maanantaina, syyskuuta 12, 2011

Kataisen tyhmyys revisited


  • Entinen valtiovarainministeri, nykyinen pääministeri Jyrki Katainen ja entinen pääministeri Mari Kiviniemi ovat heittäneet miljardeja euroja veronmaksajien rahoja Kankkulan kaivoon antamalla lainaa Portugalin ja Kreikan valtioille, jotka eivät koskaan maksa näistä lainoista penniäkään takaisin. Herää kysymys, ovatko näistä Portugalin ja Kreikan tukipaketeista miljardien eurojen verran hyötyvät saksalaiset, brittiläiset ja ranskalaiset pankit lahjoneet joko Kataisen ja Kiviniemen henkilöinä tai Kokoomuksen ja Keskustan puolueina kannattamaan näitä tukipaketteja.Bloomberg:

Greece Govt Bond 1Year Yield 96.373 %
Kauppalehti:

Katainen: Suomi tienaa "vähän" Kreikan apupaketilla


Perjantai 23.04.2010

...

Kataisen mukaan markkinoilla on nyt kaikki syyt vakautua, koska IMF ja euroalue ovat määrittämässä, mitä uudistuksia Kreikassa pitää tehdä. Sijoittajille olisi kaikista huonoin vaihtoehto ajaa maa kumoon, hän sanoo.

Kataisen mielestä euroalueen rahoitusvakaus järkkyisi vakavalla tavalla, jos Kreikalle ei myönnettäisi luottoa. Jos Kreikalla menisi vielä nykyistä huonommin, siitä seuraisi valtiovarainministerin mukaan takuuvarmasti ongelmia myös Suomelle. Suomalainen veronmaksaja ei Kataisen mukaan varsinaisesti joudu apupaketin maksajaksi, koska kyseessä on laina.

– Jos kaikki menee kuten suunniteltu, saamme takaisin vähän enemmän kuin sinne on maksettu.

STTKommentteja Kauppalehden lukijapalstalta:

Realon 23.4.2010 16:02 vastaus nimimerkille: KL.fi

UserName

Liittynyt:
6.7.2006

Viestit:
6 438

Konkka-Kreikka ei maksa kenellekkään yhtään mitään.


pavelamb 23.4.2010 16:05 vastaus nimimerkille: KL.fi

UserName

Liittynyt:
16.4.2005

Viestit:
854

No huh huh. Kreikan obligaatioihin sijoitetut rahat tulevat takaisin, jos joku muu lainaa eli kyseessä on kuin Wincapita -sijoitus. Ei ole mitään syytä uskoa, että Kreikka saisi edes stabiloitua tilanteensa.


Carlos 23.4.2010 16:06 vastaus nimimerkille: KL.fi

UserName

Liittynyt:
14.8.2006

Viestit:
4 673

Joo, tämä on hyvä liiketoimi. Saadaan annetusta lainasta hiukan korkoina takaisin, loppu jää "pankille".

Eli termi, Suomi tienaa "vähän" on täysin oikea. Maksetaan 550 miljoonaa, ehditään saada siitä korkoina takaisin n. 27 miljoonaa, ja loppu menee. Eli tienattiin vähän. Todella vähän. Meni paljon.

Hyvä Jykä! Sä osaat tän pelin!


huKassa 23.4.2010 16:07 vastaus nimimerkille: KL.fi

UserName

Liittynyt:
2.2.2006

Viestit:
19

Kataisen Kreikka-vedonlyönti vastaa lopputulokseltaan Viinasen kuuluisaa devalvaatiovetoa. Ei kukaan toimittaja ole vielä keksinyt tehdä vastaavaa vetoa Jyrki-boyn kanssa...?

Markkinat eivät enää veikkaa defaulttaako Kreikka, vaan koska se sen tekee...


JIIKO 23.4.2010 16:17 vastaus nimimerkille: KL.fi

UserName

Liittynyt:
3.4.2006

Viestit:
6 743

Emme tienaa mitään. Suomalaiset veronmaksajat joutuvat pelastamaan ulkomaalaiset lainanantajat. Lainanantajat ovat viimeinkin tajunneet ryssineensä ja pyrkivät vetämään rahansa Kreikasta. Kreikalla ei rahoja tietenkään ole, joten Katainen vippaa. Kyllä voi olla hölmö mies!


niska-- 23.4.2010 16:18 vastaus nimimerkille: JIIKO

UserName

Liittynyt:
25.5.2008

Viestit:
4 859

Tuskinpa hölmö, vaan samalla tavalla lahjottu kuin muidenkin tukipakettimaiden johto..

Tomasso 23.4.2010 16:23 vastaus nimimerkille: JIIKO

UserName

Liittynyt:
14.9.2004

Viestit:
20 167

Suomen antama raha menee siis suoraan ulkolaisille pankeille...... sitten jokus Kreikka toteaa, ettei ole rahaa.


JIIKO 23.4.2010 16:34 vastaus nimimerkille: Tomasso

UserName

Liittynyt:
3.4.2006

Viestit:
6 743

> Suomen antama raha menee siis suoraan ulkolaisille
> pankeille......

No niinhän tässä käy. Kreikka uusii lainojaan, mutta kukaan Kreikasta rahansa irti saava ei suostu niitä enään Kreikalle lainaamaan. Eikä edes vanhojen lainojen uusiminen riitä, vaan lisaksi pitäisi saada massia megalomaanisen budjetin alijäämän paikkaamiseen.

> sitten jokus Kreikka toteaa, ettei
> ole rahaa.

Ei ole edes nyt.nopo 23.4.2010 19:49 vastaus nimimerkille: KL.fi

UserName

Liittynyt:
12.11.2009

Viestit:
143

Katainen heittää taas rahaa Kankkulan kaivoon.

Valtsunen 24.4.2010 4:39 vastaus nimimerkille: Jerry Aulis

UserName

Liittynyt:
28.3.2008

Viestit:
454

"Sijoittajille olisi kaikista huonoin vaihtoehto ajaa maa kumoon, hän sanoo. "

Ja veronmaksajasta ei niin väliksi. Pitää osata lukea kundia.

Juha Vuorio, Oulu 24.4.2010 16:35 vastaus nimimerkille: KL.fi

UserName

Liittynyt:
23.4.2010

Viestit:
2

Masentavaa että Suomen hallitus törsää vähäisiä verorahojamme tällaiseen. Monikohan ministeri mahtaisi sijoittaa säästöjään 1-2%:n korolla tätä riskitasoa vastaan.

Loppumetreillä Kreikka ei maksa mitään takaisin vaan laina jää veronmaksajien harteille. Eikös se nykykapitalismissa mennyt niin että voitot kapitalisoidaan ja tappiot sosialisoidaan.

Kohta alkaa myös Suomen velan korot kasvamaan kun holtiton luotonotto vielä entisestään lisääntyy.Uncle Joe 25.4.2010 0:16 vastaus nimimerkille: Juha Vuorio, Oulu

UserName

Liittynyt:
9.1.2010

Viestit:
2

> Loppumetreillä Kreikka ei maksa mitään takaisin vaan
> laina jää veronmaksajien harteille. Eikös se
> nykykapitalismissa mennyt niin että voitot
> kapitalisoidaan ja tappiot sosialisoidaan.
>
> Kohta alkaa myös Suomen velan korot kasvamaan kun
> holtiton luotonotto vielä entisestään lisääntyy.

.... ja lisää on vielä tiedossa: http://www.telegraph.co.uk/finance/financetopics/financialcrisis/7625211/Bail-out-money-will-buy-Greece-only-a-year.html

Tämä on Käteisen loppu täällä?


Wesley-Barrington 27.4.2010 13:07 vastaus nimimerkille: Tomasso

UserName

Liittynyt:
4.7.2005

Viestit:
3 067

Kataisen mainostoimisto Bob on pettänyt pahasti, jos se luulee myyvänsä konkkakypsän Kreikan tukipaken hyvänä ansaintimallina.
Saman tien voisi valtio alkaa sijoittaa uuteen Winkapitaan. Huomattavasti paremmat voitot se tarjoaa.Kommentteja Facebookista:

Olli Juntunen
Muistan itse, miten tuolloin tolkutin kaikille kuunteleville, että kreikkalaiset eivät a) pysty ja b) halua maksaa. Yhdelläkään tuntemallani ihmisellä ei ollut yhtään järkevää vasta-argumenttia. Nyt pitää tuoda tämä asia julkisuuteen joka ainut kerta, kuin Katainen, Stubb ja kumppanit tuovat joitakin näkemyksiään julkisuuteen. Tästä hetkestä aina siihen, kun nämä kusipäät joutuvat vanhainkotiin.Minua on aina vituttanut se, että idioottien mielestä mitään tällaisia tapahtumia ei voi nähdä ennalta. Idiootit väittävät aina, että esim. DDR:n ja Neuvostoliiton romahdukset tulivat täydellisenä yllätyksenä kaikille. Todellisuudessa järke...vät ihmiset olivat odottaneet kommunismin romahdusta jo pitkään. Yllätyksenä oli vain se, että systeemi onnistui pysyttelemään pystyssä puolikuolleena niinkin pitkään. Sama koskee nyt tätä Kreikan romahdusta.


Kreikka pysyy pystyssä niin kauan, kun sinne ollaan valmiita tunkemaan rahaa. Periaatteessa vaikka ikuisesti, ellei muun Euroopan talous romahda.
Mikko Ellilä
Minä olen koko ajan sanonut, että kaikki Kreikalle ja Portugalille annettu raha menee Kankkulan kaivoon.

Kävin puhumassa tästä usealle Kokoomuksen kansanedustajaehdokkaalle ennen vaaleja. Heistä 100 % väitti uskovansa, että Kreikka ja Portugali maksavat kaikki lainansa takaisin.

Kokoomuksen mielestä Suomi ei siis menetä penniäkään antaessaan Kreikalle ja Portugalille lainaa tai lainatakuita. Kokoomuksen todellisuudentaju on samalla tasolla kuin kommunistien, jotka eivät vielä vuonna 1991 uskoneet Neuvostoliiton romahtavan.


Olli Juntunen
Tosin 1991 ei ollut vielä verkkoa, eikä tieto levinnyt yhtä helposti. Sen sijaan Kreikan suhteen kaikki keskustelupalstat olivat välittömästi täynnä todella murhaavia kommentteja. Juuri kukaan ei pitänyt tukemista järkevänä.


Näitä suuren yleisön eli tavallisen kansan eli normaalien ihmisten kommentteja tukipaketteja vastaan voi lukea vaikkapa tuolta yllä siteeratulta Kauppalehden keskustelupalstalta. Tavalliset kansalaiset tajusivat Kreikan ja Portugalin tukipaketin mielettömyyden erittäin hyvin. Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ei tajunnut asiaa valtiovarainministerinä ollessaan eikä tajua sitä nytkään pääministerinä ollessaan. Tavalliset kansalaiset siis tajuavat talouspolitiikkaa paljon paremmin kuin valtiovarainministeri ja pääministeri.

Mistä tämä poliitikkojen sanoinkuvaamaton tyhmyys johtuu? Miten poliitikoiksi, jopa poliittisen valtaeliitin jäseniksi, kuten valtiovarainministeriksi ja pääministeriksi, valikoituu ihmisiä, jotka ovat paljon tyhmempiä ja tietämättömiä kuin keskivertokansalaiset?

Miksi kukaan äänestää tuollaisia pölvästejä? Miksi kukaan äänesti Kokoomusta tai Keskustaa, vaikka Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ja Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi pitivät näissä eduskuntavaaleissa tärkeimpänä tavoitteenaan miljardien eurojen antamista Suomen veronmaksajien kukkarosta Kreikan ja Portugalin hallituksille?

Miten Kokoomus ja Keskusta voivat olla niin täynnä pölvästejä, että nämä puolueet kollektiivisesti kannattivat moista?

Voiko tuollaista selittää enää pelkällä tyhmyydellä? Miten pääministeri ja valtiovarainministeri voivat olla talousasioissa niin paljon tyhmempiä kuin keskivertokansalainen? Olisiko kyseessä tahattoman tyhmyyden ja tietämättömyyden sijasta tahallinen, tietoinen toiminta? Olisiko Kokoomuksella ja Keskustalla tai niiden puheenjohtajilla eli Kataisella ja Kiviniemellä ollut jokin henkilökohtainen taloudellinen intressi kannattaa näitä Kreikan ja Portugalin tukipaketteja huolimatta siitä, että etukäteen täysin hyvin tiedettiin näiden rahojen menevän Kankkulan kaivoon?

Saksalaiset, brittiläiset ja ranskalaiset pankit ovat lainanneet rahaa konkurssiin menneille Kreikan ja Portugalin valtioille. Näillä pankeilla on siis miljardien eurojen intressi saada esim. Suomen veronmaksajat maksamaan Kreikan ja Portugalin velkoja.

Poliisin pitäisi selvittää, ovatko nämä pankit antaneet miljoonia euroja esimerkiksi Kokoomuksen ja Keskustan vaalikassaan tukeakseen näitä kaikkein kiivaimmin Kreikan ja Portugalin tukemista eduskuntavaalikampanjoissaan kannattaneita puolueita.1 kommentti:

Tavja-SETA kirjoitti...

"Olisiko Kokoomuksella ja Keskustalla tai niiden puheenjohtajilla eli Kataisella ja Kiviniemellä ollut jokin henkilökohtainen taloudellinen intressi kannattaa näitä Kreikan ja Portugalin tukipaketteja"

Olen aina sanonut että juuri noin asia on ja kuten kirjoitit, tuo tosiaan pitää tutkia ja katsoa millaista maanpetturuutta nuo tyypit on harjoittaneet.