lauantaina, toukokuuta 26, 2012

Asevelvollisuus-FAQ-materiaalia


Tuomas Ruuhijärvi:

Lauantaina viides päivä toukokuuta saatoin loppuun minulle määrätyn vankeusrangaistuksen suorittamisen. 179 vuorokauden tuomio, vankilamatematiikalla 181 päivän istuminen, oli saatu päätökseen. Istuin vankilassa, koska en suostunut täyttämään minulle laissa määrättyä asevelvollisuutta.


Toivon, että omalla panoksellani olen mukana poistamassa tätä pakkotyövelvoitetta Suomesta. En yksin, vaan yhdessä kaikkien muiden totaalikieltäytyjien, siviilipalvelusmiesten, C:n paperit itselleen keplotelleiden ja myös muiden pakollista asevelvollisuutta ääneen vastustavien kanssa. Jokainen teko asevelvollisuuden poistamiseksi on tärkeä, tuntui se sitten miten pieneltä vain. Pelkkä oman suun avaaminen ja asevelvollisuuden poistamisen perusteleminen saattaa kääntää yhden pään, joten keskustelua pakkotyöstä kannattaa pitää yllä.Kommenttiosastosta: 
Itse olen aina kokenut, että velvollisuudet ja oikeudet ovat vastavuoroisia. Eli että oikeuksien saamiseksi tulisi myös sitoutua velvollisuuksien hoitoon. Tähän ajatteluun ei totaalikieltäytyminen oikein sovi.
Näetkö velvollisuuksien ja oikeuksien välillä sidettä ja jos näet, niin miten perustelet sen, että vastaanotat yhteiskunnalta hyvää näiden oikeuksien johdosta. Tarkoitan asioita kuten ilmainen koulutus, terveydenhoito yms?Mielestäni velvollisuuksia ei tule määrätä kuin sillon, kun ne ovat välttämättömiä. Puolustus olisi mahdollista toteuttaa ilman pakkotyötä, joten se tulisi niin toteuttaa.
Ja kyllä, mielestäni lainsäädännön tulee painottaa oikeuksia, ei velvollisuuksia.Veikkaan ettet ole silti valmis maksamaan ylimääräistä puolustuksen hoidosta muin keinoin. Vai olenko väärässä?
Veroilla kaikki muutkin valtion työntekijöiden palkat katetaan, ja on pelkästään reilua, että puolustuspalveluita tuottavat eivät tee sitä ilmaiseksi muille. Arvasit siis väärin.

Toki ymmärrät, että reservin kouluttaminen ja ylläpitäminen on nykyisen puolustusopin perusta? On aivan liian myöhäistä alkaa opiskella sodankäyntiin liittyviä taitoja silloin kun tykit jo paukkuvat.
Mielestäni reservi tulisi kouluttaa vapaaehtoisuuteen perustuvalla mallilla, jossa varusmiehille maksetaan niin suurta korvausta, että heitä saadaan hakeutumaan koulutukseen haluttu määrä.

 


Tuomas, varmasti olet myös valmis osasi maksamaan, jotta riittävä reservi voidaan kouluttaa ja koulutettaville vapaaehtoisille kunnolla maksaa?Ihan samalla tavalla kuin poliisista, palokunnasta sun muista.

Ei kommentteja: