tiistaina, syyskuuta 23, 2008

Kauhajoen välikohtauksesta

On erittäin ikävää, kun henkilö päättää lopettaa elämänsä, mutta vielä pahempaa on, kun hän päättää viedä ainakin kymmenen mukanaan. On erittäin mahdollista, että Suomessakin alkaa leviämään tälläinen kouluammuskelutapahtumien kaltainen tapa. Kuten monet Yhdysvaltain kritisoijat ovat huomauttaneet, tämä on jo melkein arkea siellä.

Minun on aivan pakko liittää tähänkin jotain libertaristista propagandaa. Loppujen lopuksi tämäkin tapaus johtuu julkisesta koulujärjestelmästä.

Koulut palvelevat työntekijöitään, eivät asiakkaitaan eli oppilaita ja näiden vanhempia. Koulujärjestelmää ylläpitävät byrokraatit eivät välitä niinkään oppilaiden menestyksestä tai hyvinvoinnista, vaan he palvelevat koulujen työntekijöitä eli opettajia.

En voi muuta kuin pelätä, koska alkaa tietokonepelien, tv-ohjelmien jne. syyttäminen.

Kansallisen Kokoomuksen kristillis-konservatiiviset, autoritaariset kiihkoilijat alkavat taatusti taistella sananvapautta vastaan vaatimalla tietokonepelien, internetsivustojen ja tv-ohjelmien sensurointia käyttämällä tätä tapausta tekosyynä.

SDP on aina ollut hieman sosialistinen puolue. Heille tämä tapaus on markkinatalouden vika. En voi kuin heristää päätäni tälläisille tapauksille.

Kyseinen henkilö on idiootti (hän on sairaalahoidossa) ja totta puhuen, huolestuneena opiskelijana, toivon hänen kuolemaansa. Pahinta mitä ihmiskunnalle voisi sattua olisi se, että hän tervehtyisi tilanteestaan.

2 kommenttia:

Mikko Ellilä kirjoitti...

Ihmissuhteet-blogista:jorma sanoi...
Niin, viimeksihän vikaa oli muistaakseni internetissä, väkivaltapeleissä ja tietysti aselainsäädännössä, ei niinkään esim. siinä, että mielenterveystyössä on tehty mittavia leikkauksia. Sitten saadaan varmaan uusia kieltolakeja, jotka lähinnä kiusaavat tavallisia kunnon kansalaisia ja rajoittavat kaikkien kunnon ihmisten oikeuksia, mutta eivät ratkaise itse näitä ongelmia lainkaan.

On poliittisesti niin paljon helpompaa esittää tekevänsä jotain jonkun kieltolinjan kautta, kuin puuttua varsinaisen ongelman syihin, mikä vaatisi enemmän kärsivällisyyttä ja olisi monimutkaisempaa.

Yksi on kuitenkin varmaa: Suomi-kuva maailmalla synkistyy entisestään, ja valitettavasti ihan aiheesta.

23/9/08 14:26


TH sanoi...
Voihan keppihevosten kokoontumisajot. Kaikilla palstoilla ihmiset esittävät miten uusliberalismi, väkivaltaiset pelit, liian suuret luokkakoot ja ties mikä on tässä takana. Jossakin arveltiin että tämä murhaaja oli puutteessa ja siinä syy.

Itse luulen, että samoin kuin Jokelan tapauksessa tässä on syynä hoitamaton mielenterveyshäiriö. Tällaiset tyypit pitäisi saada ajoissa lataamoon, kyllä noin hullut ihmiset ammattilainen ja maallikkokin tunnistaa ennakolta. Ei terve ihminen yhtäkkiä pimahda ja ala summittaisesti tappaa.

23/9/08 15:10


jorma sanoi...
Metallimusiikkia, kaljanjuontia, netin käyttöä, ammuntaa, kauhuelokuvia sieltä näyttäisi ainakin löytyvän. Saapa nähdä mitä näistä kaikista vaaditaan nyt kiellettäväksi.

Toisaalta näyttää sille, että kyse olisi taas nuoresta miehestä, joka on jäänyt aika yksin ongelmineen. Jokelan esimerkki tarjosi sitten toimivan mallin huomion herättämiseen ja näyttämiseen. Olennaisempaa olisikin varmasti keskittyä tähän puoleen, jos halutaan estää uusinnat.

23/9/08 15:22


jorma sanoi...
"Itse luulen, että samoin kuin Jokelan tapauksessa tässä on syynä hoitamaton mielenterveyshäiriö. Tällaiset tyypit pitäisi saada ajoissa lataamoon, kyllä noin hullut ihmiset ammattilainen ja maallikkokin tunnistaa ennakolta."

Näin minäkin arvelen. Poliisi ei vain sitten jostain syystä kuitenkaan tunnistanut tilanteen vaarallisuutta ajoissa. Kai tekijä on ainakin päällisin puolin vaikuttanut suhteellisen terveelle.

Vanhanen oli jo hallituksen tiedotustilaisuudessa vinkunut jotain väkivaltaviihteestä. Populistipelle.

23/9/08 15:28


Anonyymi sanoi...
Annas kattoa paljonko fanipostia kaveri rupeaa saamaan varsinkin naisilta, jos henkiin jää.

23/9/08 15:32


Gc sanoi...
Ikkunaiines tykittää blogissaan:

"Ei voi olla myös niinkään, että Matti Juhani Saaren vanhemmat olisivat syyntakeettomia. He ovat synnyttäneet ja kasvattaneet tämän teurastajanatsin."

kommenteissa hän sanoo:

"Mielenterveysongelmat nimenomaan ovat perua lapsuuden traumoista. Kuka siellä kotona sitten on niitä traumoja aiheuttamassa? Kotitonttuko?"

http://i-iines.blogspot.com/2008/09/olen-kohdannut-tmn-katseen-ennenkin.html

23/9/08 16:38


suolihuuhtelu sanoi...
Tämä johtui aivan varmasti Yhdysvaltojen ulkopolitiikasta. Jotenkin. Nyt äkkiä kansainvälinen pidätysmääräys kasaan Yrjöä varten.

23/9/08 16:43

Mikko Sandt kirjoitti...

Geenivirheet pitäisi kieltää lailla.