perjantaina, syyskuuta 05, 2008

Miksi Suomessa ei ole poliittista satiiria?

Törmäsin Youtubessa pariin hauskaan Vladimir Putin-satiiriin.

Ensimmäinen oli tämä, jota lauletaan Peppi Pitkätossu-laulun sävelellä:Ich bin Präsident, middemiddemit Zweidrittel-Mehrheit!

Verfassung umgestellt, widdewiddewie sie mir gefällt.

Hey Putin Kampfschlumpf, nackedi-nackedei-nackehoppsassa,

hey Putin Kampfschlumpf, der macht was ihm gefällt.

Oppositionelle sind für mich Kriminelle,

alle groß und klein, lalalala, sperr ich erstmal ein.

Hey Putin Kampfschlumpf, seine Gegner gehen hoppsassa!

Hey Putin Kampfschlumpf, der macht was ihm gefällt.

Die Merkel sagt zu mir: “Biddebidde sei doch demokratisch.”

Doch mit mir gibt’s nur diggedigge-Diktatur.

Ich hab ein Haus, da zieh ich nie mehr aus,

und jeder, der mich stört, den schmeiß ich dann zum Fenster raus!

Ich hab ein Haus, ein Äffchen und ein Pferd,

und wer mich nicht mehr mag, hat morgen dann kein Gas im Herd.

Abrüstungsvertrag, widdewiddewitt, und auch der Westen,

ja da scheiß ich drauf, widdewiddewitt, und rüste auf.Toinen oli tämä, jota lauletaan Dschingis Khan-yhtyeen kappaleen Moskau, Moskau sävelellä:


Putin, Putin,
lupenreiner Demokrat,
baut sich einen Zarenstaat,
hahahaha ha, HEY!


...yms. En jaksa kirjoittaa sanoja tähän kokonaan, koska niitä ei löytynyt googlettamalla.

Ilmaisu "lupenreiner Demokrat" eli "putipuhdas demokraatti" on viittaus Saksan entisen pääministerin Gerhard Schröderin neljän vuoden takaiseen lausuntoon. Sanavalinta "lupenreiner Demokrat" on sen verran erikoinen ja harvinainen, että näiden sanojen käyttäminen tuossa laulussa tuo saksalaiselle kuulijalle heti mieleen Schröderin lausunnon.

Schröder on myöhemminkin puolustellut arviotaan Putinista. Tästä syystä Venäjän oppositio pitää Schröderiä Putinin agenttina.

Niinpä ei ole ihme, että Schröder on sittemmin saanut hyväpalkkaisen duunin ryssäläisestä suuryhtiöstä Gazpromista. Tämä miljardifirma rakentaa paraikaa Nordstream-maakaasuputkea Venäjältä Itämeren kautta Saksaan.

Sama Nordstream eli Gazprom maksaa lihavaa palkkaa Suomen entiselle pääministerille ja entiselle eduskunnan puhemiehelle Paavo Lipposelle. Venäjän vallanpitäjien eli Putinin fasistijuntan omistama Gazprom on siis ostanut Schröderin ja Lipposen.

Nämä molemmat parodialaulut on esitetty Saksan tv:ssä.

Miksi Suomessa ei koskaan ole televisiossa poliittista satiiria? Miksi Suomessa kukaan ei ole tehnyt mitään parodiaa Paavo Lipposesta, joka on nykyään Putinin ostama lobbari?

1 kommentti:

libertatisaequilibritas kirjoitti...

Nämä molemmat parodialaulut on esitetty Saksan tv:ssä.

Schröderin ollessa pääministeri hänestä tehtiin ensin yksi ja sitten kokonainen CD parodialauluja. Youtube hakusana: Gerd show


Miksi Suomessa ei koskaan ole televisiossa poliittista satiiria? Miksi Suomessa kukaan ei ole tehnyt mitään parodiaa Paavo Lipposesta, joka on nykyään Putinin ostama lobbari?


Ei kukaan sellaista uskalla tehdä Suomessa. Siitähän voi jopa joutua oikeuden eteen kunnialoukkauksesta. Muistan Simo Frangenin Maailman ympäri-tietovisakilpailun joka tuli joka perjantai-ilta. Kerran Frangen sitten järjesti tässä ohjelmassa äänestyksen Suomen suurimmasta egosta, ja Lipponen voitti. Sen jälkeen juuri sitä ohjelmaa ei tullut enää kuin pari kertaa.