lauantaina, lokakuuta 04, 2008

Iivi Masso (kok) on miesvihaa lietsova feministi

Olin aikaisemmin ollut tyytyväinen Iivi Masson kunnallisvaaliehdokkuuteen, koska olen pitänyt hänen ihmisoikeusetiikkaansa ja kulttuurirelativismin kritiikkiään suhteellisen tervehenkisenä. Nyt olen kuitenkin valitettavasti joutunut pettymään.

Iivi Masso osallistui äskettäin Amnestyn järjestämään panelikeskusteluun, jonka aiheena oli naisiin kohdistuva väkivalta.

Joku oli laittanut Iivin blogiin tällaisen kommentin:

Miehiin kohdistuvaa perheväkivaltaa ei ole Suomessa ikinä laajassa mittakaavassa edes selvitetty, koska pelätään, että selviävät tulokset olisivat ikäviä feministien mustavalkoisen maailmankuvan kannalta. Feministijärjestöt ovat aktiivisesti vastustaneet naisten väkivaltaisuuden tutkimusta. Puhuttaessa perheväkivallasta sivuutetaan käytännössä aina lapsiin kohdistuva väkivalta, koska siitä vastaavat pääasiassa naiset. Naisten väkivaltaisuus on Suomessa edelleen tabu, ja sellaisena Suomen Amnesty yms. haluavat sen aina pitääkin. Miksi muuten ne vastustaisivat sen ottamista mukaan perheväkivaltakeskusteluun? Miksi he vastustavat väkivallan vähentämistä ja sen uhrien auttamista, kun se ei mahdu heidän omien ennakkoluulojensa mukaisiin raameihin?


Copypastasin tuon tekstin Iivin facebook-ryhmään. Iivi kommentoi:

"Naisten väkivaltaisuus on Suomessa edelleen tabu" - ei pidä paikkaansa. Eikä kukaan vastusta muihin kuin naisiin kohdistuvan väkivallan vähentamista, päinvastoin. Se ei tarkoita, että naisiin kohdistuvaa väkivaltaa tulisi vähätellä. Ihmeellinen vastakkainasettelu luotu tuohon blogiin.


Tuo oli niin ärsyttävää vääristelyä, että jouduin vääntämään asiaa rautalangasta näin:


On harhaanjohtavaa järjestää erillisiä seminaareja ja kampanjoita, joissa puhutaan vain ja ainoastaan NAISIIN kohdistuvasta väkivallasta. Vaikka kukaan ei vastustaisi muihin kuin naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämistä, on typerää puhua aina vain NAISISTA väkivallan UHREINA ja miehistä aina väkivaltaan SYYLLISINÄ.

Tämän epäkohdan tuominen esille ei todellakaan ole naisiin kohdistuvan väkivallan vähättelyä. Jos Suomessa puhuttaisiin aina vain ja ainoastaan MIEHIIN kohdistuvasta väkivallasta, naiset olisivat tästä raivoissaan - ja ihan syystä. Miksi siis Amnesty yms. järjestöt saavat kohdella miehiä sellaisella tavalla, jolla kukaan ei sallisi kohdeltavan naisia?

Amnesty yms. järjestöt nimenomaan syyllistyvät miehiin ja LAPSIIN kohdistuvan väkivallan vähättelyyn.

On täysin järjetöntä väittää, että Amnestyn yms. järjestöjen mies- ja lapsivihamielisen linjan vastustaminen olisi naisiin kohdistuvan väkivallan vähättelyä. Täsmälleen päinvastoin: kyseessä on Amnestyn harjoittaman miehiin ja lapsiin kohdistuvan väkivallan vähättelyn vastustaminen eli tasa-arvon vaatiminen. Kaikkeen väkivaltaan on suhtauduttava yhtä vakavasti.

Amnesty harjoittaa sukupuolisyrjintää ja ikärasismia ignoroimalla miehiin ja lapsiin kohdistuvan väkivallan. Amnesty siis vastustaa tasa-arvoa. Amnestyn mielestä väkivaltarikoksen uhriksi joutuneen ihmisen oikeudet riippuvat siitä, onko rikoksen uhri nainen, mies vai lapsi. Tämä on samanlaista sairasta syrjintää, joka kuuluu islamiin ja muihin ihmisoikeuksien vastaisiin ideologioihin. Moinen syrjintä ei kuulu ihmisoikeuksia kunnioittavaan sivistyneeseen keskusteluun.Nyttemmin Iivi on deletoinut blogistaan edellämainitun kommentin ja puolet minun jatkokommentistani siihen.

Iivi Masso on siis miesvihaa lietsova feministi, joka ei siedä pienintäkään kritiikkiä Amnestyn ym. vasemmistolaisten feministijärjestöjen harjoittamaa miesvihamielistä linjaa kohtaan.

Kerrataanpa.

Amnesty vastustaa tasa-arvoa puhumalla vain ja ainoastaan naisiin kohdistuvasta väkivallasta ja jättämällä kokonaan huomiotta miehiin ja lapsiin kohdistuvan väkivallan. Kokoomuksen kunnallisvaaliehdokas Iivi Masso osallistuu juuri tällaiseen tilaisuuteen, jossa puhutaan nimenomaan vain ja ainoastaan naisiin kohdistuvasta väkivallasta. Kun häntä kritisoidaan tästä, hän ei näe mitään ongelmaa miehiin ja lapsiin kohdistuvan väkivallan totaalisessa unohtamisessa. Kaiken kukkuraksi hän deletoi keskustelupalstaltaan ne viestit, jossa tällaisesta on huomautettu.

Hän ei siis siedä minkäänlaista kritiikkiä, ei pysty millään tavalla vastaamaan häntä kohtaan esitettyyn kritiikkiin muuten kuin hakkaamalla olkinukkeja ("naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ei tule vähätellä" - ikään kuin joku olisi muka yrittänyt vähätellä sitä) ja lopulta pyrkii jopa sensuroimaan häntä kritisoineet viestit pois keskustelupalstalta estääkseen lukijoitaan näkemästä hänen opponenttiensa esittämiä argumentteja.

Tämä on häneltä säälittävän huono ja älyllisesti epärehellinen argumentointistrategia. Valitettavasti juuri tuollainen käyttäytyminen on feministeille äärimmäisen tyypillistä. He eivät kestä minkäänlaista kritiikkiä, koska heidän esittämänsä väitteet ovat paikkansapitämättömiä, irrationaalisia ja jopa sisäisesti ristiriitaisia. Niinpä feministit kieltäytyvät asiallisesta ja rehellisestä keskustelusta, koska he etukäteen tietävät häviävänsä sellaisen keskustelun aina.

P.S.

Asiasta oli Jussi Halla-ahon vieraskirjassa tällainen kommentti:


Nimi : -

Mitä teen : Kommentoin

Viesti :

Massosta

Seurasin keskustelun. Se lähti liikkeelle tämän kaltaisista kommenteista (suora
lainaus):

Iivi: "Kotiväkivallan uhreista yli 90 % on naisia. Tutkjat eivät ole ”väkisin sukupuolittaneet” väkivaltaa, sen ovat tehneet pääasiassa asianomaiset itse. Kaikkea väkivaltaa täytyy toki vastustaa, mutta tässä on kysymys epidemiasta, joka vaatii omaa huomiota. Mistä moinen viha turvakoteihin paenneita kohtaan?"

Tähän ja muihin vastaaviin kommentteihin Iiville tehtiin korjauksia, täysin asiallisesti, että suurin osa perheväkivallasta kohdistuu lapsiin, ja että tässä väkivallassa naiset ovat ainakin yhtä syyllisiä kuin miehet viimeaikaisten tutkimusten perusteella.

Iivin reaktio oli haukkua tällaisten huomioiden esittäjiä naisiin kohdistuvan väkivallan vähättelemisestä. Samoin hän teki kun yritettiin puhua fyysisestä ja henkisestä väkivallasta, jälleen täysin asiallisesti, suurempana kokonaisuutena (vrt. turvakoteihin hakeutuvat naiset, jotka usein ovat itsekin väkivaltaisia, alkoholisoituneita tms.). Tätä Iivi kutsui turvakoteihin paenneiden naisten vihaamiseksi. Tottakai tällainen keskustelijoiden halveksiminen ja heidän argumenttiensa mitätöiminen henkilökohtaisilla vihjauksilla sai esim. nimimerkin "Vai niin?" vuodattamaan pidemmin perusteltuja kommentteja, jotta pointti menisi perille, mutta nekään eivät kohdistuneet Iiviin millään tapaa henkilökohtaisesti.

Lopulta arvioisin Iivin siivonneen tosta keskustelusta lähemmäs 50 viestiä, väitän että yksikään niistä ei haukkunut häntä henkilökohtaisesti.

Kun Iivi väittää poistaneensa vain henkilökohtaisuuksia ja "vessanseinäkirjoituksia" niin hän valehtelee aivan sumeilematta.

Hän saattoi esim. poistaa toistuneen korjauksen, että "suurin osa kotiväkivallan uhreista on kylläkin lapsia", joka oli toistunut siitä syystä, että Iivi itse kommenteissaan ei millään tapaa huomioinut tätä korjausta, vaan jatkoi vain feminististen opinkappaleiden toistamista "kuinka lähes kaikki väkivalta kohdistuu perheissä naisiin" välittämättä edes linkatuista tutkimuksista(!) joita hänelle täysin asiallisesti esitettiin.

Joko Lotta ei seurannut tätä kaikkea, tai sitten ainakin minun mielestäni hänen arvostelukykynsä pettää, mikä on Lotan kohdalla todella harvinaista sanoisin, jos hän tässä menee Iivin puolelle. Mielestäni hänen toimintaansa on yksinkertaisesti mahdoton puolustaa, jos seurasi koko tapahtumaketjun.

Itse olin jo varma siitä, että annan hänelle ääneni, mutta en voi antaa sitä ehdokkaalle, joka käyttäytyy tuolla tavoin. En voi hyväksyä mielivaltaista sensuuria, tietoista vääristelyä, argumenttien väittämistä henkilökohtaisuuksiksi, vaikeiden kysymysten sensurointia, omien näkemysten korjaamisen sensurointia, keskustelijoiden halveksuntaa ym.

Jos näin voi tehdä yhden kysymyksen kohdalla, niin siten voi toimia monen muunkin kysymyksen kohdalla. Se on luonnekysymys.

Feminismi ja kotiväkivalta on tähän nähden nyt sivuseikka.

Arvostan niin paljon älyllistä rehellisyyttä ja avointa itsekriittisyyttä politiikassa, että äänestäisin vaikka tätä sympaattista vihreää Jukkaa ennemmin, jos Turussa asuisin. Hän vaikuttaa oikein mukavalta ja lepposalta tyypiltä ja kuuntelee toisia keskustelijoita silloinkin kun heidän näkemyksensä ovat hänelle vieraita, eikä koe eriäviä näkemyksiä hyökkäyksiksi ja henkilökohtaisuuksiksi (ja hänellä siihen olisi paljon enemmän syytä).

Iivin kommentti "henkiökohtaisesta mainossivusta" (jossa ilmiselvästi ei saa
argumentein asettaa hänen näkemyksiään huonoon valoon) oli viimeinen
tikki.

Itse en voi Iiviä äänestää. Tämä ei mielestäni ole tapahtuneen valossa mitenkään radikaali kanta.

Jokainen muodostakoon oman mielipiteensä.

4. lokakuuta 2008 22:54:21
Näemmä joku muukin on siis vetänyt Iivi Massosta täsmälleen samat johtopäätökset kuin minä.

2 kommenttia:

Tutkikaamme naiseutta ja eri rotunaisia kirjoitti...

Piristystä

Jos tuntuu siltä että "Voi vittu" niin tässä olisi hieman syyspiristystä ;)

Menestystä ja onnea vaalityössäsi ja toivon että tämä blogi piristää teitä muitakin äänestäjinä syysväsymyksestä irtipääsemikseksi ;)

Vilpittömästi teidänkin asiallanne
kunnallisvaaliehdokas
Seppo Lehto 637 oma lista Tampere

Mikko Ellilä kirjoitti...

JH:n vieraskirjasta edelleen:Nimi : -
Mitä teen : Kommentoin

Viesti : Ellilän analyysi on tarkka ja paikkansa pitävä.

Masson käytös ei eroa lainkaan seuraavasta:

Ehdokas Y kirjoittaa blogissaan, kuinka turkkilaisista nuorista kasvaa se sukupolvi sairaanhoitajia, jotka tulevat hoitamaan saksan vanhenevat sodanjälkeiset ikäluokat. Siksi Suomikin tarvitsee... jne.

Tähän joku tulee asiallisesti huomauttamaan, mitä rajoitteita islamilainen kulttuuri asettaa sairaanhoitajana toimimiselle, linkkaa YLEn Rönkön raportin Berliinistä jne.

Ehdokas Y jättää korjaukset täysin huomiotta ja toistaa aiemman kantansa, kysyen kriitikoilta "mistä moinen viha maahanmuuttajia kohtaan?"

Tästä keskustelu hieman eskaloituu. Missään vaiheessa henkilöä Y ei kritisoida henkilökohtaisesti, mutta asiatasolla kirjoitetaan hyvinkin kattavia puheenvuoroja.

Lopulta ehdokas Y poistaa useita kymmeniä viestejä. Kutakuinkin kaikki niistä asiatasolla pysyneitä.

Sumeilematta hän kuitenkin valehtelee poistaneensa vain henkilökohtaisuuksia ja vessanseinäkirjoituksia, vaikka hävinneiden joukossa on niin linkkiä Rönkön raporttiin, maahanmuuttajia koskeviin muihin tilastoihin Saksasta, islamin ja sairaanhoitoa koskeviin muslimitahojen omiin ohjeistuksiin ym.

Sähköpostissa Ehdokas Y menee sitten paljastamaan, että blogi on hänen henkilökohtainen mainossivunsa (ja tästä jokainen "nuiva" tekee johtopäätöksen, että siellä ei saa osoittaa hänen olleen väärässä jostakin)

Facebookissa hän sitten valittaa rasistien häiriköinnistä

ja niin edelleen

Kaikki kysymykset sensuurista ja sen perusteista hän tulee myös vastaisuudessa poistamaan.

Mitä mieltä te olisitte tällaisesta henkilöstä? Hänen rehellisyydestään?

Itse olen sitä samaa mieltä Massosta, koska luonnekysymys on politiikassa keskeisen tärkeä (kyky oppia uutta, muuttaa näkemyksiään, kuunnella toisia jne.).

5. lokakuuta 2008 11:16:49