teoriassa joskus hamassa tulevaisuudessa kasvaa miljoonaksi euroksi?
En tietenkään.


Miksi siis Suomen hallitus eli pääministeri Jyrki Katainen, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen ja muut ministerit ja kaikki nykyistä hallitusta eduskunnassa kannattavat puolueet eli kaikki Kokoomuksen, SDP:n, Vasemmistoliiton, Vihreiden, Kristillisdemokraattien ja RKP:n kansanedustajat kannattavat sitä, että Suomen valtio antaa Kreikan valtiolle lainatakuita juuri tämänkaltaisella järjestelyllä?
Hallitus eli Katainen, Urpilainen jne. antavat nyt Kreikalle lainatakuita sillä perusteella, että Kreikan valtion Suomen valtiolle antama "vakuussumma" kasvaessaan korkoa korolle on teoriassa joskus vuosikymmenien päästä nimellisesti samansuuruinen kuin Suomen valtion Kreikalle nyt antama lainatakuusumma.


Tämä on täsmälleen samaa logiikkaa kuin se, että minä saisin nyt miljoona euroa lainaa pankista käyttämällä lainan "vakuutena" tuhannen euron talletustani samassa pankissa.
Pääministeri Jyrki Katainen, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen ja kaikki muut nykyisen hallituksen ministerit kannattavat juuri tätä logiikkaa.


Kaikki kansanedustajat, jotka eduskunnassa tukevat nykyistä hallitusta, eli kaikki Kokoomuksen, SDP:n, Vasemmistoliiton, Vihreiden, Kristillisdemokraattien ja RKP:n kansanedustajat, kannattavat juuri tätä samaa logiikkaa.
Tästä ei voi vetää mitään muuta johtopäätöstä kuin sen, että pääministeri Jyrki Katainen, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen ja kaikki muut nykyisen hallituksen ministerit ja kaikki nykyistä hallitusta tukevat kansanedustajat eli kaikki Kokoomuksen, SDP:n, Vasemmistoliiton, Vihreiden, Kristillisdemokraattien ja RKP:n kansanedustajat ovat mielipuolia, idiootteja, vajaaälyisiä, seinähulluja, laskutaidottomia, oikeustoimikelvottomia, vaalikelvottomia ja holhouksenalaiseksi julistettavia kehitysvammaisia.


Ei kommentteja: