perjantaina, toukokuuta 04, 2012

Kokoomus: Veronmaksajien rahojen tuhlaaminen on liberaalia, tuhlaamisen vastustaminen taantumuksellista


Kokoomuksen mielestä veronmaksajien rahojen käyttäminen megalomaanisiin neuvostotyylisiin tuhlausprojekteihin on "liberaalia" ja moisen vastustaminen "taantumuksellista":


Iltalehti:
 


Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Rautava (kok) myöntää Iltalehdelle äänestystuloksen olleen valtava pettymys hanketta kannattaneelle kokoomukselle.

- Tämä on meidän mielestä demokratian irvikuva. Demarit ja vihreät eivät uskaltaneet päästää asiaa valtuuston päätettäväksi, joka on kuitenkin demokraattinen elin, Rautava sanoo.

Rautavan mukaan vihreiden päätös osoittaa liberaaliksi mielletyn puolueen edustavan itse asiassa taantumuksellisia voimia kaupungissa.

Rautavan mukaan Helsinki menettää hankkeen kaatumisen myötä ison määrän työpaikkoja ja verotuloja sekä mahdollisuuden maailmanluokan taidenäyttelyihin.
- Se, että tällaiseen mahdollisuuteen ei tartuttu, ottaa pattiin, Rautava myöntää.
Vihreistä ainoana Guggenheim-hankkeen kannalla ollut Kimmo Helistö on Rautavan kanssa samoilla linjoilla.Guggenheimin puolesta äänestivät Rautavan ja Helistön lisäksi kokoomuksen Juha Hakola, Tatu Rauhamäki, Laura Rissanen ja Sirpa Asko-Seljavaara. Myös RKP:n Jan D. Oker-Blom äänesti hankkeen puolesta.
Vihreiden Elina Moisio, Johanna Sumuvuori ja Ville Ylikahri äänestivät hanketta vastaan. Tulitukea vihreille antoivat SDP:n Arto Bryggare, Tarja Kantola ja Osku Pajamäki, vasemmistoliiton Eija Loukoila sekä perussuomalaisten Jussi Halla-aho.
Orwell pyörii haudassaan: oikeistolaisena itseään pitävän puolueen mielestä sosialistiset projektit ovat liberalismia ja sosialismin vastustaminen taantumusta.


1 kommentti:

Miltton Friidman kirjoitti...

Mikä tahansa puolue oltuaan riittävän kauan politiikassa muuttuu etatistiseksi tai vasemmistolaiseksi.
Siitä tulee vallan vakiinnuttanut koneisto.

Siksi demokratiassa on haastettava vanhoja puolueita aika ajoin.