sunnuntaina, heinäkuuta 13, 2003

Tommipommi kirjoittaa 3. heinäkuuta:


Transhumanistit etunenässä mutta muu väestö tiukasti kannoilla pitää tulevaisuuden optimaalisena onnelana tilannetta, missä kuka tahansa voisi täyttää minkä tahansa halunsa ja oikkunsa.

Kun useat ihmisten haaveet ja toiveet vaativat energiaa, joka ei tunnetusti synny tyhjästä ja jonka saanti on rajoitettu ja tuotto usein ongelmallista, eikö olisi järkevämpää käyttää teknologiaa ihmisten toiveiden ja halujen muokkaamiseen? Siinä olisi kyse vain jokusista soluista ja molekyyleistä sen sijaan että kiidätettäisiin tonneittain tavaraa ympäri maailmankaikkeutta.

Kun aivot ovat kone siinä kuin leikkuupuimuri tai parkkimittarikin, ei niiden manipulointi juuri poikkea muusta rakennustoiminnasta. Tietenkin vielä moni asia on jokseenkin epäselvä, jolloin asioihin suhtaudutaan varauksella samalla tavalla kun ennen paasattiin "ruumiin pyhyyttä" kun ihon alle ei vielä päässyt ilman melkoisia komplikaatioriskejä.

Seuraavaa harjoitusta suosittelen kaikille: kuvitelkaa elämänne maailmassa, missä teille on järjestetty helposti ja halvalla ikuinen äärimmäinen onnen- ja nautinnontunne. Mitä vaikeampi tällaista maailmaa on kuvitella ja hahmottaa siinä mielekästä elämää, sitä enemmän tiedätte elämänne pyörivän hermonpäiden stimuloinnin ympärillä

Tässä harjoituksessa muistakaa, että pitkästyminen, kyllästyminen ja vastaavat ovat myös tunteita, jotka tämä lääkitys poistaisi. En voi tarpeeksi korostaa teille, rakkaat lajitoverit, kuinka terveellinen tämä harjoitus on etiikkanne todellisen pohjan hahmottamisessa. Aika moni on nimittäin kuorruttanut hedonisminsa aatteilla ja epämääräisillä metafyysisillä päämäärillä.


En oikein ymmärrä, miten tuo olisi jotenkin relevanttia kritiikkiä transhumanismia kohtaan. Suomen Transhumanistiliitto ry:n hallituksen jäsenenä ikävä velvollisuuteni olisi tässä tilanteessa varmaan mainostaa suomenkielistä transhumanismi-FAQ:ta. (Väännetään nyt vielä vähän rautalangasta: tuollainen Tommipommin ehdottama aivojen parantelu sopii transhumanismiin kuin nenä naamaan siinä missä muukin ihmisen kehon muuntelu. Jokainen tietysti omistaa itse oman kehonsa, joten yksilön kehon muokkauksesta ei saa päättää kukaan muu kuin yksilö itse.)

Ei kommentteja: